LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2024 20:15 | Ανανέωση: 24 Αυγούστου 2024 21:15

Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα “δύσκολα” λιμάνια: Τι λένε πλοίαρχοι για Τήνο, Μύκονο και... Ραφήνα (βίντεο)

“Παγίδες” για τα πλοία αποτελούν τα ημιτελή έργα στο λιμάνι της Τήνου, καθώς και ο συνωστισμός που παρατηρείται στην Μύκονο. Για το λιμάνι της Ραφήνας, υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν έχει προχωρήσει.

Ειδήσεις - λιμάνια - Μύκονος

Της Δώρας Βογιατζάκη, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Η αυτοψία του ΑΝΤ1 στα «δύσκολα» για τους πλοιάρχους λιμάνια στις Κυκλάδες, που ξεκίνησε από την Άνδρo, συνεχίζεται στην Τήνο και στην Μύκονο, αλλά και στην Ραφήνα, που προβληματίζει συχνά τους καπετάνιους.

Στην αρχή του ρεπορτάζ, ο Πλοίαρχος Γιάννης Βουτσελάκος, εξηγεί την πορεία που ακολoύθησε το πλοίο, όταν έγινε το σκηνικό με τα απόνερα στην παραλία, το «τσουνάμι» στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου.

Μύκονος - τσουνάμι - πλοίο

Όπως εξηγεί ο πλοίαρχος «Το πλοίο προσεγγίζει και έχουμε κρουαζιερόπλοια. Δύο είναι οι πορείες: όπως πάμε εμείς ή πίσω από το κρουαζιερόπλοιο, που όμως σε δυσκολεύει. Κρουαζιερόπλοια δεξιά - αριστερά, βαρκάκια και μία παραλία ακριβώς δίπλα στο λιμάνι. Σήμερα είναι καλός ο καιρός και μπαίνουμε με χαμηλή ταχύτητα. Αν έχει καιρό, πρέπει να μπεις με μεγαλύτερη, για να μην σε παρασύρει ο αέρας. Έχουμε και τα απόνερα απο τα κρουαζιερόπλοια. Ο ένας φωνάζει “μην περνάτε από την πλώρη μας”, ο άλλος “περάστε πιο μακρυά απο το κρουαζιερόπλοιο”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βουτσελάκος αναφέρει «Βλέπετε την πλώρη πώς γυρίζει, από τα νερά αυτά, εμείς θα πρέπει να δέσουμε, ακόμα δεν φαίνεται η θέση μας, πίσω από το κρουαζιερόπλοιο, κολλητά. Βλέπετε προσκρουστήρες, λάστιχα; Πουθενά! Και πόσο κοντά πρέπει να περάσουμε... Όταν το βλέπει ο άλλος λέει “τί είναι αυτά τα πράγματα;”.

Η Μύκονος έχει καινούργιο λιμάνι, από το 1998. 'Ομως πια κι αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς έχει πολλή κίνηση σε όλη την διάρκεια της ημέρας από σκάφη και πλοία πολλών ειδών.

Στην Τήνο, η θάλασσα ενίοτε βγαίνει στο λιμάνι, καθώς όπως σημειώνει ο κ. Βουτσελάκος «με τους νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους, η θάλασα βγαίνει στο δρόμο, στα αυτοκίνητα», με τους ειδικούς να σημειώνουν πως δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου λιμανιού, στο οποίο δένουν και λύνουν κάβους τα πλοία.

Άνεμος - πλοίο - λιμάνι - Τήνος

«Πονοκέφαλος» η Ραφήνα

Η ναυτική αβαρία για δύο πλοία, τον περασμένο Σεπτέμβρη, μέσα στη Ραφήνα, με το μπλέξιμο των αγκυρών τους, ανέδειξε τα προβλήματα και στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής.

Όπως λέει ο πλοίαρχος Κωνσταντίνος Νίκας, «το λιμάνι είναι ανοιχτό στον αέρα, δεν είναι ασφαλής η παραμονή σε αυτό όταν έχει ανέμους, συχνά βγαίνουμε στον κόλπο του Μαραθώνα ή απέναντι στην Εύβοια για ασφάλεια».

Για το λιμάνι της Ραφήνας υπάρχει έτοιμο master plan εγκεκριμένο και από τους πλοιάρχους, ωστόσο, δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην υλοποίησή του.   

Ειδήσεις σήμερα:

Πατάτα Νάξου: Η λειψυδρία φέρνει μειωμένη παραγωγή, ακρίβεια και... νοθεία (βίντεο)

Χούθι - “Sounion”: Περιβαλλοντική "βομβα" το φλεγόμενο τάνκερ

Λάρισα: Σύλληψη τοκογλύφου που πήρε εξαπλάσιο το ποσό που “δάνεισε” και… ήθελε κι άλλα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο