LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2024 20:15 | Ανανέωση: 24 Αυγούστου 2024 21:15

Αυτοψία του ΑΝΤ1 στα “δύσκολα” λιμάνια: Τι λένε πλοίαρχοι για Τήνο, Μύκονο και... Ραφήνα (βίντεο)

“Παγίδες” για τα πλοία αποτελούν τα ημιτελή έργα στο λιμάνι της Τήνου, καθώς και ο συνωστισμός που παρατηρείται στην Μύκονο. Για το λιμάνι της Ραφήνας, υπάρχει έτοιμη μελέτη, αλλά δεν έχει προχωρήσει.

Ειδήσεις - λιμάνια - Μύκονος

Της Δώρας Βογιατζάκη, από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Η αυτοψία του ΑΝΤ1 στα «δύσκολα» για τους πλοιάρχους λιμάνια στις Κυκλάδες, που ξεκίνησε από την Άνδρo, συνεχίζεται στην Τήνο και στην Μύκονο, αλλά και στην Ραφήνα, που προβληματίζει συχνά τους καπετάνιους.

Στην αρχή του ρεπορτάζ, ο Πλοίαρχος Γιάννης Βουτσελάκος, εξηγεί την πορεία που ακολoύθησε το πλοίο, όταν έγινε το σκηνικό με τα απόνερα στην παραλία, το «τσουνάμι» στον Άγιο Στέφανο της Μυκόνου.

Μύκονος - τσουνάμι - πλοίο

Όπως εξηγεί ο πλοίαρχος «Το πλοίο προσεγγίζει και έχουμε κρουαζιερόπλοια. Δύο είναι οι πορείες: όπως πάμε εμείς ή πίσω από το κρουαζιερόπλοιο, που όμως σε δυσκολεύει. Κρουαζιερόπλοια δεξιά - αριστερά, βαρκάκια και μία παραλία ακριβώς δίπλα στο λιμάνι. Σήμερα είναι καλός ο καιρός και μπαίνουμε με χαμηλή ταχύτητα. Αν έχει καιρό, πρέπει να μπεις με μεγαλύτερη, για να μην σε παρασύρει ο αέρας. Έχουμε και τα απόνερα απο τα κρουαζιερόπλοια. Ο ένας φωνάζει “μην περνάτε από την πλώρη μας”, ο άλλος “περάστε πιο μακρυά απο το κρουαζιερόπλοιο”.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βουτσελάκος αναφέρει «Βλέπετε την πλώρη πώς γυρίζει, από τα νερά αυτά, εμείς θα πρέπει να δέσουμε, ακόμα δεν φαίνεται η θέση μας, πίσω από το κρουαζιερόπλοιο, κολλητά. Βλέπετε προσκρουστήρες, λάστιχα; Πουθενά! Και πόσο κοντά πρέπει να περάσουμε... Όταν το βλέπει ο άλλος λέει “τί είναι αυτά τα πράγματα;”.

Η Μύκονος έχει καινούργιο λιμάνι, από το 1998. 'Ομως πια κι αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς έχει πολλή κίνηση σε όλη την διάρκεια της ημέρας από σκάφη και πλοία πολλών ειδών.

Στην Τήνο, η θάλασσα ενίοτε βγαίνει στο λιμάνι, καθώς όπως σημειώνει ο κ. Βουτσελάκος «με τους νότιους-νοτιοδυτικούς ανέμους, η θάλασα βγαίνει στο δρόμο, στα αυτοκίνητα», με τους ειδικούς να σημειώνουν πως δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου λιμανιού, στο οποίο δένουν και λύνουν κάβους τα πλοία.

Άνεμος - πλοίο - λιμάνι - Τήνος

«Πονοκέφαλος» η Ραφήνα

Η ναυτική αβαρία για δύο πλοία, τον περασμένο Σεπτέμβρη, μέσα στη Ραφήνα, με το μπλέξιμο των αγκυρών τους, ανέδειξε τα προβλήματα και στο δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής.

Όπως λέει ο πλοίαρχος Κωνσταντίνος Νίκας, «το λιμάνι είναι ανοιχτό στον αέρα, δεν είναι ασφαλής η παραμονή σε αυτό όταν έχει ανέμους, συχνά βγαίνουμε στον κόλπο του Μαραθώνα ή απέναντι στην Εύβοια για ασφάλεια».

Για το λιμάνι της Ραφήνας υπάρχει έτοιμο master plan εγκεκριμένο και από τους πλοιάρχους, ωστόσο, δεν έχει ακόμη προχωρήσει στην υλοποίησή του.   

Ειδήσεις σήμερα:

Πατάτα Νάξου: Η λειψυδρία φέρνει μειωμένη παραγωγή, ακρίβεια και... νοθεία (βίντεο)

Χούθι - “Sounion”: Περιβαλλοντική "βομβα" το φλεγόμενο τάνκερ

Λάρισα: Σύλληψη τοκογλύφου που πήρε εξαπλάσιο το ποσό που “δάνεισε” και… ήθελε κι άλλα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: Η πρόθεση ψήφου, ο ανασχηματισμός και τα νέα πρόσωπα (εικόνες)Χθες 16:25 | Ειδήσεις

Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν γίνονταν τώρα εκλογές. Ποια η γνώμη τους για τον ανασχηματισμό. Όλα τα στοιχεία της μεγάλης δημοσκόπησης της MARC για τον ΑΝΤ1.

Τραμπ για δασμούς: 20% στα προϊόντα από την ΕΕ - 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα (εικόνες)Χθες 23:06 | Ειδήσεις

Αναλυτικά οι δασμοί που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ. Άμεση θα είναι η εφαρμογή τους.

Ετοιμάζεται η Γκίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)Χθες 19:48 | Ειδήσεις

Η πορεία της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από τις ΗΠΑ... στην πρεσβεία της Αθήνας μέσα από ένα mini-docu του ant1news.gr.

Πάτρα - Αυτοψία ΑΝΤ1: Δημόσια υπηρεσία στο... “σκοτάδι” για πάνω από 4 μήνες (βίντεο)Χθες 21:31 | Ειδήσεις

Μεσαιωνικές οι συνθήκες που υπάρχουν σε δημόσια υπηρεσία της Πάτρας. Η μαρτυρία πολίτη και η εξήγηση των φορέων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βαλ Κίλμερ: Η δύσκολη διαδρομή του 65χρονου ηθοποιού (βίντεο)23:59Μασκ: "Παραίτηση" βλέπει το Politico - Διαψεύδει ο Λευκός Οίκος23:48Fiba Europe Cup: Ο ΠΑΟΚ, νίκησε την Σολέ και πάει... τελικό!23:39Εργατικό ατύχημα - Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση εργαζόμενος που έπεσε από φορτηγό 23:29Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη23:21Τραμπ για δασμούς: 20% στα προϊόντα από την ΕΕ - 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα (εικόνες)23:08Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: 4 ανήλικοι στο νοσοκομείο - “Κόπηκε” στα δύο το αυτοκίνητο (εικόνες)22:55Φθιώτιδα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει (εικόνες)22:42ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Κέρδισε η Ένωση... στον τελικό Κυπέλλου ο Ολυμπιακός22:28Πάτρα - Αυτοψία ΑΝΤ1: Δημόσια υπηρεσία στο... “σκοτάδι” για πάνω από 4 μήνες (βίντεο)22:14Γαλλία: Βρεφονηπιοκόμος σκότωσε μωρό 11 μηνών22:00Χαλάνδρι: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στην Εθνικής Αντιστάσεως21:46Ηράκλειο: Νεκρή μία γυναίκα σε τροχαίο21:33Πάσχα 2025: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Όλες οι αργίες της χρονιάς21:20Ηράκλειο: Ένοχος ο νονός που ασελγούσε στο ανήλικο βαφτιστήρι και την αδερφή του21:06ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται η Μπατζελή στην Επιτροπή δεοντολογίας20:52Greek Basketball League: Το πρόγραμμα της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ και των πλέι άουτ20:39Θεσσαλονίκη: Παιδάκι τραυματίστηκε με μαχαίρι στο πρόσωπο20:26Παιδική πορνογραφία - Europol: Εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο20:12Ετοιμάζεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο