LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 24 Αυγούστου 2024 16:22

Γερμανία - Φονική επίθεση σε φεστιβάλ: Το μαχαίρι του δράστη και ο νέος ύποπτος

Τι ερευνά η αστυνομία και ποια ενδεχόμενα εξετάζει σχετικά με την φονική επίθεση με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλιγκεν.

Γερμανία - επίθεση σε φεστιβάλ

Ο άνδρας που συνελήφθη τα ξημερώματα ως πιθανός ύποπτος για την χθεσινοβραδινή επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ στο Ζόλινγκεν δεν είναι τελικά ο δράστης, ο οποίος εξακολουθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα BILD, να διαφεύγει. Κοντά στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ωστόσο το μαχαίρι με το οποίο έγιναν οι επιθέσεις.

Σύμφωνα με την BILD, ο συλληφθείς είναι νεότερος από τον καταζητούμενο και η εμφάνισή του δεν ταιριάζει με την περιγραφή του δράστη από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Η εφημερίδα περιγράφει τον δράστη ως αθλητικό άνδρα «με αραβικά χαρακτηριστικά», ηλικίας 20-30 ετών, ύψους 1,70-1,75 και επισημαίνει ότι φορούσε μαύρα ρούχα και σκούφο. Περίπου 200 μέτρα από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε πάντως το φονικό όπλο του δράστη, το οποίο υπόκειται σε ειδική έρευνα από την αστυνομία.

Μετά την θανατηφόρα επίθεση στο «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία», οι κοντινές πόλεις Χίλντεν και Χάαν ανακοίνωσαν την ακύρωση αντίστοιχων δικών τους εκδηλώσεων, επικαλούμενες θέμα ασφάλειας, καθώς ο δράστης εξακολουθεί να διαφεύγει.

Σε ένδειξη συμπαράστασης για τον θάνατο τριών ατόμων και τον τραυματισμό ακόμη πέντε, η Γερμανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου κάλεσε τις ομάδες της Bundesliga να αγωνιστούν φορώντας πένθιμα περιβραχιόνια.

«Η τρομακτική πράξη στο Ζόλινγκεν με έχει συγκλονίσει, συγκλονίζει την χώρα μας. Θρηνούμε για τους νεκρούς και ανησυχούμε για τους τραυματίες, στους οποίους εύχομαι ειλικρινά δύναμη και ταχεία ανάρρωση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τόνισε ότι «ο δράστης πρέπει να λογοδοτήσει», καλώντας τους πολίτες «να σταθούμε όλοι μαζί, ενάντια στο μίσος και στην βία».

Καθ'οδόν για το Ζόλινγκεν στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία βρίσκεται η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και να μιλήσει με τα μέλη των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Αστυνομία - Γερμανία - Φεστιβαλ

Η αστυνομία ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου τη σύλληψη ενός υπόπτου και ερευνά το ενδεχόμενο να είναι ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν την ζωή τους και άλλα οκτώ να τραυματιστούν.

Τα ξημερώματα είχε συλληφθεί ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος τελικά διαπιστώθηκε ότι δεν σχετίζεται με την επίθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Αποπειράθηκαν να βιάσουν 19χρονη μπροστά στον φίλο της

Δραπετσώνα: Αστυνομικοί βούτηξαν στη θάλασσα και διέσωσαν εγκλωβισμένο ναυαγό (βίντεο)

Χούθι - “Sounion”: Τρείς πυρκαγιές στο ελληνόκτητο τάνκερ (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Χθες 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΧθες 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτηΣήμερα 07:23 | Ειδήσεις

Μεγάλη δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικίες και βιομηχανικές ζώνες στην επαρχία της Σμύρνης.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:47Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου 06:30ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών μέχρι τις 4 Ιουλίου06:14Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο