LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 23 Αυγούστου 2024 08:10 | Ανανέωση: 23 Αυγούστου 2024 08:15

Η Καμάλα Χάρις δέχθηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών: Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών (βίντεο)

Ποια θέματα περιέλαβε η Χάρις στην αρχική ομιλία της στο Σικάγο. Τι είπε για φορολογία, μετανάστευση, Ισραήλ, Ουκρανία. Ποια κριτική άσκησε στον αντίπαλό της Τραμπ.

Κάμαλα Χάρις - Αποδοχή χρίσματος

Η Κάμαλα Χάρις αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Δημοκρατικών στο συνέδριο του κόμματος στο Σικάγο και ονομάστηκε υποψήφιά του στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 5η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Στο όνομα όλων των Αμερικανών», ανεξαρτήτως «κόμματος, φυλής, φύλου ή γλώσσας», όπως «αυτοί με τους οποίους μεγάλωσα, που δουλεύουν σκληρά, που προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους, που προσέχουν ο ένας τον άλλο, όλων αυτών που η ιστορία τους μπορούσε να γραφτεί μόνο στο σπουδαιότερο έθνος του κόσμου, δέχομαι την υποψηφιότητα που μου αναθέτετε για να γίνω πρόεδρος των ΗΠΑ», είπε η αντιπρόεδρος Χάρις στο ενθουσιασμένο πλήθος των συνέδρων.

Η νυν αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε πως πρόθεσή της είναι να δημιουργηθεί οικονομία «όπου ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να ανταγωνίζεται και να τα καταφέρνει, είτε ζει σε αγροτική περιοχή, σε μικρή ή σε μεγάλη πόλη». Ακόμη, υποσχέθηκε να προωθήσει μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη, τονίζοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ αδιαφορεί γι’ αυτήν. «Αντί για την αύξηση φόρων του Τραμπ, θα περάσουμε μείωση φόρων για τη μεσαία τάξη που θα ωφελήσει πάνω από 100 εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένη. Επιχειρηματολόγησε πως τα σχέδια του κ. Τραμπ για αύξηση δασμών θα συνεπάγονταν αυξήσεις τιμών. Χαρακτήρισε τη βελτίωση της κατάστασης για τη μεσαία τάξη «καθοριστικό στόχο» της ενδεχόμενης προεδρίας της.

Η κ. Χάρις εξαπέλυσε σφοδρή φραστική επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο και αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, προσάπτοντάς του πως θέλει να γυρίσει τη χώρα «πίσω», στο «παρελθόν», με το εξαιρετικά συντηρητικό πρόγραμμά του.

«Ξέρουμε πως θα έμοιαζε μια δεύτερη θητεία του Τραμπ. Είναι όλα γραμμένα στο Project 2025», είπε, παραπέμποντας στο άκρως συντηρητικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε από συνεργάτες του μεγιστάνα κι έχει σκοπό, κατ’ αυτή, να «γυρίσει τη χώρα μας στο παρελθόν». Το πλήθος των συνέδρων αντέδρασε φωνάζοντας ρυθμικά ένα από τα συνθήματα της εκστρατείας της, «δεν γυρνάμε πίσω».

Σχολίασε πως παρότι «από πολλές απόψεις, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ασόβαρος άνθρωπος, οι συνέπειες που θα είχε το να βρεθεί ξανά στον Λευκό Οίκο είναι εξαιρετικά σοβαρές».

Η Κάμαλα Χάρις υποσχέθηκε ότι θα «κλείσει» συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου μαίνεται πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς για πάνω από δέκα μήνες.

«Είναι καιρός να συναφθεί η συμφωνία (για την απελευθέρωση) των ομήρων και για να τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρρός», είπε η αμερικανίδα αντιπρόεδρος. «Χάθηκαν τόσες ζωές αθώων. Απελπισμένοι και πεινασμένοι άνθρωποι φεύγουν, πάνε από ένα μέρος στο άλλο για να προστατευθούν. Το εύρος των ανθρώπινων δεινών είναι συνταρακτικό», είπε.

«Θα ορθώνω πάντα το ανάστημά μου για να υπερασπιστώ το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται», είπε επίσης πάντως. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν κι εγώ εργαζόμαστε για να τερματιστεί ο πόλεμος αυτός κατά τρόπο ώστε το Ισραήλ να είναι ασφαλές, οι όμηροι να αφεθούν ελεύθεροι, τα δεινά στη Γάζα να τερματιστούν και οι Παλαιστίνιοι να μπορέσουν να δουν να γίνεται πραγματικότητα το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια, στην ασφάλεια, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση», διαβεβαίωσε.

Η Δημοκρατική υποψήφια υποσχέθηκε πως θα σταθεί «σθεναρά στο πλευρό της Ουκρανίας και των συμμάχων μας στο NATO» και δεν θα γίνει «φίλη δικτατόρων» αν εκλεγεί τον Νοέμβριο. «Δεν θα γίνω φίλη τυράννων και δικτατόρων όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που υποστηρίζουν τον Τραμπ, επειδή ξέρουν πως είναι εύκολο να χειραγωγηθεί με κολακείες και χάρες, επειδή ξέρουν ότι δεν θα επιδίωκε ποτέ να λογοδοτήσουν αυταρχικοί ηγέτες, καθώς κι ο ίδιος θέλει να είναι αυταρχικός ηγέτης», είπε.

Η Χάρις εξήγγειλε ότι θα προωθήσει μεταρρύθμιση του «παρακμασμένου συστήματος για τη μετανάστευση» στις ΗΠΑ, αναφερόμενη στο πολιτικά εκρηκτικό ζήτημα που προβάλλουν κυρίως οι Ρεπουμπλικάνοι σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. «Ξέρω πως μπορούμε να αρθούμε στο ύψος της περήφανης κληρονομιάς μας ως έθνος μεταναστών και να αναμορφώσουμε το παρακμασμένο σύστημα μετανάστευσης» της χώρας, είπε υποσχόμενη να καταρτίσει σχέδιο που θα παίρνει υπόψη τις απόψεις και των δυο μεγάλων κομμάτων και κατηγορώντας ταυτόχρονα τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ πως απέτυχε στο ζήτημα. «Αρνούμαι να παίξω πολιτικά παιγνίδια με την ασφάλειά μας», συμπλήρωσε η αντιπρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα

ΣΥΡΙΖΑ - “87” σε Κασσελάκη: Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται

Χανιά: Νεκρός οδηγός μηχανής που “καρφώθηκε” σε κολώνα (εικόνες)

Νότια Κορέα: Φονική φωτιά σε ξενοδοχείο (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων ΤεμπώνΧθες 23:21 | Ειδήσεις

Η ίδια ανακοίνωσε την αποχώρησή της μέσω ανάρτησης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην ΕυρώπηΧθες 20:11 | Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση εξάντλησε τις αντοχές της οικονομίας, στηρίζοντας τους αγρότες όσο ποτέ».

Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμαΧθες 19:22 | Ειδήσεις

«Οι παρεμβολές δεν προήλθαν από εξωτερικό παράγοντα, αλλά από το ίδιο το σύστημα επικοινωνιών».

Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότεςΧθες 19:33 | Ειδήσεις

«Επέμεναν μέσα στην εκπροσώπηση να υπάρχουν άνθρωποι που ελέγχονται ήδη από διάφορες αρχές για παρατυπίες σε σχέση με τις επιδοτήσεις».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν "πολύ ισχυρή δράση" εάν το Ιράν προχωρήσει σε απαγχονισμούς διαδηλωτών23:59Θετική γνώμη από την Επιτροπή Θεσμών για τον διορισμό νέου προέδρου και αντιπροέδρου στον τομέα ύδατος, της ΡΑΑΕΥ23:44Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από το ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών23:30ΟΗΕ: Περισσότερα από 100 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα μετά την εκεχειρία23:20Κύπελλο Ελλάδας - Λεβαδειακός: Εκτός ο τραυματίας Βέρμπιτς από το μεγάλο ματς με την Κηφισιά23:06Αυστρία: 13χρονος βρήκε τον θάνατο όταν παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα στις Άλπεις22:52Ινδία: Άγριος ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή του χρόνου - Τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό του22:38Μπλόκα: Κάθοδο με τρακτέρ και συλλαλητήριο στην Αθήνα θέλουν οι Λαρισαίοι αγρότες22:28Θεοδωρικάκος: Πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα οι βουλευτές της διασποράς22:14Αερολιμένας Αθηνών: Συνελήφθη άνδρας για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών μέσω ταχυδρομικού δέματος22:00Ολυμπιακός: Επιστροφή του Ποντένσε κόντρα στον ΠΑΟΚ21:50Ρωσία: "Κατηγορηματικά απαράδεκτες" οι απειλές των ΗΠΑ έναντι του Ιράν21:40Πετρούπολη: Θύμα απόπειρας βιασμού μια 13χρονη - Συνελήφθη ο δράστης21:30Οικουμενικό Πατριαρχείο: "Ευφάνταστα σενάρια και ψευδείς ειδήσεις" όσα αναφέρουν ρωσικές υπηρεσίες21:20Ant1 Sports: Αύριο διεξάγονται οι τέσσερις προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδος 21:10Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:56Τέλλογλου για το μπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Παρεμβολές λόγω παλαιότητας δείχνει το πόρισμα20:42Κωνσταντίνος Φλώρος στον ΑΝΤ1 για Γροιλανδία: Οι Αμερικανοί φοβούνται ότι η Κίνα θα έρθει στην περιοχή μέσω συμπράξεων με ρωσικές εταιρείες20:28Μητσοτάκης: Οι αγρότες μας θα έχουν το χαμηλότερο ηλεκτρικό τιμολόγιο στην Ευρώπη20:18Χατζηδάκης στον ΑΝΤ1: Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες20:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο