LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 22 Αυγούστου 2024 14:57

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επισκέφθηκε τα σύνορα με το Κουρσκ

 Η επιχείρηση στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ έχει τονώσει το ηθικό του ουκρανικού στρατού έπειτα από μήνες αργών αλλά σταθερών κερδών των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Ουκρανία - Στρατιώτες - Ζελένσκι - Κουρσκ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι επισκέφθηκε την περιοχή στα βορειοανατολικά σύνορα της Ουκρανίας από την οποία οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τη διασυνοριακή επίθεσή τους στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας και εξήρε την κατάληψη ενός ακόμη ρωσικού χωριού.

Ο Ουκρανός ηγέτης πρόσθεσε ότι συναντήθηκε με τον αρχιστράτηγό του Ολεξάντρ Σίρσκι κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην περιφέρεια Σούμι πάνω από δύο εβδομάδες από την έφοδο που εξαπέλυσαν χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες στο ρωσικό έδαφος.

"Πήγα στην μεθοριακή περιοχή της περιφέρειας του Σούμι και συνάντησα τον αρχιστράτηγο Σίρσκι και τον αρχηγό της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας του Σούμι", ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ουκρανία - Στρατιώτες - Ζελένσκι - Κουρσκ

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, ο ουκρανικός στρατός κατέλαβε "άλλον έναν οικισμό" στην περιφέρεια του Κουρσκ και έτσι, οι οικισμοί που το Κίεβο δηλώνει ότι έχει καταλάβει ανέρχονται πλέον σε 94 και συνελήφθησαν κι άλλοι Ρώσοι στρατιώτες αιχμάλωτοι.

Ο Ζελένσκι δημοσιοποίησε επίσης βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται να σφίγγει το χέρι του Σίρσκι και να τον αγκαλιάζει. Η επιχείρηση στην ρωσική περιφέρεια Κουρσκ έχει τονώσει το ηθικό του ουκρανικού στρατού έπειτα από μήνες αργών αλλά σταθερών κερδών των ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει διαμηνύσει ότι η Μόσχα θα δώσει "αντάξια απάντηση" στην εισβολή, την οποία είχε χαρακτηρίσει μεγάλη πρόκληση.

Ωστόσο, παρά την επίθεση στο Κουρσκ, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στο ανατολικό μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων από το Ποκρόφσκ, σημαντικό επιμελητειακό κόμβο στον τομέα αυτόν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ζελένσκι υπογράμμισε ότι συζήτησε σήμερα "τα μέτρα που λαμβάνονται για να ενισχυθεί η άμυνα" του Ποκρόφσκ, όπως και αυτή του Τορέτσκ, άλλης πόλης στην ανατολική Ουκρανία που απειλείται να καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό.

Ουκρανία - Στρατιώτες - Ζελένσκι - Κουρσκ

Στο μεταξύ πηγή στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU) ανακοίνωσε σήμερα στο AFP ότι η Ουκρανία έπληξε ρωσική αεροπορική βάση στην Μαρίνοφκα, στην περιφέρεια του Βόλγκογκραντ, που βρίσκεται σε απόσταση πάνω από 300 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

"Η SBU σε συνεργασία με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν σε αποθήκες τηλεκατευθυνόμενων αεροπορικών βομβών και καυσίμων στο αεροδρόμιο της Μαρίνοφκα", που χρησιμοποιείται για να "βομβαρδίζται η γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία", σημείωσε η πηγή αυτή.

Ο περιφερειάρχης της Βόλγκογκραντ Αντρέι Μποτσάροφ δήλωσε σήμερα ότι τα συντρίμμια ουκρανικού μη επανδρωμένου εναέριου οχήματος (drone) που καταρρίφθηκε προκάλεσαν πυρκαγιά "σε εγκατάσταση του υπουργείου Άμυνας, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS έχει μεταδώσει ότι στην ουκρανική επίθεση στην περιφέρεια Κουρσκ έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άμαχοι και 143 έχουν τραυματιστεί.

Ουκρανία - Στρατιώτες - Ζελένσκι - Κουρσκ

Ειδήσεις σήμερα:

Μαγνησία: Πέθανε τουρίστρια σε χωριό λόγω απουσίας του αγροτικού γιατρού

Βραζιλία: Γυναίκα εκτοξεύτηκε από τρενάκι σε λούνα παρκ (εικόνες)

Ηράκλειο - Σαλμονέλα: Στην εντατική βρέφος και 10χρονο παιδί

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΟΔΑΣΑΑΜ: Παραιτήθηκε ο Χρήστος ΠαπαδημητρίουΣήμερα 12:40 | Ειδήσεις

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών. Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Χρήστος Παπαδημητρίου πριν λίγη ώρα

Δασμοί Τραμπ: “Βουτιά” στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Καταρρέουν οι δείκτεςΣήμερα 12:00 | Ειδήσεις

Οι αμοιβαίοι δασμοί του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων δασμών 20% σε κάποια προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τέθηκαν σε ισχύ από σήμερα.

Απεργιακές συγκεντρώσεις: Στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι σε Προπύλαια, Θεσσαλονίκη και Βόλο (βίντεο)Σήμερα 11:43 | Ειδήσεις

Δημόσιος και ιδιωτικός τομέας έχουν κατεβάσει σήμερα ρολά στο πλαίσιο της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Άλιμος: Ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια μιλάει μέσα από τις φυλακές στο “Πρωινό”Σήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει ο καθηγητής που έχει προφυλακιστεί και κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης μαθήτριας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πολεοδομία Ρόδου: Στοιχεία ξεπλύματος "μαύρου" χρήματος στο κύκλωμα 14:08Χαλκιδική - Λούνα παρκ: Ποινική δίωξη στη δήμαρχο Κασσάνδρας για την τραγωδία 13:54Πέθανε ο Κώστας Καββαθάς13:40Τραμπ – Ρωσία: Βομβαρδίζουν την Ουκρανία “σαν παλαβοί”13:26Δασμοί Τραμπ: Προ των πυλών τα ευρωπαϊκά αντίμετρα13:13Ναύπλιο: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών – Συνελήφθησαν 17 άτομα12:59ΕΟΔΑΣΑΑΜ: Παραιτήθηκε ο Χρήστος Παπαδημητρίου12:44Δασμοί Τραμπ: “Βουτιά” στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Καταρρέουν οι δείκτες12:30Απεργιακές συγκεντρώσεις: Στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι σε Προπύλαια, Θεσσαλονίκη και Βόλο (βίντεο)12:17Απεργία 9 Απριλίου: Τι ισχύει για αεροπλάνα και πλοία 12:03Εύβοια: Φωτιά σε δασική έκταση (βίντεο) 11:49Επίσκεψη Μητσοτάκη στην ΑΑΔΕ 11:35Άλιμος: Ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικη μαθήτρια μιλάει μέσα από τις φυλακές στο “Πρωινό” 11:21Θεσσαλονίκη: Λήστευαν υπό την απειλή πριονιού – Ανάμεσά τους ένας 14χρονος11:08“Καλάθι του Πάσχα”: Τέθηκε σε ισχύ - Σε πασχαλινούς ρυθμούς η αγορά10:54Τέμπη - Λακαφώσης: Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τα e-mail και η “διάσπαση” των συγγενών (video)10:40Πόρισμα ΕΟΔΑΣΑΑΜ - Χατζηδάκης: Πέφτει σε παλινωδίες ο Παπαδημητρίου 10:27"Σπίτι μου 2": Πάνω από 4300 δάνεια, αξίας 520 εκατομμυρίων έχουν ήδη υπαχθεί στο πρόγραμμα 10:13Γιώργος Καραϊβάζ: 4 χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου 09:59Missing Alert για την εξαφάνιση 14χρονου09:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο