LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2024 21:22

ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα υπέρ πυρόπληκτων Αττικής: Χιλιοειπωμένες εξαγγελίες σε νέο περιτύλιγμα

Τι αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση για τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από την Πεντέλη. Γιατί κάνει λόγο για αοριστία και έλλειψη αποτελεσματικής πυροπροστασίας.

Γραφεία - ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - Νέα Δημοκρατία

Ανακοίνωση κριτικής του απέναντι στα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων των μεγάλων πυρκαγιών της βορειοανατολικής Αττικής τα οποία εξήγγειλε στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης ο πρωθυπουργός, εξέδωσε λίγο μετά την παρουσίασή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε “χιλιοειπωμένες εξαγγελίες” τα μέτρα, τα οποία εξάλλου κατηγόρησε ως αόριστα, γενικόλογα, επιβεβαιωτικά της έλλειψης αποτελεσματικής πυροπροστασίας στη χώρα και επικεντρωμένα σκόπιμα στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Η ανακοίνωση επακριβώς ανέφερε:

«Σε προστατευμένο περιβάλλον, με τα ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες που διαμαρτύρονταν, με κλειστούς τους δρόμους προς την Πεντέλη, ο Κυρ. Μητσοτάκης εδέησε να επισκεφτεί τις καμένες περιοχές της πρωτεύουσας, μια βδομάδα και πλέον μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το πλέον λυπηρό, ωστόσο, είναι ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν είχε τίποτα χειροπιαστό να πει, πέρα από χιλιοειπωμένες εξαγγελίες σε νέο περιτύλιγμα. Θα καθαριστούν τα καμένα, θα φτιαχτούν “ειδικά σχέδια” και θα γίνουν νέες “μελέτες”.

Ενδεικτικά:

  • Εξήγγειλε καθαρισμούς εντός των οικισμών που εισέβαλε η φωτιά στο πλαίσιο του προγράμματος anti-nero και της έκτακτης επιχορήγησης του Υπουργείου Εσωτερικών προς τους δήμους. Μόνο που σκοπός του προγράμματος "antinero" δεν είναι το κλάδεμα και ο καθαρισμός, αλλά η δημιουργία μεγάλων αντιπυρικών ζωνών για να μην επεκτείνεται μια δασική πυρκαγιά.
  • Εξήγγειλε μελέτες που θα ανατεθούν στον ΟΦΥΠΕΚΑ και στις δασικές υπηρεσίες. Δηλαδή επιβεβαίωσε ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν σοβαρές μελέτες αντιπυρικής προστασίας.
  • Αναφέρθηκε στα δισ. για την αναβάθμιση των συστημάτων και των υποδομών της πολιτικής προστασίας, αλλά ξεχνά πως στο πρόγραμμα “Αιγίς” η εξέλιξη είναι αργή και οπισθοβαρής. Η χώρα χρειάζεται ένα πιο φιλόδοξο εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει πολλά σοβαρότερα μέσα για την πολιτική προστασία και την πρόληψη. Με διαφάνεια και χωρίς κατασπατάληση των πόρων υπέρ των “ημετέρων” της κυβέρνησης.
  • Προσπάθησε μάλιστα για μια ακόμη φορά να βάλει μπροστά την “ατομική ευθύνη”, αναφερόμενος σε εποπτικά εργαλεία, δυνατότητες ελέγχων και κυρώσεων και την πολιτική για τους καθαρισμούς οικοπέδων.

Η Πολιτεία οφείλει, μέσα από το πρόγραμμα anti-nero, να υπηρετήσει την αποστολή της για τη μείωση της καύσιμης ύλης σε μια δασική έκταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να παριστάνει τον περισπούδαστο τεχνοκράτη της αριστείας όταν επί διακυβέρνησής του έχει καεί το 2,8% της χώρας. Ας σηκώσει μια φορά πραγματικά τα μανίκια, γιατί αλλιώς η ζημιά που προκαλεί η ανύπαρκτη πολιτική του στην πυροπροστασία θα χρειαστεί προσπάθειες δεκαετιών για να αντιστραφεί».?

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

Φωτιά στην Αττική: Το σχέδιο 10 σημείων για την επόμενη ημέρα στις πληγείσες περιοχές

Δήμαρχος Τήλου στον ΑΝΤ1: Υποδεχθήκαμε 2000 μετανάστες μέσα σε λίγους μήνες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠροεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοίΣήμερα 10:15 | Ειδήσεις

«Κυρίαρχος στόχος είναι η αύξηση των επιστροφών παράνομων μεταναστών και η πάταξη της λαθρομετανάστευσης» τόνισε ο νέος υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)Σήμερα 09:43 | Ειδήσεις

Για λίγα μόλις χιλιοστά δεν απέβη μοιραίο το τραύμα στον ανήλικο από τον σουγιά του 16χρονου μέσα σε λεωφορείο.

Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριέςΣήμερα 07:10 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)Σήμερα 10:08 | Ειδήσεις

Τι είπε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, ο ήρωας αστυνομικός που βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του έσωσε μία μητέρα και την κόρη της που τις είχαν παρασύρει τα ρεύματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τι είναι το μικροβίωμα ενδομήτριου;11:38Δολοφονία Κυριακής Γρίβα: Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη11:24Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κρήτη - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή 11:10Τραμπ: Δεν συνομιλούμε με την Τεχεράνη10:56Εύβοια - Αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη: Λέω πάει θα πνιγώ και εγώ εδώ… (βίντεο)10:42 Λιάνα Κανέλλη στον ΑΝΤ1: Δεν ξέρω σε τι βαθμό αγανάκτησης συνεπάγεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ (βίντεο)10:28Προεδρικό Μέγαρο: Ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης και τρεις υφυπουργοί 10:14Επίθεση μέσα σε λεωφορείο: Λίγα χιλιοστά από την μηριαία αρτηρία το τραύμα του ανήλικου (βίντεο)09:57Εύβοια: Αυτός είναι ο ήρωας αστυνομικός που έσωσε μητέρα και κόρη στη θάλασσα - "Χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξα"09:50Μπουκώρος στον ΑΝΤ1: Αν έχεις λίγη ευθιξία τότε είναι αυτονόητος ο δρόμος της παραίτησης (βίντεο)09:33Εύβοια: Ηλικιωμένη πνίγηκε στη θάλασσα09:18Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που οδηγούσε μεθυσμένος09:03Γάζα: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε επιχειρήσεις του Ισραήλ τις τελευταίες ώρες08:48Μουντιάλ Συλλόγων: Στα προημιτελικά η Μπάγερν που κέρδισε την Φλαμένγκο (εικόνες)08:34Υπουργικό συμβούλιο: Συνεδρίαση στη σκιά του ΟΠΕΚΕΠΕ – Θα προηγηθεί η ορκωμοσία των νέων μελών 08:19Άρση απαγορευτικού απόπλου για λιμάνια της Αττικής08:05ΗΠΑ: Νεκροί πυροσβέστες σε ενέδρα - Είχαν πάει για να σβήσουν φωτιά (βίντεο)07:50Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα07:34Πύρινη κόλαση στη Σμύρνη: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν συνοικίες - Στα ελληνικά νησιά έφτασε η στάχτη07:20Μυτιλήνη: Με αίμα βάφτηκε πανηγύρι - 35χρονος δέχτηκε 18 μαχαιριές 07:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο