LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 20 Αυγούστου 2024 14:18

ΥΠΑ: Σημαντική αύξηση επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο στα αεροδρόμια

Πόσο αυξήθηκε η κίνηση στα αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ σε σχεση με το 2023. Πόσοι επιβάτες ταξίδεψαν. 

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος - Επιβατική κίνηση - Αναχωρήσεις

Σημαντική αύξηση επιβατικής κίνησης παρατηρήθηκε στα αεροδρόμια διαχείρισης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τον Ιούλιο. Συγκεκριμένα, σε σχέση με το 2023. καταγράφηκε αύξηση 89,8% στο αεροδρόμιο της Κάσου, 33% και 30% στα αεροδρόμια της Μήλου και της Νάξου αντίστοιχα και αύξηση 27,7% στο αεροδρόμιο της Σητείας. . Το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» εξυπηρέτησε φέτος τον Ιούλιο 1.618.073 επιβάτες,παρουσιάζοντας ποσοστό αύξησης +3% σε σχέση με πέρυσι.

Για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου παρουσιάστηκε άνοδος 5% στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ. Συγκεκριμένα διακινήθηκαν 6.054.816 επιβάτες, έναντι 5.768.484 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Άνοδο +5% παρουσίασε η διακίνηση επιβατών στα 24 αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ, σύμφωνα με τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία για το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024. Ειδικότερα, το σύνολο των διακινούμενων επιβατών (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού) το πρώτο επτάμηνο του έτους έφτασε τους 6.054.816 επιβάτες, έναντι 5.768.484 επιβατών το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Παράλληλα, οι πιο σημαντικές αυξήσεις επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια διαχείρισης της ΥΠΑ τον Ιούλιο 2024 σε σχέση με πέρυσι, καταγράφηκαν στο αεροδρόμιο Κάσου +89,8%, στο αεροδρόμιο Μήλου με +33%, στο αεροδρόμιο Νάξου με +30%, και στο αεροδρόμιο Σητείας με +27,7%. Το κρατικό αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» εξυπηρέτησε φέτος τον Ιούλιο 1.618.073 επιβάτες, ήτοι ποσοστό αύξησης +3% σε σχέση με πέρυσι.

Διακίνηση επιβατών και κινήσεις αεροσκαφών για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας - Στατιστικά στοιχεία επταμήνου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024: Άνοδος +9,5% στην επιβατική κίνηση και +6,9% στις κινήσεις αεροσκαφών.

ΥΠΑ - Στατιστικά

ΥΠΑ - Στατιστικά

Άνοδος +9,5% σε σχέση με πέρυσι προκύπτει και στην επιβατική κίνηση επταμήνου του έτους 2024 για το σύνολο των αεροδρομίων της χώρας που διεξάγονται εμπορικές πτήσεις (39 αεροδρόμια: 24 ΥΠΑ, 14, ΔΑΑ). Συγκεκριμένα το σύνολο των επιβατών το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2024 έφτασε τα 42.538.219, έναντι 38.833.074 επιβατών το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2023.

Όσον αφορά τον αριθμό κινήσεων αεροσκαφών (αφίξεις και αναχωρήσεις αεροσκαφών εσωτερικού και εξωτερικού) στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2024, για το σύνολο των 39 αεροδρομίων της χώρας των οποίων τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ασκεί κυρίως η ΥΠΑ, σημειώθηκε αύξηση +6,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου του 2023. Ειδικότερα πραγματοποιήθηκαν 328.272 πτήσεις, έναντι 306.982 πτήσεων το επτάμηνο του 2023.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική - Θάνατος 19χρονου: Το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς άδεια

ΠΑΟΚ: Ο Κουλιεράκης στη Βόλφσμπουργκ

Ναυάγιο στην Σικελία - Μάικ Λιντς: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο συγκατηγορούμενός του αγνοούμενου μεγιστάνα





Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη ΚάρλαΣήμερα 20:29 | Ειδήσεις

Παρά την έρευνα της Ευρωπαΐκής Εισαγγελίας, πολλοί συνεχίζουν να δηλώνουν εκτάσεις που δεν τους ανήκουν, προκειμένου να εισπράξουν παράνομες επιδοτήσεις.

Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη ΓάζαΣήμερα 19:19 | Ειδήσεις

Kατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και στον πόλεμο στη Γάζα.

Περιστέρι: Άγρια συμπλοκή μαθητών με καδρόνια και λοστούς – Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές (βίντεο)Σήμερα 17:53 | Ειδήσεις

Οι νεαροί  φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στάρμερ για επίθεση στο Μάντσεστερ: Πρέπει να νικήσουμε την άνοδο του αντισημιτισμού, για άλλη μια φορά21:25Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Νεκρά 13.000 ζώα (εικόνες)21:12Ηράκλειο: Θανατηφόρο τροχαίο - 26χρονος υπέκυψε στα τραύματα του20:58ΟΠΕΚΕΠΕ – Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Ψεύτικες καταχωρήσεις μέχρι και σήμερα στη λίμνη Κάρλα20:45Super League: Τα σημαντικότερα ματς του σαββατοκύριακου20:31Περιστέρι: Άγρια συμπλοκή μαθητών με καδρόνια και λοστούς – Τραυματίστηκαν τρεις καθηγητές (βίντεο)20:17Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έγραψε ιστορία στην Σανγκάη και προχώρησε στον επόμενο γύρο20:03ΗΠΑ: 29 αρχαιότητες επιστρέφουν από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα (εικόνες)19:49Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων19:35Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη Γάζα19:21Λάρισα: Συλλήψεις ενός ανηλίκου και ενός 19χρονου για κατοχή κοκαΐνης (εικόνες)19:06Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο18:52Νάσος Γκαβέλας: "Χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Νέο Δελχί18:38Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρία18:24Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση18:10ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο