LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 16 Αυγούστου 2024 18:25 | Ανανέωση: 16 Αυγούστου 2024 19:51

Μακρόν: Πρόκληση για συνομιλίες στα κόμματα με σκοπό τον διορισμό πρωθυπουργού

Ύστερα από τα αποτελέσματα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που αποτέλεσαν πλήγμα για τον Μακρόν, η απερχόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ ηγήθηκε της Γαλλίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σε υπηρεσιακό ρόλο.

Εμμανουέλ Μακρόν

Πρόσκληση στους ηγέτες των κομμάτων στα δύο σώματα του κοινοβουλίου της Γαλλίας απηύθυνε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για συνομιλίες στις 23 Αυγούστου με σκοπό τον διορισμό νέου πρωθυπουργού.

Ύστερα από τα αποτελέσματα των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που αποτέλεσαν πλήγμα για τον Μακρόν, η απερχόμενη κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γκαμπριέλ Ατάλ ηγήθηκε της Γαλλίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού σε υπηρεσιακό ρόλο.

Με μια πολιτική εκεχειρία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Μακρόν είχε σκοπό να διορίσει πρωθυπουργό μέχρι τα μέσα Αυγούστου. Μέχρι τώρα έχει αγνοήσει την υποψήφια στην οποία συμφώνησε η αριστερή συμμαχία, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, που κέρδισε τις εκλογές.

Ο σκοπός των συναντήσεων της ερχόμενης Παρασκευής με τους προέδρους των ομάδων των κομμάτων στην Εθνοσυνέλευση και στη Γερουσία είναι «να οικοδομηθεί η ευρύτερη δυνατή και πιο σταθερή πλειοψηφία προκειμένου να υπηρετήσει τη χώρα», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Μακρόν.

«Συναίνεση σε ευρεία βάση»

«Στις βουλευτικές εκλογές, ο γαλλικός λαός εξέφρασε την επιθυμία για αλλαγή και συναίνεση σε ευρεία βάση. Με πνεύμα ευθύνης, όλοι οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να εργαστούν για να πραγματώσουν αυτή την επιθυμία», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου αναφέρεται πως ο διορισμός νέου πρωθυπουργού θα ακολουθήσει έπειτα από αυτές τις συνομιλίες.

Πηγή που πρόσκειται στον Μακρόν δήλωσε στο Reuters αυτόν τον μήνα πως ο πρόεδρος πιστεύει πως οι εκλογές ανέδειξαν μια Εθνοσυνέλευση το κέντρο βάρος της οποίας είναι στο κέντρο ή στην κεντροδεξιά και πως ένας νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να μπορεί να βρει κοινό έδαφος με μετριοπαθείς σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα:

UEFA: Το ρεκόρ του αγώνα Άγιαξ - Παναθηναϊκός

Άρτα: Έπεσε ασανσέρ και τραυμάτισε αδερφές

Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος πλοίου - Σήκωσε την μπουκαπόρτα ενώ επιβιβαζόταν ΙΧ (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Παναθηναϊκός «έκλεισε» τον Κοντούρη 16:43Καρδίτσα – ΠΑΟΚ: Πέρασε κι από το μπλόκο της Θεσσαλίας ο “Δικέφαλος”16:29Αγρότες: Ανοιχτό το ρεύμα προς Αθήνα στο μπλόκο των Μαλγάρων16:15Πάτρα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για πώληση αλκοόλ σε ανήλικους16:01Δράμα: Βούλγαροι προσπάθησαν να περάσουν πρόβατα στην Ελλάδα και συνελήφθησαν15:47Μπριζίτ Μπαρντό: "Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα" - Το τέλος ενός μύθου15:33Γκύζη: Άνδρας μαχαίρωσε τη γυναίκα του στον λαιμό και έπεσε από το μπαλκόνι15:19Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων στην Αθήνα15:04Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)14:50Διασώθηκαν 108 μετανάστες που επέβαιναν σε ξύλινη λέμβο νότια της Γαύδου14:36Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η Νέα Υόρκη λόγω του χιονιά - Ακυρώθηκαν χιλιάδες πτήσεις14:22Μαρινάκης για αγρότες: Ο ειλικρινής διάλογος - και μόνο αυτός - θα φέρει τις λύσεις14:07Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες - Παραμένουν στα μπλόκα της δυτικής Θεσσαλίας13:52Smart Cities για μια Καλύτερη Ζωή: Το Μέλλον είναι Εδώ!13:37Χανιά: ΙΧ έπεσε σε γκρεμό - Χωρίς τις αισθήσεις του ο οδηγός13:23Κρήτη: Νεκρός ανασύρθηκε από τη θάλασσα ηλικιωμένος στον Άγιο Νικόλαο13:09ΠΑΟΚ: "Τρέχει" το θέμα του γηπέδου υπό τις οδηγίες Σαββίδη12:55e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" πληρωμών έως τις 2 Ιανουαρίου12:40Τροχαία Αττικής: 248 παραβάσεις για αλκοόλ και 8 συλλήψεις το τριήμερο των Χριστουγέννων (βίντεο)12:26Πέθανε η θρυλική ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό12:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο