LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 16 Αυγούστου 2024 16:43

Γιουσέιν Μπολτ: 15 χρόνια από το μυθικό ρεκόρ στα 100 μέτρα

Για να πετύχει το αδιανόητο παγκόσμιο ρεκόρ, ο Τζαμαϊκανός υπεραθλητής, ανέπτυξε μέση ταχύτητα 37,6 χιλιομέτρων την ώρα.

Γιουσέιν Μπολτ

Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, 16 Αυγούστου 2009. Οκτώ άνδρες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν στον τελικό των 100 μέτρων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο Γιουσέιν Μπολτ, πλαισιωμένος από τον Ντάνιελ Μπέιλι  από τη Αντίγκουα και τον Αμερικανό  Τάισον Γκέι, κάνει μια καλή αρχή, το πιο αδύναμο σημείο του λόγω του ύψους του 1,95 μέτρων, μπαίνει πρώτος και από τα 30 ή 40 μέτρα και μετά ξεκινά το ιδιαίτερο ταξίδι του προς το... μέλλον.

Αυτό το ταξίδι προς το άγνωστο μέχρι τότε είχε ένα υπέροχο αποτέλεσμα στη γραμμή τερματισμού: 9,58!

Με συντριπτική υπεροχή, μέση ταχύτητα 37,6 χιλιομέτρων την ώρα και τελική ταχύτητα 44,72 χλμ./ώρα τη στιγμή της μέγιστης επιτάχυνσής του, ο Γιουσέιν Μπολτ κέρδισε αυτόν τον αξέχαστο τελικό με ένα στρατοσφαιρικό ρεκόρ που κανείς δεν κατάφερε για να πλησιάσει αρκετά.

Ο Ντουέιν Τσέιμπερς, ο οποίος ήταν στον πρώτο διάδρομο, συνόψισε τέλεια τι συνέβη στις 16 Αυγούστου:   «Ο Μπολτ; Έφυγε από τα μάτια μου και μετά εξαφανίστηκε», είπε.

Γιατί ο Τζαμαϊκανός, αξεπέραστος στα 100 μέτρα, εξακολουθεί να κατέχει τους τρεις ταχύτερους χρόνους στη διοργάνωση, εκτός από το παγκόσμιο ρεκόρ. Μόνο ο Τάισον Γκέι εκείνο το καλοκαίρι μπόρεσε να κάνει ρεκόρ που...ανήκει στο μέλλον, αφού έκανε 9,69 στη Σαγκάη. Μάλιστα, την τελευταία πενταετία ο Αμερικανός Κρίστιαν Κόλμαν είναι αυτός που έχει τρέξει πιο γρήγορα στα 100 μέτρα, με 9,76.

«Το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ στα 100 μέτρα δεν πρόκειται να καταρριφθεί σύντομα», δήλωσε πρόσφατα ο Λίνφορντ Κρίστι στο Παρίσι. Θα παραμείνει, τουλάχιστον προς το παρόν, «ρεκόρ του μέλλοντος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην σχετική της αναφορά  η ισπανική εφημερίδα «Marca», με αφορμή τα 15 χρόνια από το ρεκόρ του Γιουσέιν Μπολτ.

Ειδήσεις σήμερα:

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές μέχρι τις 23 Αυγούστου

Φωτιές - Σάββατο: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 6 περιφέρειες (χάρτης)

Άρτα: Έπεσε ασανσέρ και τραυμάτισε αδερφές

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη ΓάζαΣήμερα 19:19 | Ειδήσεις

Kατά τη διάρκεια της επικοινωνίας έγινε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και στον πόλεμο στη Γάζα.

Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωσηΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με την ομάδα των ιατρών που τον παρακολουθεί καθημερινά, ο Πάνος Ρούτσι έχει χάσει δέκα κιλά.

Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμούΣήμερα 16:21 | Ειδήσεις

Επεισόδιο στην Ολομέλεια ανάμεσα στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στην ανεξάρτητη βουλευτή

Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείοΣήμερα 16:53 | Ειδήσεις

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας έχει διατάξει τη διενέργεια ΕΔΕ, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες γύρω από τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βουλγαρία: Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων19:35Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Ερντογάν για τη Γάζα19:21Λάρισα: Συλλήψεις ενός ανηλίκου και ενός 19χρονου για κατοχή κοκαΐνης (εικόνες)19:06Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο18:52Νάσος Γκαβέλας: "Χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το Νέο Δελχί18:38Τελεσίγραφο Τραμπ: Η Χαμάς έχει διορία για την συμφωνία μέχρι την Κυριακή – Είναι η τελευταία ευκαιρία18:24Ισπανία: Η κυβέρνηση θέλει να περιλάβει στο Σύνταγμα το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση18:10ΗΠΑ: Θλίψη με την δολοφονία της 17χρονης ομογενούς στο Νιου Τζέρσεϋ - Πρώην σύντροφός της ο δράστης 17:56Πέλλα: Εξιχνιάστηκαν 2 τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων17:42Άρτα: Το Σάββατο η εκταφή της 28χρονης εγκύου που πέθανε στο νοσοκομείο17:28Ολοκληρώθηκε η εθνική άσκηση "Παρμενίων – 25" (εικόνες)17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο