LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Αυγούστου 2024 18:55

Θάνατος 8χρονης στη Χαλκιδική: Το χρονικό της τραγωδίας και η κατάθεση της ναυαγοσώστριας

Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αποκαλύπτει πως έχασε την ζωή του, το άτυχο κοριτσάκι στην κατασκήνωση της Χαλκιδικής. Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Χαλκιδική - πνιγμός 8χρονης σε πισίνα

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον πνιγμό της οκτάχρονης μαθήτριας, σε πισίνα κατασκήνωσης στη Xαλκιδική.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ANT1, το κοριτσάκι φαίνεται πως έχασε τη ζωή του, την ώρα που στην πισίνα κολυμπούσαν και άλλα παιδιά, ενω στο χώρο, υπήρχε ναυαγοσώστρια και η ομαδάρχισα. Η Αγγελική, είχε πάει στην κατασκήνωση μαζί με την αδελφή της. Μαζί μπήκαν στην πισίνα τα δύο κοριτσάκια, όπως και άλλοι κατασκηνωτές, η οκτάχρονη όμως φαίνεται πως δεν βγήκε ποτέ από το νερό , αφού η αδελφή της, δεν την είδε στη συνέχεια, ούτε στην τραπεζαρία, οπου πήγαν για φαγητό, ούτε στους κοιτώνες.

Ένα δεύτερο στοιχείο που ενισχύει, αυτό το ενδεχόμενο, είναι πως σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο, που σημαίνει ότι δεν έκατσε για μεσημεριανό, μαζί με τους υπόλοιπους. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έκαναν προσπάθειες ανάνηψης επιτόπου, διαπίστωσαν πως υπήρχαν υπολλειματα τροφής, που μάλλον όμως, ήταν το πρωινό.

Η ομαδάρχισα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς, πώς δεν μέτρησε τα παιδιά, όταν βγήκαν από το νερό και πως αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, στην τραπεζαρία και άρχισε να την ψάχνει μόνη της, χωρίς να ειδοποιήσει την κατασκήνωση, κάτι που φαίνεται και από την επίσημη ανακοίνωση της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως "αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους, για τη μεσημεριανή ανάπαυση, διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνωτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά".

Στην κατάθεση της η ναυαγοσώστρια, υποστήριξε πως δεν είδε κανέναν μέσα στο νερό, γυρω στη 13:00 το μεσημέρι. Ο συναγερμός στην κατασήνωση χτύπησε λίγο πριν από τις 15:00, σχεδόν δύο ώρες μετά, δηλαδή.

"Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά, περίπου στη μία και τέταρτο σύμφωνα με το πρόγραμμα, κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτήν και στη συνέχεια κλείδωσα, τη διπλή 

Οι άδειες λειτουργίας, για τις δύο πισινες της κατασκήνωσης έχουν ανακληθεί από τον Δήμο Κασσάνδρας. Σε έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε, πως μέρος της περίφραξης στη μία έλειπε, ενώ στη δεύτερη δεν υπήρχαν τα απαραίτητα σωσίβια , ούτε σημάνσεις για τα βάθη. Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να επανεξεταστεί και η άδεια λειτουργίας της κατασκήνωσης, χωρίς να είναι απίθανο να γίνει η ανάκληση της.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση Rafale στη Γαλλία: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δυο πιλότοι

Γάζα: Επανέναρξη των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός

Φωκίδα: Ηλικιωμένος συνελήφθη για απόπειρα αρπαγής παιδιού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημαΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

«Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξυπηρετήσουμε περισσότερα αεροπλάνα, ώστε να μειώσουμε τις καθυστερήσεις και να διακυβευτεί η ασφάλεια», λέει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μουΣήμερα 19:09 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής μιλά στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 για την υπόθεση παρακολούθησης του σπιτιού της μέσω καμερών, από γειτονικό ζευγάρι. 

Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινάΣήμερα 18:09 | Ειδήσεις

Οι ειδικοί κάνουν έκκληση για εμβολιασμό, ακόμη και τώρα.

Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείεςΣήμερα 18:40 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με στατιστική του Eurocontrol από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2025, η Ελλάδα ήταν υπεύθυνη για το 12% των καθυστερήσεων στον πανευρωπαϊκό ενιαίο εναέριο χώρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Περιφερειακή Υμηττού: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα23:02Ιταλία: 19χρονος μαχαίρωσε θανάσιμα συμμαθητή του μέσα σε σχολική τάξη22:47Παναθηναϊκός – Αντίνο: Οριστική συμφωνία με την Γοδόι Κρουζ για τη μεταγραφή22:33Ηράκλειο: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε επιχείρηση της ΒΙΠΕ22:18Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 22:04Το πρώτο αεροπλάνο με Βενεζουελάνους μετανάστες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο Καράκας 21:50Βασίλης Τσιβιλίκας: Ο πληθωρικός κωμικός που πίστευε ότι το γέλιο είναι... υγεία!21:36Γερμανία: Σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στο Αμβούργο - Ένας νεκρός21:22Τραγωδία στα Τέμπη: Η παρόμοια σύγκρουση στον Δοξαρά το 1972 (εικόνες)21:08Τέλλογλου - FIR Αθηνών: Κάθε λεπτό καθυστερήσεων κοστίζει 123 ευρώ στις αεροπορικές εταιρείες20:54Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο20:40Λατινοπούλου στον ΑΝΤ1: Οι κάμερες ήταν στραμμένες στην είσοδο και στην αυλή του σπιτιού μου 20:26Ant1 Sports: Σταθερά στο δρόμο των επιτυχιών το ελληνικό πόλο20:12Φωτιά σε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου (εικόνες)19:58Συναγερμός για τη γρίπη στην Ελλάδα: Εκατοντάδες οι εισαγωγές καθημερινά19:44Παναγιώτης Ψαρρός στον ΑΝΤ1: Πιθανό ένα νέο μπλακ άουτ στις επικοινωνίες το επόμενο διάστημα 19:30Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο19:16Ηράκλειο: Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό 70χρονου αγνοούμενου19:02ΗΠΑ: Ο διευθυντής της CIA Ράτκλιφ συναντήθηκε με την προσωρινή πρόεδρο της Βενεζουέλας Ροδρίγκες18:48Χανιά: Συνελήφθη 60χρονος που διατηρούσε ζώα συντροφιάς σε ακατάλληλες συνθήκες18:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο