LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 15 Αυγούστου 2024 10:39 | Ανανέωση: 15 Αυγούστου 2024 10:48

Μητσοτάκης από Χανιά: Μήνυμα ενότητας και διαβεβαιώσεις για αποζημίωση των πυρόπληκτων (εικόνες)

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από τα Χανιά που βρίσκεται για τον δεκαπενταύγουστο.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χανιά - Δεκαπενταύγουστος

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του από τα Χανιά στο χωριό Στέρνες Ακρωτηρίου που βρίσκεται για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, διαβεβαίωσε τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική ότι οι αποζημιώσεις τους θα καταβληθούν εγκαίρως, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας, λέγοντας ότι η τοξικότητα δεν έκανε καλό στον τόπο. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια γιορτή ελπίδας για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες, και τόνισε ότι είναι επίσης ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας τις οποίες η κυβέρνηση φροντίζει να ενισχύει «πράγμα απαραίτητο στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε».

«Γιορτάζουμε σήμερα τον Δεκαπενταύγουστο πιστοί στις παραδόσεις μας. Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια σημαντική γιορτή της ορθοδοξίας και δίνει σε όλους μας ελπίδα και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες. Είναι ταυτόχρονα ημέρα που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας τις οποίες φροντίζουμε διαρκώς να ενισχύουμε, πράγμα απαραίτητο στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε» είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της δήλωσης του και προσέθεσε: «Με την ευκαιρία αυτής της γιορτής θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και όλους τους εθελοντές που έδωσαν τις τελευταίες μέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική και να διαβεβαιώσω τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ότι η πολιτεία θα κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει».

Κυριάκος Μητσοτάκης - Χανιά - Δεκαπενταύγουστος

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας υπογραμμίζοντας ότι «ο Δεκαπενταύγουστος όπως κάθε μεγάλη θρησκευτική γιορτή θα πρέπει να είναι μια στιγμή περισυλλογής και αυτογνωσίας, και αναγνώρισης ότι ο τόπος προχωράει μπροστά, μόνο μέσα από την ενότητα και αντιπαλεύοντας την πόλωση και τη τοξικότητα, η οποία δυστυχώς δεν έκανε καλό στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια».

Και κατέληξε: «Ελπίζω οι στιγμές αυτές περισυλλογής να μας κάνουν όλους να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και πως ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε και πάλι επιτυχημένα τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες βλέπουμε να έρχονται στο μέλλον. Με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ και πάλι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες απανταχού της Γης».


Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Μικρή του φάνηκε η καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Αττική του κ. Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του στα Χανιά της Κρήτης, ανήμερα του εορτασμού της Παναγίας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάφερε να σεβαστεί ούτε καν την ίδια τη γιορτή, αφού δεν δίστασε να προχωρήσει στον άκρως προκλητικό ισχυρισμό ότι οι πολίτες που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται είναι «ευτυχώς λίγοι». Είναι ο ίδιος, άλλωστε, που την περασμένη Τρίτη δήλωσε πως «προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι». Είναι προφανές πως τα 100.000 και πλέον στρέμματα, αλλά και τα δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις που κάηκαν, δεν είναι αρκετά ώστε ο κ. Μητσοτάκης να αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει να καεί ολόκληρη η χώρα μήπως και γίνει… καλύτερος ο κ. Μητσοτάκης. Ούτε και μπορεί να ανεχτεί άλλο τη χυδαία τακτική της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο μετά από μια τέτοια καταστροφή».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Ρεάλ Μαδρίτης βασίλισσα και στο Super Cup

Εορτολόγιο - Δεκαπενταύγουστος: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Γάζα: Επανέναρξη των συνομιλιών για κατάπαυση του πυρός

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR ΑθηνώνΣήμερα 13:39 | Ειδήσεις

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την παραίτησή του νωρίτερα.

Τραμπ: Θα πάρουμε τη Γροιλανδία, οτιδήποτε λιγότερο είναι απαράδεκτο - Το ΝΑΤΟ πρέπει να συνεργαστείΣήμερα 15:05 | Ειδήσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει πως "αν δεν το κάνουμε εμείς, θα το κάνουν η Ρωσία ή η Κίνα, και αυτό δεν θα συμβεί".

Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων Σήμερα 13:53 | Ειδήσεις

Θα τεθούν τα ζητήματα του ΑΤΑΚ και του ΚΑΕΚ.

Τσιάρας: Τι απαντά στους αγρότες που δεν δέχθηκαν να προσέλθουν στο διάλογο με τον πρωθυπουργό (βίντεο)Σήμερα 09:28 | Ειδήσεις

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Σωκράτης Αλειφτήρας. Όσα είπε μετά την χθεσινή συνάντηση αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης για βανδαλισμό τρακτέρ: Επικίνδυνες και παράνομες ενέργειες – Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν15:00Καλάβρυτα: Έκρηξη σε σπίτι από μηχάνημα οξυγόνου - Τραυματίστηκε 80χρονος (εικόνες)14:49Μπλόκο Νίκαιας: Βανδάλισαν τρακτέρ αγροτών που πήγαν στην συνάντηση με τον Μητσοτάκη (εικόνες)14:35Σε εξέλιξη η συνάντηση Χατζηδάκη - Τσιάρα με εκπροσώπους 14 αγροτικών μπλόκων 14:21Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το black out στο FIR Αθηνών14:07Ιράν: Βίαιη καταστολή και "γρήγορες" δίκες εναντίον διαδηλωτών - Τουλάχιστον 2.571 νεκροί13:52Black out στο FIR Αθηνών: Παραίτηση του διοικητή της ΥΠΑ ζητά ο Χρίστος Δήμας13:38Πιερρακάκης για 10ετές ομόλογο: "Απάντηση" σε όσους αμφισβητούν την αξία της επενδυτικής βαθμίδας13:24Συνάντηση Κικίλια - Γεραπετρίτη μετά τις επιθέσεις με drones σε ελληνικής διαχείρισης δεξαμενόπλοια 13:10Τέλος το ΣΔΟΕ, έρχεται η "ΔΕΟΣ" – Πώς θα λειτουργεί12:55Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Αραχωβίτης: Στον μοιρασμό του εθνικού αποθέματος υπάρχει μετά το 2019 μία εκτόξευση12:40Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας: Το πόρισμα καταδεικνύει διοικητικό αλαλούμ και σοβαρότατες διοικητικές ευθύνες12:26Τουρκία: Φρίκη δίχως τέλος στη Σμύρνη - Στραγγάλισε τη Μιχριμπάν και την έθαψε στο δάσος12:12Ασπρόπυργος: Ειδική αστυνομική επιχείρηση με συλλήψεις και ξήλωμα παράνομων καλωδίων11:58Γερμανία: Η ηγεσία του Ιράν έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση 11:44Συνελήφθη 38χρονος υπήκοος Τουρκίας διωκόμενος με ερυθρά αγγελία της INTERPOL11:30ΠΕΟ Λιβαδειάς - Θήβας: Σύγκρουση νταλίκας με αγροτικό όχημα - Νεκρός ένας 41χρονος (εικόνες)11:16Εξαφάνιση 16χρονης στην Πάτρα: Η δομή που είχε φιλοξενηθεί, ο μυστηριώδης άνδρας του βίντεο και η διαδρομή μέχρι την Αθήνα (βίντεο)11:02Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 22χρονου για επικίνδυνη οδήγηση - Έτρεχε με 167 χλμ/ώρα10:48Παναθηναϊκός: Χωρίς τον Ναν στο Μόναχο10:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο