LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2024 07:17

Νέα Ζηλανδία: Μεθαμφεταμίνη βρέθηκε σε γλυκά που μοίραζε φιλανθρωπική οργάνωση

Η ποσότητα που εντοπίστηκε σε γλυκό, είναι 300 φορές μεγαλύτερη από αυτή που παίρνουν συνήθως οι χρήστες.

γλυκα - εορτολογιο

Γλυκά με γεύση ανανά, που περιέχουν δυνητικά θανατηφόρες ποσότητες μεθαμφεταμίνης, βρέθηκαν σε πακέτα με τρόφιμα που διαμέμει φιλανθρωπική οργάνωση στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Διενεργείται έρευνα», τόνισαν οι αρχές, διευκρινίζοντας πως θεωρούν την υπόθεση «προτεραιότητα, λαμβανομένου υπόψη του κινδύνου για το κοινό».

Υπηρεσία της Νέας Ζηλανδίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (New Zealand Drug Foundation) υπογράμμισε από την πλευρά της πως δείγμα που εξέτασε περιείχε περίπου 3 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης — η συνηθισμένη δόση είναι 10-15 μιλιγκράμ.

Το έδεσμα εξετάστηκε όταν πολίτης είπε πως αισθάνθηκε πολύ παράξενα αφού άρχισε να το καταναλώνει, ενώ διαπίστωσε πως είχε πικρή γεύση.

Η Σάρα Χελμ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας, επέμεινε στο ότι η δόση στο γλυκό είναι 300 φορές μεγαλύτερη από αυτή που παίρνουν συνήθως οι χρήστες.

«Η κατάποση τόσο μεγάλης δόσης μεθαμφεταμίνης είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο», προειδοποίησε η κυρία Χελμ, παροτρύνοντας όσους έλαβαν από τη φιλανθρωπική οργάνωση δέματα με τρόφιμα που περιέχουν τέτοια γλυκά να μην τα καταναλώσουν σε καμία περίπτωση.

Τα γλυκά δωρίστηκαν ανώνυμα, σύμφωνα με την Auckland City Mission, κι είχαν περιτύλιγμα γνωστής μάρκας.

Το διεγερτικό μεθαμφεταμίνη μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως θωρακικοί πόνοι, ταχυκαρδία, παραλήρημα, απώλεια συνείδησης, σπασμούς κ.λπ., τόνισε το New Zealand Drug Foundation.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο