LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2024 15:52 | Ανανέωση: 12 Αυγούστου 2024 16:06

Φωτιά στην Αττική – διακοπές ρεύματος: Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Πολλές οι διακοπές ηλεκτροδότησης, με τα συνεργεία να μην έχουν σε όλες τις περιπτώσεις δυνατότητα πρόσβασης, λόγω της φωτιάς.

Φωτιά στην Αττική

Αναλυτική ενημέρωση για τις ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης θα υπάρξει όταν και εφόσον καταστεί δυνατή η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται από τις πυρκαγιές, όπου - λόγω της φωτιάς - σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης.

Όπως επισημαίνει ο Διαχειριστής όταν επιτραπεί η πρόσβαση των συνεργείων θα γίνει επιθεώρηση του δικτύου , καταγραφή των ζημιών και αποκατάσταση τους.

Σημειώνει ακόμη ότι το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και των συνεργαζόμενων εταιριών βρίσκονται επί ποδός από την πρώτη στιγμή έναρξης της χθεσινής φωτιάς, ενώ περισσότεροι από 350 τεχνικοί στην ΒΑ Αττική είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να ξεκινήσουν άμεσα τις εργασίες αποκατάστασης για την όσο ταχύτερα δυνατή επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Ανάλογα με την εξέλιξη της πυρκαγιάς συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ από όλη την Ελλάδα είναι επίσης σε ετοιμότητα για να συνδράμουν εφόσον καταστεί αναγκαίο.

Νεότερη ενημέρωση

Σε συνέχεια της ενημέρωσης για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν προκαλέσει οι καταστροφικές πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι όλο το προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός για την όσο το δυνατό ταχύτερη επανηλεκτροδότηση των πληγεισών περιοχών.

Από το πρωί και έως αυτή την ώρα, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ στη ΒΑ Αττική, έχει ολοκληρώσει την επιθεώρηση στο δίκτυο Μέσης Τάσης καταγράφοντας ζημιές σε τουλάχιστον 120 στύλους στις περιοχές Βαρνάβα, Αμυγδαλέζας, Λίμνης Μαραθώνα, Ραπεντώσας, Νταού Πεντέλης, Καλέντζι και Γραμματικό.

Οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης Τάσης που αποτελεί και το βασικό κορμό για την επανηλεκτροδότηση των περιοχών, έχουν ήδη ξεκινήσει στα σημεία που υπάρχει πρόσβαση και αναμένεται να ολοκληρωθούν αύριο. Ταυτόχρονα, έχει ήδη ξεκινήσει και η επιθεώρηση στο δίκτυο Χαμηλής Τάσης στις ίδιες περιοχές, με στόχο τον προγραμματισμό ηλεκτροδότησης των πελατών.

Να σημειωθεί ότι τις πρωινές ώρες οι πυρκαγιές είχαν θέσει εκτός 120 υποσταθμούς που επηρέασαν περίπου 5.000 πελάτες, ενώ αυτή την ώρα και παρά την επέκταση της πυρκαγιάς και προς την περιοχή των Βριλησσίων, επηρεάζουν 75 υποσταθμούς και ένα σύνολο περίπου 3.000 πελατών.

Το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ είναι σε πλήρη επιφυλακή για την αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την εξέλιξη του δυναμικού αυτού φαινομένου, έχοντας ήδη συνδράμει στην ομαλή λειτουργία κρίσιμων υποδομών όπως το αντλιοστάσιο του Καπανδριτίου με την ηλεκτροδότησή του με γεννήτριες και άλλα σημεία στα οποία οι εγκαταστάσεις ήταν λειτουργικές.

Τέλος, σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θ.Σκυλακάκης μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΗΕ Α.Μάνο επισκέφτηκαν τις περιοχές της Αττικής που έχουν ξεσπάσει οι πυρκαγιές στα σημεία που βρίσκονται τα συνεργεία της εταιρίας σε επιφυλακή, προκειμένου να ενημερωθούν για το συντονισμό και τις επόμενες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο δίκτυο.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στην Αρκίτσα: Νεαρός σκοτώθηκε μόλις έφυγε από το σπίτι του

Ενδοοικογενειακή βία: τους χώρισαν Αστυνομία και ΕΚΑΒ

Τροχαίο στη Ρόδο: Φονική σύγκρουση μηχανών (εικόνες)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιστρέφουν στο Ισραήλ δύο φέρετρα με λείψανα ομήρων της Χαμάς23:59Βιρτζίνια Τζιούφρε: Κυκλοφόρησαν τα απομνημονεύματα της23:44Φον ντερ Λάιεν: Επιστολή στους Ευρωπαίους ηγέτες για αυστηρότερα μέτρα στο μεταναστευτικό23:30Παναθηναϊκός: Ο Ρισόν Χολμς τρέχει για να προλάβει το ματς με την Βίρτους Μπολόνια23:16ΗΠΑ: Συνελήφθη ύποπτος που φέρεται να σχεδίαζε ένοπλη επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο της Ατλάντα23:02Άρης – Μανρέσα: Ακόμη μια ήττα για τους “κιτρινόμαυρους”22:48Ηράκλειο: 60χρονος πέθανε δουλεύοντας σε εργοτάξιο22:34ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό καλάθι στο σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες22:20Στουρνάρας: “Έκρηξη” επενδύσεων το 202722:06Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Διαιτητικό έγκλημα…και συντριβή21:53Πέθανε ο Διονύσης Σαββόπουλος21:39Σαντορίνη: 25χρονη κατάπιε κουτάλι γλυκού και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ21:26Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 27χρονη που προκάλεσε τροχαίο οδηγώντας μεθυσμένη21:12Κακλαμάνης για Βρετανικό Μουσείο: Η Ελλάδα αξιώνει σεβασμό στην ιερότητα του πολιτισμού της20:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Μεγάλη εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού στην Γλυφάδα20:45Φλωρίδης για Άγνωστο Στρατιώτη: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης, με σεβασμό στην εθνική μνήμη, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες20:32Τσιτσιπάς: Αποσύρθηκε από το τουρνουά της Βιέννης20:18Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη20:05Γεωργιάδης: Φέρνουμε ρυθμίσεις αυτονόητες, λύνουμε προβλήματα19:51Άγνωστος στρατιώτης - Ανδρουλάκης : Η κυβέρνηση επιλέγει να ανοίξει ένα αχρείαστο εσωτερικό μέτωπο διχασμού, πόλωσης και τοξικότητας19:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο