LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2024 17:59 | Ανανέωση: 11 Αυγούστου 2024 19:13

Μαρινάκης σε Κασσελάκη: Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μαθητευόμενους μάγους

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο πράγμα κατηγορεί ο Στέφανος Κασσελάκης την κυβέρνηση

Παύλος Μαρινάκης

Με ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει "μερικές από τις θετικές εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη "μήπως και κάποια στιγμή αρθρώσει έστω και μισή κοστολογημένη αντιπρόταση" όπως ανέφερε. Παράλληλα επισήμανε ότι "το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να επιστρέψει σε εποχές που «μαθητευόμενοι μάγοι» έταζαν στους πάντες τα πάντα".

"Με μεγάλη χαρά είδαμε τον κ. Κασσελάκη να κάνει ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα από τις διακοπές του, για να κάνει μία ακόμη ανάρτηση που θυμίζει τον παλιό «καλό» ΣΥΡΙΖΑ του καταγγελτικού, λαϊκίστικου λόγου, άνευ συγκεκριμένων αντιπροτάσεων και μάλιστα τη hard core εκδοχή του 2012-2015. Ευκαιρία, λοιπόν, να του υπενθυμίσουμε μερικές από τις θετικές εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μήπως και κάποια στιγμή αρθρώσει έστω και μισή κοστολογημένη αντιπρόταση" ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης και προσέθεσε αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο:

  • "Αυτή η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ το 2019 στα 830 ευρώ το 2024 και προχωράμε βήμα - βήμα στην υλοποίηση της δέσμευσής μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1500 ευρώ έως το 2027.
  • Αυξήσαμε για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια τους μισθούς στο δημόσιο τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν περισσότερο από έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
  • Οι συντάξεις άρχισαν να αυξάνονται για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, ενώ αποδίδονται πλέον το πολύ σε 2 με 3 μήνες και όχι σε 3 χρόνια.
  • Οι πολιτικές μας στηρίζουν έμπρακτα τις νέες μητέρες. Καταβάλλουμε βοηθήματα κατά περίπου 10.000 ευρώ με τα επιδόματα γέννησης και μητρότητας.
  • Απλώσαμε δίχτυ προστασίας 10 δις ευρώ πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ενεργειακή κρίση.
  • Η ανεργία στην πατρίδα μας έπεσε τον Ιούνιο στο 9,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 15 χρόνια, έχοντας δημιουργήσει με την πολιτική που εφαρμόζουμε 400.000 καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Στην πρώτη τετραετία μειώθηκαν περισσότεροι από 50 φόροι και εισφορές. Στη δεύτερη τετραετία συνεχίζουμε την ίδια πολιτική με την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά και τη μονιμοποίηση μια σειράς από προσωρινά μειωμένους φόρους.
  • Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας είναι κατά 4 φορές υψηλότερος του μέσου όρου της Ευρωζώνης, ενώ η χώρα μας είναι πρώτη στην Ε.Ε. στην αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
  • Εφαρμόζουμε, μετά από πολλές δεκαετίες, μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική με προγράμματα κοινωνικού τουρισμού δεκάδων εκατομμυρίων ετησίως.
  • Σε ένα κράτος που η λέξη «έλεγχος» ήταν άγνωστη, τον τελευταίο χρόνο έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 35.000 επιχειρήσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 19,6 εκατ. ενώ τα στοχευμένα μέτρα αποδίδουν καθώς - σύμφωνα και με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ- καταγράφονται μειώσεις τιμών για έναν ακόμα μήνα".

Ο κ.Μαρινάκης απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη, σημείωσε ότι όλα αυτά είναι μερικά από όσα έγιναν στην Ελλάδα, μέσα σε 5 χρόνια πρωτοφανών παγκόσμιων κρίσεων, και κατέληξε:

"Και έγιναν κατόπιν εφαρμογής ενός κοστολογημένου σχεδίου, χωρίς να χρεωθούν οι επόμενες γενιές.

Είναι δεδομένο ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αυξηθεί περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Αλλά το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να επιστρέψει σε εποχές που «μαθητευόμενοι μάγοι» έταζαν στους πάντες τα πάντα, κουνώντας το δάχτυλο και βαφτίζοντας το ψάρι κρέας ή τις παράνομες πισίνες «καλλωπισμένες δεξαμενές»".

Λιμάνι Πειραιά με μαζική έξοδο με κόσμο επιβίβαση σε πλοία

Κασσελάκης: Καλώ τον πρωθυπουργό να παρέμβει για την αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με νέα του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια που παρατηρείται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδεύει την ανάρτησή του με ένα βίντεο με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, για τα αυξημένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουν περάσει εβδομάδες από αυτήν τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δύο παρατηρήσεις:

Ο Πρωθυπουργός ήταν πλήρως ενήμερος για την αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
«Όποτε κρίνει η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει παρέμβαση, το κάνει».
Δηλαδή ο Πρωθυπουργός δεν κρίνει ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά τώρα, τον Αύγουστο, που θέλει να πάει ο κόσμος διακοπές και δεν μπορεί, αλλά… από Σεπτέμβρη.

Άλλωστε -με εντολή Πρωθυπουργού- αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας. Καλώ τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά και να μην κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις μελών της κυβέρνησής του "να πάνε στα χωριά τους". Έχει τα όπλα να παρέμβει. Δεν έχει τη βούληση. Τρόφιμα - Καύσιμα - Ακτοπλοϊκά είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Ενός αδιάφορου (ή ιδιοτελή;) Πρωθυπουργού που κάθεται και βλέπει τις τιμές να ανεβαίνουν. Για να έρθει μετά να «μαλώσει» γενικά και αόριστα την ακρίβεια, λέγοντας "η χώρα δεν είναι μπανανία".»

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα (χάρτης)

Μεσσήνη: Πανηγύρι συνεχίστηκε κι από…κάτω “έπεφταν” μπουνιές (βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αντετοκούνμπο στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα του μπάσκετ


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Προϋπολογισμός 2026: Μετατίθεται κατά μία μέρα η συζήτηση και ψήφιση του06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 28 Νοεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:14Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο