LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2024 17:59 | Ανανέωση: 11 Αυγούστου 2024 19:13

Μαρινάκης σε Κασσελάκη: Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι μαθητευόμενους μάγους

Τι απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Για ποιο πράγμα κατηγορεί ο Στέφανος Κασσελάκης την κυβέρνηση

Παύλος Μαρινάκης

Με ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει "μερικές από τις θετικές εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη "μήπως και κάποια στιγμή αρθρώσει έστω και μισή κοστολογημένη αντιπρόταση" όπως ανέφερε. Παράλληλα επισήμανε ότι "το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να επιστρέψει σε εποχές που «μαθητευόμενοι μάγοι» έταζαν στους πάντες τα πάντα".

"Με μεγάλη χαρά είδαμε τον κ. Κασσελάκη να κάνει ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα από τις διακοπές του, για να κάνει μία ακόμη ανάρτηση που θυμίζει τον παλιό «καλό» ΣΥΡΙΖΑ του καταγγελτικού, λαϊκίστικου λόγου, άνευ συγκεκριμένων αντιπροτάσεων και μάλιστα τη hard core εκδοχή του 2012-2015. Ευκαιρία, λοιπόν, να του υπενθυμίσουμε μερικές από τις θετικές εξελίξεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, μήπως και κάποια στιγμή αρθρώσει έστω και μισή κοστολογημένη αντιπρόταση" ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης και προσέθεσε αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο:

  • "Αυτή η κυβέρνηση έχει αυξήσει τον κατώτατο μισθό από τα 650 ευρώ το 2019 στα 830 ευρώ το 2024 και προχωράμε βήμα - βήμα στην υλοποίηση της δέσμευσής μας για κατώτατο μισθό 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1500 ευρώ έως το 2027.
  • Αυξήσαμε για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια τους μισθούς στο δημόσιο τομέα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είδαν περισσότερο από έναν επιπλέον μισθό τον χρόνο στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
  • Οι συντάξεις άρχισαν να αυξάνονται για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, ενώ αποδίδονται πλέον το πολύ σε 2 με 3 μήνες και όχι σε 3 χρόνια.
  • Οι πολιτικές μας στηρίζουν έμπρακτα τις νέες μητέρες. Καταβάλλουμε βοηθήματα κατά περίπου 10.000 ευρώ με τα επιδόματα γέννησης και μητρότητας.
  • Απλώσαμε δίχτυ προστασίας 10 δις ευρώ πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην ενεργειακή κρίση.
  • Η ανεργία στην πατρίδα μας έπεσε τον Ιούνιο στο 9,6%, στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και 15 χρόνια, έχοντας δημιουργήσει με την πολιτική που εφαρμόζουμε 400.000 καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Στην πρώτη τετραετία μειώθηκαν περισσότεροι από 50 φόροι και εισφορές. Στη δεύτερη τετραετία συνεχίζουμε την ίδια πολιτική με την αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά και τη μονιμοποίηση μια σειράς από προσωρινά μειωμένους φόρους.
  • Ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας είναι κατά 4 φορές υψηλότερος του μέσου όρου της Ευρωζώνης, ενώ η χώρα μας είναι πρώτη στην Ε.Ε. στην αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ.
  • Εφαρμόζουμε, μετά από πολλές δεκαετίες, μια ουσιαστική κοινωνική πολιτική με προγράμματα κοινωνικού τουρισμού δεκάδων εκατομμυρίων ετησίως.
  • Σε ένα κράτος που η λέξη «έλεγχος» ήταν άγνωστη, τον τελευταίο χρόνο έχουν ελεγχθεί περισσότερες από 35.000 επιχειρήσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα 19,6 εκατ. ενώ τα στοχευμένα μέτρα αποδίδουν καθώς - σύμφωνα και με την έρευνα του ΙΕΛΚΑ- καταγράφονται μειώσεις τιμών για έναν ακόμα μήνα".

Ο κ.Μαρινάκης απευθυνόμενος στον κ. Κασσελάκη, σημείωσε ότι όλα αυτά είναι μερικά από όσα έγιναν στην Ελλάδα, μέσα σε 5 χρόνια πρωτοφανών παγκόσμιων κρίσεων, και κατέληξε:

"Και έγιναν κατόπιν εφαρμογής ενός κοστολογημένου σχεδίου, χωρίς να χρεωθούν οι επόμενες γενιές.

Είναι δεδομένο ότι χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αυξηθεί περαιτέρω το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Αλλά το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι να επιστρέψει σε εποχές που «μαθητευόμενοι μάγοι» έταζαν στους πάντες τα πάντα, κουνώντας το δάχτυλο και βαφτίζοντας το ψάρι κρέας ή τις παράνομες πισίνες «καλλωπισμένες δεξαμενές»".

Λιμάνι Πειραιά με μαζική έξοδο με κόσμο επιβίβαση σε πλοία

Κασσελάκης: Καλώ τον πρωθυπουργό να παρέμβει για την αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με νέα του ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να βάλει ένα τέλος στην αισχροκέρδεια που παρατηρείται στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια εν μέσω καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδεύει την ανάρτησή του με ένα βίντεο με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, για τα αυξημένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Έχουν περάσει εβδομάδες από αυτήν τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Δύο παρατηρήσεις:

Ο Πρωθυπουργός ήταν πλήρως ενήμερος για την αισχροκέρδεια στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
«Όποτε κρίνει η κυβέρνηση ότι πρέπει να κάνει παρέμβαση, το κάνει».
Δηλαδή ο Πρωθυπουργός δεν κρίνει ότι πρέπει να γίνει παρέμβαση στα ακτοπλοϊκά τώρα, τον Αύγουστο, που θέλει να πάει ο κόσμος διακοπές και δεν μπορεί, αλλά… από Σεπτέμβρη.

Άλλωστε -με εντολή Πρωθυπουργού- αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας. Καλώ τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προσωπικά και να μην κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις μελών της κυβέρνησής του "να πάνε στα χωριά τους". Έχει τα όπλα να παρέμβει. Δεν έχει τη βούληση. Τρόφιμα - Καύσιμα - Ακτοπλοϊκά είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας.

Ενός αδιάφορου (ή ιδιοτελή;) Πρωθυπουργού που κάθεται και βλέπει τις τιμές να ανεβαίνουν. Για να έρθει μετά να «μαλώσει» γενικά και αόριστα την ακρίβεια, λέγοντας "η χώρα δεν είναι μπανανία".»

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα (χάρτης)

Μεσσήνη: Πανηγύρι συνεχίστηκε κι από…κάτω “έπεφταν” μπουνιές (βίντεο)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αντετοκούνμπο στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα του μπάσκετ


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔημοσκόπηση ΑΝΤ1: ο ανασχηματισμός, τα “καυτά” μέτωπα, το Μεταναστευτικό και οι ανατροπέςΧθες 21:21 | Ειδήσεις

Εξαιρετικά ενδιαφέρονται είναι τα ευρήματα της μεγάλης δημοσκόπησης της Marc  για τον ΑΝΤ1.

Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Τα 25 δις ευρώ, η “ασπίδα του Αχιλλέα” και η στρατηγική συμμαχία με το ΙσραήλΣήμερα 13:19 | Ειδήσεις

Νέα φιλοσοφία στην έγκριση των εξοπλιστικών, έμφαση σε drones και νέες τεχνολογίες, συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και νεύμα προς Ισραήλ. Οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή για το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. 

Κακοκαιρία - Μύκονος: Νέο μήνυμα από το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα Σήμερα 11:09 | Ειδήσεις

Προειδοποιητικό μήνυμα από την Πολιτική Προστασία Μυκόνου καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ψαράδων στις ιχθυόσκαλες (βίντεο)Σήμερα 12:02 | Ειδήσεις

Οι αλιείς αντιδρούν στην στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκής νομοθεσίας που σχετίζεται με τον τρόπο ζύγισης των αλιευμάτων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ - Λαγκάρντ: Αρνητικοί για όλο τον κόσμο οι δασμοί που επιβάλλει16:26Τροχαία – Αττική: 35.321 παραβάσεις για τον μήνα Μάρτιο 16:26ΔΕΗ myHome EnterTwo: Σταθερό διζωνικό μπλε τιμολόγιο 24μηνης διάρκειας από τη ΔΕΗ16:12Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο) 15:59Ακρόπολη - Λάνθιμος: Το ΥΠΠΟ για το "όχι" του ΚΑΣ στα γυρίσματα στον Ιερό Βράχο15:46Τένις: Κατάρρευση αθλήτριας κατά τη διάρκεια αγώνα (βίντεο)15:32Βασίλης Καλογήρου: Στο Ανθρωποκτονιών η δικογραφία για τον θάνατο του 39χρονου15:18Κακοποίηση ζώων - Βόλος: Βίντεο με pet groomer να χτυπά σκύλο προκαλεί θύελλα αντιδράσεων (εικόνες)15:05Λουλούδια από... ψηφοδέλτια! (εικόνες)14:51Τουρκία: Πόλεμος για το μποϊκοτάζ – Αυτεπάγγελτη έρευνα14:38Θεοδωρικάκος: Μειώνουμε φόρους - εισφορές και στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα14:24Μεταξουργείο: Εξιχνιάσθηκε απόπειρα δολοφονίας 2 αλλοδαπών - Στην φυλακή ο ηθικός αυτουργός (βίντεο)14:10ΠΑΣΟΚ: Η Μπατζελή ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας 13:56Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ψαράδων στις ιχθυόσκαλες (βίντεο)13:42Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Τα 25 δις ευρώ, η “ασπίδα του Αχιλλέα” και η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ13:28Πάτρα: Την συνέλαβαν για υπεξαίρεση μετά από 25 χρόνια13:14Ηλεία: Άγριο ξύλο σε τοπικό αγώνα - Μπήκαν στο γήπεδο και χτύπησαν παίκτες (βίντεο) 12:59Πασχαλινό ωράριο: Πως θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα 12:44Εξοπλιστικά - Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα είναι επενδύσεις στην κυριαρχία μας12:30Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Τα 13 ιδρύματα που θέλουν να ανοίξουν παράρτημα στην Ελλάδα 12:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο