LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2024 11:41

Voucher βιβλίων: Ποιοι και μέχρι πότε μπορούν να κάνουν αίτηση

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος και πότε λήγει η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Βιβλία

Ξεκίνησε την Παρασκευή, 9 Αυγούστου 2024 και ώρα 11:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2024.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 16/08/2024 και ώρα 23:59.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 01η/09/2024 έως την 31η/12/2024.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

ΒΙΒΛΙΑ

Δικαιούχοι είναι:

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ, οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς, έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων, ηλικίας άνω των πέντε ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, πρώτη φορά συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

ΒΙΒΛΙΑ

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Από εφέτος, στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr ΕΔΩ.

Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς στη μισή χώρα την Κυριακή (χάρτης)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Πλατανιώτη σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης μαζί με τον Καραλή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φονική ρωσική επίθεση στο Κίεβο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLive η μεγαλειώδης υποδοχή της φρεγάτας "Κίμων" - Παρόντες Μητσοτάκης, Δένδιας, ΤασούλαςΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Το θωρηκτό «Αβέρωφ», η τριήρης «Ολυμπιάς» και έξι πλοία του Στόλου μας υποδέχονται στο Σαρωνικό τον «Κίμωνα».

Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα - Η έκκληση των γονιών της στο "Πρωινό": Δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλάΣήμερα 11:45 | Ειδήσεις

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της ανήλικης επικεντρώνοναι στην Πολυτεχνειούπολη.

Θεσσαλονίκη: Στην άκρη του δρόμου τα τρακτέρ των παραγωγών, σε αναμονή για το ραντεβού με τον πρωθυπουργόΣήμερα 11:13 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Δυτική Μακεδονία και στα τελωνεία;

Παπασταύρου: Η Ελλάδα θα είναι πύλη εισόδου για την μεταφορά Πράσινης Ενέργειας και για την Αμερική και για την Μέση Ανατολή (βίντεο)Σήμερα 10:18 | Ειδήσεις

" Το Antenna Group με το Atlantic Council αναγνωρίζοντας τη στρατηγική σημασία της διασύνδεσης Μέσης Ανατολής - Ευρώπης έχουν δημιουργήσει" είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου στο "Καλημέρα Ελλάδα".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εξαφάνιση 16χρονης Λόρα - Η έκκληση των γονιών της στο "Πρωινό": Δώσε μας ένα σημάδι ότι είσαι καλά12:28Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής πέρασε με κόκκινο, αγνόησε σήμα αστυνομικών και ανέβηκε σε πεζόδρομο για να ξεφύγει12:14Στιγμές τρόμου έζησε ένας 15χρονος ο οποίος έπεσε θύμα παρενόχλησης από έναν 50χρονο μέσα στο λεωφορείο12:00Θεσσαλονίκη: Στην άκρη του δρόμου τα τρακτέρ των παραγωγών, σε αναμονή για το ραντεβού με τον πρωθυπουργό11:46Επιστροφή ενοικίου: Σήμερα πληρώνονται οι δικαιούχοι του 202511:32Μπλόκα αγροτών: Άνοιξε η μεγάλη Περιμετρική οδός της Πάτρας (βίντεο)11:18Ανατροπή με τον Ερφάν Σολτανί: Δεν ισχύει η θανατική ποινή, λέει η ιρανική Δικαιοσύνη 11:04Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης που πουλούσε ναρκωτικά σε μίνι μάρκετ10:50Παπασταύρου: Η Ελλάδα θα είναι πύλη εισόδου για την μεταφορά Πράσινης Ενέργειας και για την Αμερική και για την Μέση Ανατολή (βίντεο)10:36Αυστραλία: Ξαφνικές πλημμύρες στην πολιτεία της Βικτώρια, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα10:22Τροχαίο Ατύχημα στο Ηράκλειο: Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στην είσοδο των Μοιρών10:08Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων09:54Σε πρόωρες εκλογές οδεύει η Βουλγαρία 09:40Ταϊλάνδη: Σημειώθηκε νέα κατάρρευση γερανού σε εργοτάξιο09:26Καρδίτσα: Παραμένουν οι αγρότες στο μπλόκο του Ε6509:12"Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο", αναφέρουν οι αρχές του Ιράν08:58Εξοπλισμός αυτοκινήτου για τον χειμώνα: Τι να έχω πάντα μαζί;08:44Θεσσαλονίκη: Οβίδα-φάντασμα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο βρέθηκε στον βυθό του λιμανιού08:30Θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Προέδρων ΗΠΑ και Κολομβίας στον Λευκό Οίκο08:16Live η μεγαλειώδης υποδοχή της φρεγάτας "Κίμων" - Παρόντες Μητσοτάκης, Δένδιας, Τασούλας08:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο