LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2024 17:39 | Ανανέωση: 07 Αυγούστου 2024 18:41

Ιράν: Η Τεχεράνη δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλή απέναντι στην επιθετικότητα

Τι δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος εν μέσω αύξησης των περιφερειακών εντάσεων μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Ισμαήλ Χανίγια - διαδηλώσεις

Το Ιράν δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλό απέναντι στην επιθετικότητα κατά των συμφερόντων και της ασφάλειάς του, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, εν μέσω αύξησης των περιφερειακών εντάσεων μετά τη δολοφονία στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια.

Η κατάσταση στην Μέση Ανατολή 

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη βρίσκονται Ιράν και Ισραήλ, με την διεθνή διπλωματία να καταβάλλει ύστατες προσπάθειες για αυτοσυγκράτηση , ώστε να μην υπάρξει μια γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Από χθες τα ηνία της Χαμάς  ανέλαβε ο Γιαχία Σινουάρ, ο ενορχηστρωτής της επίθεσης της 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ,  με την  Χεζμπολάχ του Λιβάνου να δηλώνει ότι το Τελ Αβίβ δεν πέτυχε τον στόχο του  με την δολοφονία Χανίγιε στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα.

Ενώ από χθες το βράδυ επίσημα ανέλαβε τα ηνία της Χαμάς ο Γιαχία Σινουάρ που θεωρείται ο εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ η πρώτη αντίδραση των Ισραηλινών ήταν ότι πρέπει άμεσα να εξοντωθεί και αυτός για να πάψει να υφίσταται η Χαμάς.

 Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι με δημοσίευμά της η Ουάσιγκτον Ποστ αναφέρει ότι παρόλο που η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έχει παραδεχθεί επισήμως ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία της Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη την περασμένη Τετάρτη, οι Αμερικανοί ενημερώθηκαν από το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία, προκαλώντας έντονη αντίδραση στην Ουάσιγκτον με το τηλεφώνημα Μπάιντεν – Νετανιάχου την περασμένη εβδομάδα  να είναι “έντονο” όπως  είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός αξιωματούχος.

Γαζα - Ισραηλ - Μεση Ανατολη

Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ του Λιβάνου επιτέθηκε με drones στο Βόρειο Ισραήλ, ενώ πύραυλος αναχαίτισης που ενεργοποιήθηκε από τον Iron Dome έπεσε σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Ναχαρίγια, τραυματίζοντας κατοίκους .Οι Φρουροί της Επανάστασης  από την πλευρά τους έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αναπτύξει εκατοντάδες πυραύλους στην πόλη Μπαντάρ Αμπάς και περιμένουν την εντολή του Αγιατολάχ Χαμενεΐ για να τους εκτοξεύσουν.

Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον συνεχίζει τις διπλωματικές προσπάθειες και διαμηνύει στην Τεχεράνη ότι η κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία ενώ το Πεντάγωνο ενισχύει τις δυνάμεις του στην περιοχή με περισσότερα αντιτορπιλικά, ακόμη μία μοίρα μαχητικών αεροσκαφών, με το αεροπλανοφόρο Ρούσβελτ πλέει προς το Ισραήλ. Τη στιγμή που ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας, ο Βλάντιμιρ Πούτιν απηύθυνε έκκληση στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για συγκρατημένη απάντηση στο Ισραήλ, σε μήνυμα μέσω του στενού του συνεργάτη, Σεργκέι Σοϊγκού που βρέθηκε στην Τεχεράνη. Τέλος το Ιράν έχει καλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Τζέντα, ώστε να εξασφαλίσει την στήριξη των χωρών μελών του για να απαντήσει για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγιε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αμαλιάδα: Θλίψη για την 38χρονη που πέθανε με το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά της

Λάρισα - Τροχαίο: Διασωληνώθηκε 19χρονος μετά από σύγκρουση δίκυκλων

Βρετανία: Ορατός ο φόβος νέων ταραχών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαιανία: Τροχαίο δυστύχημα - Νεκροί δύο ηλικιωμένοιΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Η προανάκριση για τα ακριβή αίτια του τροχαίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σοβαρά επεισόδια στο ΠολυτεχνείοΣήμερα 16:08 | Ειδήσεις

Από τα επεισόδια έχουν υπάρξει τραυματισμοί, καθώς τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ σοβαρές είναι οι υλικές ζημιές. 

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΣήμερα 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Από σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 52η επέτειο του ΠολυτεχνείουΣήμερα 12:37 | Ειδήσεις

Στους χώρους του Πολυτεχνείου βρίσκονται φοιτητικοί σύλλογοι που αποτίουν φόρο τιμής για την 52η επέτειο της εξέγερσης του Νοεμβρίου 1973.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στην Αθήνα την Κυριακή ο Ζελένσκι - Απαγόρευση υπαίθριων συναθροίσεων17:22Εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σε Κιλκίς και Σέρρες – Τρεις συλλήψεις (εικόνα)17:08Πάπας Λέων ΙΔ': Ο κινηματογράφος κινδυνεύει, πρέπει να προστατευθεί16:54Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας, με εισαγωγές ορυκτών καυσίμων16:40Σοβαρά επεισόδια στο Πολυτεχνείο16:26Σύλληψη δύο 13χρονων για κλοπή πορτοφολιού στο Μετρό «Κορυδαλλός»16:12Ημαθία: Έκρυβε την κοκαΐνη σε κλουβί εκτροφής σκύλων15:58Η τεχνητή νοημοσύνη στα charts: Η Xania Monet ανοίγει νέο κεφάλαιο στη μουσική15:44Βόλος: Τον απόλυτο τρόμο βίωσε γυναίκα σε είσοδο πολυκατοικίας - Την απείλησε με μαχαίρι για 100 ευρώ15:30Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου 15:16Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο - Στο νοσοκομείο δύο άτομα (εικόνες)15:02EURO: Η εθνική U19 συνέτριψε 8-0 το Λιχτενστάιν και προκρίθηκε στην Elite Round 14:48ΥΠΕΞ για ψευδοκράτος: Η Ελλάδα δε θα αποδεχτεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής14:34Από σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου14:20Ολυμπιακός: Ο Μουζακίτης κατέκτησε το Golden Boy Web14:06Η Fitch αναβαθμίζει την Ελλάδα με θετική προοπτική13:52Κυπριακό: Πράσινο φως Ερντογάν σε Ερχιουρμάν για επανέναρξη διαπραγματεύσεων13:38Τέσσερις συλλήψεις για την δολοφονία του Γιάννη Λάλα13:24Θεσσαλονίκη: Νεαροί αλλοδαποί λήστεψαν παράνομο μικροπωλητή - Συνελήφθησαν και οι τρεις13:10Κρήτη: Άνδρας κατέληξε την ώρα που μάζευε ελιές12:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο