LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 06 Αυγούστου 2024 13:39 | Ανανέωση: 06 Αυγούστου 2024 13:40

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ: Η Ελλάδα ηττήθηκε από τη Γερμανία

Στους "8" των Ολυμπιακών Αγώνων σταματά το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ, με τη Γερμανία να περνά στους "4".

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ - Γερμανία - Ελλάδα

Η πρόκριση στους «4» του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ για πρώτη φορά στην Ιστορία της... δεν επήλθε για την εθνική, που παρά ένα «μαγικό» πρώτο δεκάλεπτο όταν προηγήθηκε με 11-21, ηττήθηκε με 76-63, από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία, στον προημιτελικό, στο «Μπερσί». Η εθνική μετρούσε τρεις διαδοχικές πέμπτες θέσεις σε Ολυμπιακούς, αλλά με 18 πόντους ο Φραντς Βάγκνερ είπε «όχι» στους παίκτες του Βασίλη Σπανούλη. Με 22 πόντους, πρώτος σκόρερ της «γαλανόλευκης» ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του αγώνα Γαλλία-Καναδάς (σήμερα στις 19:00) την Παρασκευή (8/8).

Οι Γερμανοί πήραν 32 πόντους από τον... πάγκο, έναντι 8 της εθνικής. Τα 15 λάθη (10 η Γερμανία) ήταν επίσης τομέας που «πλήγωσε» την «επίσημη αγαπημένη» η οποία πάλεψε μέχρι το 36ο λεπτό, αλλά οι Φραντς Βάγκνερ, Τάις και Σρέντερ μετέτρεψαν το 65-57 σε 72-57 με σερί 7-0 και στα 1:51΄΄ που απέμαναν το -15 ήταν μη αναστρέψιμη διαφορά για την εθνική Ελλάδας.

Ο αρχηγός της εθνικής Κώστας Παπανικολάου είχε συγκομιδή 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, ο Ουόκαπ πρόσθεσε 12 πόντους, ενώ 7 πόντους σημείωσε ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Μήτογλου που ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά υπέρ της εθνικής στην 1η περίοδο, δυστυχώς έμεινε στους 2 πόντους στον υπόλοιπο χρόνο που αγωνίστηκε, ενώ και ο Καλάθης έμεινε στους 5 πόντους που πέτυχε στο 1ο δεκάλεπτο. Αρνητικός ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης με 0/3 και μηδέν ριμπάουντ.

Ο Ντένις Σρέντερ σημείωσε 13 πόντους με 3/7 τρίποντα αλλά μοίρασε και 8 ασίστ, ενώ ο Γιόχαν Τίμαν έκανε ζημιά στην Ελλάδα με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Μόριτς Βάγκνερ είχε 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 11-21, 36-36, 59-52, 76-63

Με τον Μήτογλου να ξεκινά για πρώτη φορά βασικός, και μάλιστα στη θέση «5» (μαζί με Καλάθη, Ουόκαπ, Παπανικολάου και Αντετοκούνμπο) και να είναι ο πρωταγωνιστής της εθνικής στα πρώτα λεπτά, η εθνική αιφνιδίασε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γερμανία. Τα «πάντσερ» μπήκαν στο παρκέ με τους Σρέντερ, Ομπστ, Φραντς Βάγκνερ, Τάις και Φόιγκτμαν. Η Ελλάδα προηγήθηκε με +8 (2-10) με τον Μήτογλου να μετρά 4 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο με 8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, όταν ο Αντετοκούνμπο είχε 2 έως εκείνη τη στιγμή. Η εθνική έπαιζε υποδειγματική άμυνα, με τον Ουόκαπ να εξαφανίζει τον Ντένις Σρέντερ που τέλειωσε την 1η περίοδο με 3 πόντους (1/4 τρίποντα) και ήταν και... ο πρώτος σκόρερ των «πάντσερ» στα πρώτα δέκα λεπτά! Ο αρχηγός της εθνικής, Κώστας Παπανικολάου έκανε εξαιρετική δουλειά στο μαρκάρισμα του Φραντς Βάγκνερ, με τον Γερμανό των Ορλάντο Μάτζικ να μετρά 1/4 δίποντα σ' αυτό το διάστημα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε... στην εξίσωση και με δικά του καρφώματα και alley oops, η «επίσημη αγαπημένη» ξέφυγε με +12 (6-18). Ο Γιώργος Παπαγιάννης πέρασε στο παρκέ στο «5» με τον Μήτογλου να κατεβαίνει στο «4» και τον Αντετοκούνμπο να περνά στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Το 9-18 επήλθε από τους πρώτους πόντους του Ντένις Σρέντερ (τρίποντο), για ν' ακολουθήσει ένα μεγαλειώδες κόψιμο του Παπαγιάννη στον Φραντς Βάγκνερ. Και ο Νικ Καλάθης, με τρίποντο διαμόρφωσε το σκορ της 1ης περιόδου (11-21) φτάνοντας του 5 προσωπικούς πόντους (8 ο Αντετοκούνμπο και 4 ο Μήτογλου). Οι Γερμανοί είχαν 1/8 τρίποντα και 4/11 δίποντα, την ώρα που η Ελλάδα μετρούσε 8/15 δίποντα και 1/1 τρίποντα, αλλά και 2/2 βολές.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ - Γερμανία - Ελλάδα

Η αναμενόμενη αντίδραση των παικτών του Γκόρντον Χέρμπερτ... ήρθε στη 2η περίοδο, όταν η Γερμανία απάντησε με επιμέρους σκορ 25-15. Αυτή τη φορά ήταν η εθνική Ελλάδας που δεν συνδέθηκε με το καλάθι μετρώντας 2/8 τρίποντα στο 2ο δεκάλεπτο, κι ενώ οι Γερμανοί είχαν 3/7 έξω από τα 6.75. Πρώτα ο Νικ Βάιλερ-Μπαμπ με 5 πόντους έφερε τη Γερμανία στο -5 (20-25). Ο Τολιόπουλος πέτυχε ένα μαγικό τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου, όμως για το 20-28. Και μετά το 22-28 του Φραντς Βάγκνερ και το 24-28 του Τίμαν, ο Κώστας Παπανικολάου σημείωσε κι αυτός τρίποντο (24-31). Για να ευστοχήσει ο Μπονγκά έξω από τα 6.75 (27-31). Οι Γερμανοί «ροκάνιζαν» τη διαφορά, με τον Μόριτς Βάγκερν να σημειώνει 6 πόντους στη 2η περίοδο, διαβάζοντας καλύτερα το παιχνίδι της Ελλάδας και μετά το 32-36 με 1/2 βολές του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, ένα σερί 4-0 από Φραντς Βάγκνερ και κάρφωμα Τίμαν (από μαγική ασίστ του Σρέντερ) είχαν ως αποτέλεσμα την ισοφάριση (36-36 σκορ ημιχρόνου).

Μάχη... σώμα με σώμα έγινε στην 3η περίοδο, με τη μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της Γερμανίας σε αυτό το διάστημα και για πρώτη φορά στο παιχνίδι να είναι το 54-50, 1:22΄΄ πριν ολοκληρωθεί το τρίτο δεκάλεπτο. Αρχικά, Σρέντερ και Φόιγκτμαν έφεραν τη Γερμανία στο +3 (41-38). Ουόκαπ και Παπανικολάου απάντησαν με δύο διαδοχικά τρίποντα (41-44) λέγοντας όχι σε εκείνο το σημείο στην αντίπαλο. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όμως έκανε επιθετικό φάουλ στον Σρέντερ στην επόμενη φάση, αφού ο πόιντ γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς είχε προλάβει να στηθεί. Αυτό ήταν το 3ο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Ουόκαπ έκανε και το 42-47 με ένα παληκαρίσιο δίποντο. Οι Γερμανοί απάντησαν με σερί 8-0 για να προσπεράσουν εκ νέου με δύο τρίποντα από Μπονγκά και Φραντς Βάγκνερ (50-47). Το τρίποντο του Φραντς Βάγκνερ (είχε 5 σερί πόντους) ήταν από τα... οκτώ μέτρα! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημείωσε τρεις πόντους για το 50-50 και έδωσε τη θέση του στον Παπαγιάννη. Οι Γερμανοί, μία ακόμη φορά έμεινα «ζωντανοί» και με επιμέρους σκορ 9-2 τέλειωσαν στο +7 (για πρώτη φορά) το 3ο δεκάλεπτο (59-52). Με τον Τίμαν να σημειώνει τους 4 από τους 9 πόντους και σκόρερ επίσης του Μόριτς Βάγκνερ και Ιζαάκ Μπονγκά. Η Γερμανία έκανε επιμέρους σκορ 23-16 στην 3η περίοδο, ενώ συνολικά στα 30 λεπτά, τα «πάντσερ» είχαν πάρει 30 πόντους από τον πάγκο και η εθνική Ελλάδας μόλις 6!

Το 61-52 δια χειρός Φραντς Βάγκνερ ήταν η μεγαλύτερη διαφορά υπέρ της Γερμανίας (+9) έως τότε. Με δύο εύστοχα λέι απ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, η Ελλάδα μείωσε στο -5 (61-56), αλλά μετά από λάθος πάσα του Παπανικολάου, ο Φραντς Βάγκνερ διεύρυνε τη διαφορά (63-56). Ο Ουόκαπ ήταν άστοχος σε τρεις, για να κάνει νέο λάθος ο Μήτογλου, όταν του έκλεψε την μπάλα ο Βάιλερ-Μπαπ. Και ο Μήτογλου σταμάτησε με φάουλ τον Τίμαν (65-56). Ο Αντετοκούνμπο είχε 1/2 βολές αμέσως μετά, από το φάουλ του Τίμαν (65-57), αλλά έκανε λάθος (το 4ο του στο ματς) με τον Φραντς Βάγκνερ να του κλέβει την μπάλα αμέσως μετά. Ο Φραντς Βάγκνερ έστειλε για πρώτη φορά στο +10 τη διαφορά για τους Γερμανούς (67-57). Τολιόπουλος και Καλάθης ήταν άστοχοι σε τρίποντα και ο Καλάθης έκανε φάουλ στον Τάις, με τον τελευταίο να διαμορφώνει το 69-57, 2:34΄΄ πριν τη λήξη. Ο Λαρεντζάκης πήρε τη θέση του Καλάθη και όταν ο Σρέντερ ευστόχησε σε τρίποντο (72-57), 1:51΄΄ πριν τη λήξη οι -15 πόντοι ήταν μη αναστρέψιμη διαφορά για την Ελλάδα. Ο Παπανικολάου έκανε το 72-59. Ο Λαρεντζάκης έστειλε τον Τάις στη γραμμή των βολών (74-59) και μετά από καλάθια των Τολιόπουλου και Αντετοκούνμπο (ενδιάμεσα σκόραρε και ο Σρέντερ), το τελικό σκορ ήταν 76-63.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Μπάσκετ - Γερμανία - Ελλάδα

Διαιτητές: Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Κοζλόβσκις (Λετονία), Μπατίστα (Πουέρτο Ρίκο)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γκόρντον Χέρμπερτ): Μπονγκά 9 (3), Βάιλερ-Μπαμπ 5 (1), Φόιγκτμαν 7 (1), Φ. Βάγκνερ 18 (1), Τάις 6, Μ. Βάγκνερ 8, Σρέντερ 13 (3), Τίμαν 10, Ομπστ

ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Ουόκαπ 12 (2), Λαρεντζάκης, Τολιόπουλος 7 (1), Καλάθης 5 (1), Καλαϊτζάκης 1, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος, Παπανικολάου 10 (2), Αντετοκούνμπο 22, Μήτογλου 6


Ειδήσεις σήμερα:

Ενδοοικογενειακή βία – Κρήτη: Νέο περιστατικό στο Ηράκλειο

Λάρισα: Διαρρήκτες αναρριχητές “άδειασαν” διαμερίσματα πολυκατοικίας

Μεταναστευτικό – Σύμη: Καταδίωξη με πυροβολισμούς και απόπειρες εμβολισμού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΈγκλημα - Εύβοια: Έχασε το σπίτι σε πλειστηριασμό, σκότωσε τον νέο ιδιοκτήτη και αυτοκτόνησεΣήμερα 07:22 | Ειδήσεις

Πως εκτυλίχθηκε η διπλή τραγωδία στην Εύβοια, με δράστη έναν ηλικιωμένο, που είχε χάσει το σπίτι του σε πλειστηριασμό.

Σπάτα: Νεκρό 3χρονο παιδί που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 07:35 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία στην άσφαλτο, με θύμα ένα παιδί μόλις τριών ετών. Πως συνέβη το μοιραίο τροχαίο. Πως αντέδρασε ο οδηγός όταν αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί.

Απεργία 9 Απριλίου - Μέσα Μεταφοράς: Ποιες ώρες θα κινηθούν στην ΑθήναΧθες 12:17 | Ειδήσεις

Δείτε ποιες ώρες θα κινηθούν λεωφορεία, μετρό, τρόλεϊ, τραμ και ηλεκτρικός στην 24ωρη απεργία της 9ης Απριλίου. Τι ισχύει για τα πλοία και τα ταξί.

Τραμπ: Δασμοί 104% για την Κίνα - Σε ισχύ από την Τετάρτη το πρωίΧθες 21:12 | Ειδήσεις

Η απόφαση έρχεται αφού η Κίνα δεν ήρε τους ανταποδοτικούς δασμούς που ανακοίνωσε, εντός της προθεσμίας που είχε θέσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γιώργος Καραϊβάζ: 4 χρόνια από τη δολοφονία του δημοσιογράφου 09:46Missing Alert για την εξαφάνιση 14χρονου09:46Θεσσαλονίκη: Έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων (εικόνες)09:33Δασμοί - Κίνα: Λάθος στο λάθος η νέα απόφαση Τραμπ, θα τους καταπολεμήσουμε “μέχρι τέλους"09:19Κασσελάκης: Δεν ψάχνουμε για συνεργασίες, θεσμικά είμαστε ανεξάρτητοι (βίντεο)09:05Πρίγκιπας Φίλιππος: Ο γαλαζοαίματος με τις ελληνικές ρίζες08:52Άλιμος: Νύχτα τρόμου για επιχειρηματία και τη σύζυγό του – Ένοπλοι εισέβαλαν στη βίλα τους και τους κράτησαν “ομήρους”08:38Εορτολόγιο - 9 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 08:25Απεργία 9 Απριλίου: Πως θα κινηθούν τα ταξί στην Αττική08:11Παράνομη ταρίχευση νεκρών: Σύλληψη ιατροδικαστή, νεκροτόμου και ιδιοκτήτη γραφείου τελετών07:58Απεργία - Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί σήμερα07:44Σπάτα: Νεκρό 3χρονο παιδί που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:30Τραμπ: Δασμοί 104% για την Κίνα - Σε ισχύ από την Τετάρτη το πρωί07:17Έγκλημα - Εύβοια: Έχασε το σπίτι σε πλειστηριασμό, σκότωσε τον νέο ιδιοκτήτη και αυτοκτόνησε07:03Δασμοί Τραμπ - Στουρνάρας: Και η Ελλάδα στη δίνη των επιπτώσεων 06:49Σημεία για rapid test δωρεάν την Τετάρτη06:35Απεργία 9 Απριλίου - Μέσα Μεταφοράς: Ποιες ώρες θα κινηθούν στην Αθήνα06:22Καιρός: Κρύο, βοριάδες και τοπικές βροχές την Τετάρτη06:09Πάμπλο Πικάσο: Ο τολμηρός και πρωτοπόρος καλλιτέχνης04:59Εορτολόγιο - 8 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα04:41
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο