LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2024 13:24 | Ανανέωση: 05 Αυγούστου 2024 13:27

Χειμάρρα - Ελληνική Μειονότητα: Καταγγέλλουν αλλοίωση και φοβούνται για τις περιουσίες τους

Τα αναλυτικά αποτελέσματα σε ψήφους και ποσοστά από τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές στην πόλη. Πώς οε εκλεκτός του Έντι Ράμα κατάφερε τελικά να εκλεγεί.

Χειμαρρα - εκλογές

Νέος δήμαρχος Χειμάρρας είναι από σήμερα ο Βαγγέλη Τάβο. Ο εκλεκτός του σοσιαλιστικού Κόμματος και του Έντι Ράμα επικράτησε του Πέτρου Γκικούρια ο οποίος είχε τη στήριξη του Φρέντι Μπελερη και της ενωμένης αντιπολίτευσης. Κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι Έλληνες ομογενείς.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΑΝΤ1 Βαγγέλης Κοκολάκος, ο Τάβο επικράτησε με περίπου 1500 ψήφους διαφορά του Γκικούρια. Ο υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος συγκέντρωσε 5022 ψήφους και ποσοστό 58,62%, έναντι 3545 ψήφων και 41,38% του Γκικούρια.

«Η τρομοκρατία δυστυχώς κέρδισε», ήταν η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της Ομόνοιας, της παράταξης του Φρέντι Μπελερη. Ο Τάβο ευχαρίστησε θερμά τον  Έντι Ράμα και τις δομές του σοσιαλιστικού κόμματος για την υποστήριξη, και επανέλαβε την πρόταση του στον Γκικούρια να συνεργαστεί μαζί του, ως αντιδήμαρχος του. «Γνωρίζω ότι αυτό είναι άνευ προηγουμένου στην εκλογική ιστορία των τελευταίων τριών δεκαετιών, για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είμαι ο πρώτος που ξεκινάει με το συγκεκριμένο παράδειγμα συνεργασίας και ενότητας που αξίζει σε αυτόν τον δήμο», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο μήνυμά του.

Ο Έντι Ράμα μίλησε για θεαματική νίκη και υποσχέθηκε «να είναι δίπλα του για να μετατρέψουν τη Χειμάρρα ως το 2030 σε έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στη Μεσόγειο».

Οι Έλληνες ομογενείς όμως καταγγέλλουν τρομοκρατία, εκβιασμούς και αλλοίωση του εκλογικού σώματος. Δεκάδες ήταν οι μεταδημοτεύσεις στη Χειμάρρα, ενώ δεν επιτράπηκε η ψήφος σε περίπου 6000 ψηφοφόρους, οι οποίοι ως είθισται, άσκησαν κανονικά το εκλογικό τους δικαίωμα στις προηγούμενες εκλογές, ακόμα και με ληγμένες εκλογικές κάρτες. Οι Έλληνες ομογενείς εκφράζουν πλέον φόβους ότι θα υλοποιηθεί ένα σχέδιο Ράμα για υφαρπαγή των περιουσιών τους.

Ο υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζιος, σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως, «η χθεσινή εκλογική διαδικασία, μετά την προσχηματική ακύρωση των εκλογών του Μαΐου 2023, αποτελεί την τυπική και προδιαγεγραμμένη ολοκλήρωση της «επιχείρησης Χειμάρρα» για την Αλβανική Κυβέρνηση. Εν μέσω καταγγελιών της ελληνικής ομογένειας για συνθήκες βίας, νοθείας, τεχνητής αύξησης του εκλογικού σώματος και αιφνιδιαστικού αποκλεισμού χιλιάδων εκλογέων, το αποτέλεσμα ουσιαστικά συνιστά επιβολή της βούλησης της Αλβανικής Κυβέρνησης στην περιοχή. Η Ελληνική Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την όλη υπόθεση με επάρκεια και προνοητικότητα, αρκούμενη στην επικίνδυνη «εργαλειοποίηση» με μικροκομματικούς όρους εσωτερικής κατανάλωσης, με συνέπεια η υπόθεση να κινδυνεύσει να υποβιβαστεί σε «διμερή διαφορά» μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.Η Ελλάδα ήταν και τώρα είναι ακόμη περισσότερο υποχρεωμένη να αναδείξει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, ως κρίσιμο βήμα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας προς την ΕΕ και ως ισχυρό δείκτη για την έλλειψη προόδου στο κράτος δικαίου, στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και στην προστασία του συνόλου των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Η Χειμάρρα εάλω από την συμπαιγνία Ράμα - Μητσοτάκη και το «ξήλωμα» Μπελέρη μέσω Ευρωβουλής. Η κυβέρνηση επέτρεψε στο καθεστώς Ράμα να διενεργήσει εκλογές ασυδοσίας και νοθείας, αφήνοντας απροστάτευτο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Έπειτα από την προδοσία με την Βόρεια ψευδομακεδονία, ακολούθησε η προδοσία της Βορείου Ηπείρου. Πρόκειται για την πλήρη επιβεβαίωση της φράσης «μια φορά προδότης, πάντα προδότης».

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας

ΗΠΑ: Η Χάρις προηγείται του Τραμπ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)Χθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος για τα νέα μέτρα μείωσης τιμών από την κυβέρνηση και για τους νέους στόχους για την ελληνική βιομηχανία.

Θάνατοι βρεφών στην Αμαλιάδα - Μητέρα τέταρτου παιδιού: Αν φταίει η Ειρήνη να πάει εκεί που της αξίζει (βιντεο)Χθες 19:27 | Ειδήσεις

Τι λέει στον ΑΝΤ1, η μητέρα του τέταρτου παιδιού που σύμφωνα με την καταγγελία, έφυγε από τη ζωή στα χέρια της Ειρήνης.

ΑΔΕΔΥ: Κήρυξη απεργίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσηςΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Η απόφαση ελήφθη μετά την απόφαση της Δικαιοσύνης να κρίνει παράνομη την 24ωρη απεργία που είχε προκηρυχθεί για αύριο.

Έγκλημα στα Καμένα Βούρλα: Στον εισαγγελέα μία γυναίκα για τον θάνατο της 84χρονηςΧθες 18:43 | Ειδήσεις

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας μία ηλικιωμένης στα Καμένα Βούρλα. Ποια είναι γυναίκα, "νούμερο ένα" ύποπτη που βρισκεται στα χέρια των αρχών.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σουηδία: Αφαίρεσαν την μήτρα σε δεκάδες γυναίκες από... λάθος διάγνωση23:59Swiss Indoors - Τσιτσιπάς: Νίκη “θρίλερ” και πρόκριση23:46Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν πάσχει από καρκίνο του μυελού των οστών23:33ΕΛΑΣ – Δυτική Αττική: Αυξημένες κατά 113% οι συλλήψεις στο 9μηνο του 202423:19Η Χιλή λάνσαρε την πρώτη αντισυλληπτική ένεση για σκύλους23:06Ουκρανία: Αυτοκτόνησε μέσα σε στρατολογικό γραφείο για να μην πάει φαντάρος22:52Ο ρόλος της ιστολογικής εξέτασης στην επιλογή θεραπευτικών χειρισμών στον καρκίνο μαστού22:39Champions League: Η Μίλαν νίκησε την Μπριζ22:25Baywatch: Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Νιούμαν22:25Τσίπρας: Η ανισορροπία του πολιτικού συστήματος πρέπει να αποκατασταθεί από τα αριστερά (εικόνες)22:11Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι έπληξε στρατιωτική βάση του Ισραήλ21:58Μητσοτάκης - Κόστα: Ζούμε σε καιρούς μεγάλων προκλήσεων (εικόνες)21:45Μελόνι – Ερντογάν: Επικοινωνία για τη Μέση Ανατολή και το Προσφυγικό21:31Περιστέρι: Τρίτη ήττα στο BCL21:18Στον ΠΑΟΚ ο Άλεξ Αντετοκούνμπο21:04ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ζήτησε εξωστρέφεια, σοβαρότητα και ενότητα20:51Ρευματοκλοπή: Έρχεται ο λογαριασμός… για τους παραβάτες20:37Ευλογιά των προβάτων: Απαγορεύσεις στη μετακίνηση ζώων20:23Ο Έντι Ράμα επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη20:10Θεοδωρικάκος στον ΑΝΤ1: Η μείωση τιμών, η βιομηχανία και ο “πόλεμος” στην αισχροκέρδεια (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο