LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2024 20:48

Βενεζουέλα: Μεγάλη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο Καράκας (εικόνες)

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των εκλογών των οποίων κέρδισε ο Νίκολας Μαδούρο, χαρακτηρίζοντας τα φάρσα.

Βενεζουέλα - Διαδήλωση

Πολλές χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, με επικεφαλής την ηγέτιδά τους, διαδήλωσαν χθες στο Καράκας, αμφισβητώντας την επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία.

Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο, η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, που δήλωνε ότι «κρύβεται» και φοβάται για τη ζωή της, εμφανίστηκε το μεσημέρι σε ένα φορτηγό που έφερε γραμμένο το σύνθημα «Η Βενεζουέλα κέρδισε». Την υποδέχτηκαν χιλιάδες υποστηρικτές της που φώναζαν «Ελευθερία».

Η Ματσάδο δεν ήταν υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου επειδή οι αρχές έκριναν ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και απέρριψαν την υποψηφιότητά της. Αντικαταστάθηκε την τελευταία στιγμή από τον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια που δεν ήταν παρών σήμερα στη διαδήλωση η οποία οργανώθηκε σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομία.

Βενεζουέλα - Διαδήλωση

«Δεν είμαστε τρομοκράτες. Θα φτάσουμε μέχρι τέλους» έγραφε το μήνυμα σε ένα πλακάτ που κρατούσε η Τζέζι Ράμος, 36 ετών, μαγείρισσα και μητέρα μιας κόρης. «Αυτή η δικτατορία θα πέσει», διαβεβαίωσε.

Η ανάμνηση της καταστολής του 2017, όταν σκοτώθηκαν περίπου 100 άνθρωποι και η κινητοποίηση του μηχανισμού ασφαλείας μετά τις εκλογές προκαλούν ωστόσο έκδηλο φόβο. Η 55χρονη Σονέλ Μολίνα, τα δυο παιδιά της οποίας έφυγαν στο Περού, αφηγήθηκε ότι «ανησυχούν» για εκείνη και την συμβούλευσαν να φύγει από τη χώρα αλλά η ίδια δεν θέλει. Πήγε στη διαδήλωση «για να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την ψήφο», όπως είπε.

Στην υπόλοιπη πόλη, οι δρόμοι ήταν ουσιαστικά έρημοι.

Οι υποστηρικτές του Μαδούρο σχεδιάζουν πάντως να ξεκινήσουν από το κέντρο του Καράκας αργότερα και να φτάσουν μέχρι το προεδρικό μέγαρο για να γιορτάσουν τη νίκη του στις εκλογές.

Βενεζουέλα - Διαδήλωση

Την Παρασκευή η εκλογική αρχή επιβεβαίωσε, όπως ήταν αναμενόμενο, την επανεκλογή του Μαδούρο για μια τρίτη θητεία μέχρι το 2031. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε, χωρίς να δώσει αναλυτικές πληροφορίες, ο Μαδούρο συγκέντρωσε ποσοστό 52% και ο Ουρούτια 43%.

«Εμείς κερδίσαμε!» απάντησε μέσω της πλατφόρμας Χ η Μαρία Κορίνα Ματσάδο. «Έχουμε αποδείξεις και ο κόσμος το ξέρει ήδη», πρόσθεσε η Ματσάδο που χαρακτήρισε «φάρσα» τα επίσημα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση της αντιπολίτευσης, ο Ουρούτια έλαβε ποσοστό 67%.

Βενεζουέλα - Διαδήλωση

Τουλάχιστον 11 πολίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν σχεδόν παντού στη χώρα το διήμερο μετά τις εκλογές. Η αντιπολίτευση, που καταγγέλλει «βίαιη καταστολή», κάνει λόγο για 20 νεκρούς και 11 αγνοούμενους.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (χάρτης)

Μπάιντεν: Ελπίζω πως το Ιράν θα δείξει αυτοσυγκράτηση

Μεξικό: Πολύνεκρες συμπλοκές μεταξύ συμμοριών και δυνάμεων ασφαλείας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για εμπρηστές: Η ατιμωρησία τελειώνει εδώ (βίντεο)Σήμερα 18:19 | Ειδήσεις

Σε ανάρτηση του, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι, «Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας».

Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα ΚατεχόμεναΣήμερα 21:49 | Ειδήσεις

Το πλήθος των δυνάμεων θα μπορούσε να ξεπεράσει και τις 100.000, σύμφωνα με ρεπορτάζ

Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιώνΣήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι και ο Σεπτέμβριος είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τις φωτιές, καθώς η αντιπυρική περίοδος έχει μεγαλώσει.

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Σύλληψη Τούρκου καταζητούμενου για συνεργεία σε ανθρωποκτονίαΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Σε βάρος του 25χρονου, είχε εκδοθεί ερυθρά αγγελία των Αρχών της Τουρκίας, για τη συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία στην Κωνσταντινούπολη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Όζι Όσμπορν – BBC: Αναβλήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή του23:59Καλαμάρι εκδικείται ψαρά που το... αιχμαλώτισε!23:43Φυλακές Ναυπλίου: Δεκάδες κρατούμενοι με τροφική δηλητηρίαση23:28Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης23:12Ελλάδα – Λετονία: Εμφατική νίκη στην επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο22:57ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου22:41Χαλκιδική: Αγνοούνται 20χρονος και 12χρονος που είχαν πάει για ψαροντούφεκο22:24Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα 350.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων22:10Toυρκικά ΜΜΕ: Η Αγκυρα διπλασιάζει τα στρατεύματα στα Κατεχόμενα21:57Καβάλα: Σύλληψη χειριστή jet ski για τον τραυματισμό 11χρονου21:43Missing Alert για την εξαφάνιση 13χρονης21:30Νάξος: Παραμένει η περίφραξη στην Πορτάρα21:16Σουηδία: Η ιστορική εκκλησία της Κιρούνα μεταφέρθηκε οδικώς για 5 χιλιόμετρα! (εικόνες)21:01Επίθεση με χλωρίνη: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 46χρονη 20:47Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στη League Phase20:32Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Σίσι20:18Λαγουβάρδος στον ΑΝΤ1: Πρέπει να μάθουμε από τα λάθη μας στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών20:03Παλαιστινιακή Αρχή: Το νέο εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ μετατρέπει τη Δυτική Όχθη σε φυλακή19:46Κρήτη: Σεισμός στα Χανιά19:30Φωτιά στη Μεσσηνία19:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο