LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2024 16:58

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ιμάνι Κελίφ: Ποια είναι η πυγμάχος που ξεσήκωσε αντιδράσεις

Η πορεία της πυγμάχου, από το συντηρητικό χωρίο της Αλγερίας μέχρι την καταξίωση στου Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες - Ιμάνι Κελίφ

Προερχόμενη από ένα φτωχό χωριό, σχεδόν 300 χιλιόμετρα από το Αλγέρι, η πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διαμάχης σχετικά με το φύλο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ξεπέρασε τα εμπόδια και τις προκαταλήψεις για να μπορέσει να εξασκήσει το άθλημά της.

Με πλεκτά μαλλιά, ψηλή (1,79 μ.), η 25χρονη Ιμάνι Κελίφ, είπε, χαμογελώντας, την ιστορία της σε μορφή παραμυθιού, ένα μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο γαλλόφωνο δημόσιο κανάλι Canal Algerie:

«Το χωριό μας ήταν περίπου 10 χλμ. από το κέντρο της πόλης (από το Τιαρέτ, 280 χλμ νοτιοδυτικά του Αλγερίου). Πήγα από το χωριό στην πόλη. Από την πόλη στην πρωτεύουσα. Από την πρωτεύουσα στα ξένα», εκμυστηρεύτηκε.

Το ποδόσφαιρο την ανάγκασε να γίνει πυγμάχος

Προερχόμενη από μια μέτρια οικογένεια στην ημι-έρημη περιοχή του Τιαρέτ, τόνισε τις δυσκολίες του ταξιδιού της σε «ένα χωριό συντηρητικών ανθρώπων»:

«Προέρχομαι από μια συντηρητική οικογένεια, η πυγμαχία δεν ήταν ένα άθλημα που ασκούνταν ευρέως από τις γυναίκες, ειδικά στην Αλγερία», είπε στο Canal Algerie.

Έπαιζε ποδόσφαιρο με τα αγόρια από το χωριό της, αλλά η ικανότητά της να τα ξεπερνά μερικές φορές την έβαζε σε καβγάδες. Κάτι που την οδήγησε στην πυγμαχία.

Πουλώντας παλιοσίδερα και κουσκούς

Σε άλλη συνέντευξη για τη Unicef, της οποίας είναι πρέσβειρα, τόνισε ότι έπρεπε να πουλήσει παλιοσίδερα και της μητέρα της το σπιτικό κουσκούς, για να πληρώσει τα εισιτήρια του λεωφορείου από το χωριό τους στο Τιάρε.

«Το παιδί μου είναι ένα δυνατό και θαρραλέο κορίτσι»

Ο πατέρας της δεν ενέκρινε την επιλογή της να ασχοληθεί με την πυγμαχία, αλλά έγινε ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές της.

Σε έναν ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείο (AFP), αυτός ο 49χρονος άνεργος οξυγονοκολλητής εκμυστηρεύτηκε την περηφάνια του στην κόρη του, «ένα παράδειγμα μιας Αλγερινής γυναίκας, μιας από τις ηρωίδες της Αλγερίας».

Επαινώντας «την ισχυρή της θέληση στη δουλειά και στην προπόνηση», παραμέρισε τους υπαινιγμούς για το φύλο της: «Το παιδί μου είναι κορίτσι, μεγάλωσε ως κορίτσι, είναι ένα δυνατό και θαρραλέο κορίτσι».

«Τα εμπόδια με έκαναν πιο δυνατή»

Το 2022, η Ιμάνι εκμυστηρεύτηκε στο αλγερινό πρακτορείο APS ότι είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει την πυγμαχία «επειδή η οικογένειά μου δεν αποδέχτηκε την ιδέα και λόγω του τρόπου με τον οποίο η κοινωνία με θεωρούσε ότι έκανα κάτι λάθος».

Αλλά «όλα αυτά τα εμπόδια με έκαναν πιο δυνατή και ήταν επιπλέον κίνητρο για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου», πρόσθεσε.

«Όλα άλλαξαν προς το καλύτερο»

Στους Αγώνες του Τόκιο το 2021, έφτασε στους προημιτελικούς (-63 κιλά), νικώντας τελικά από την Ιρλανδή κέλι Χάρλινγκτον.

«Όλα άλλαξαν προς το καλύτερο, ειδικά όταν η σημαία της χώρας μου κυμάτιζε και ο ύμνος της παιζόταν σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο» μετά τις νίκες της, εξήγησε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί αγώνες: Πήρε το χρυσό και απέκτησε 2500000 ακολούθους στο instagram

Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στο Ξυλόκαστρο

Instagram - Τουρκία: Η αντιπολίτευση αντιδρά στο κλείσιμο της εφαρμογής

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο