LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2024 16:51 | Ανανέωση: 01 Αυγούστου 2024 17:27

ΥΠΕΝ: Κάτω από 15 λεπτά/kWh η τελική τιμή για τους οικιακούς καταναλωτές

Στο 1,6 λεπτό ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου.

ηλεκτρικό ρεύμα - μετρητής - πυλώνας - τιμολόγιο

Στο 1,6 λεπτό ανά κιλοβατώρα διαμορφώνεται η έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ρεύματος για τις καταναλώσεις του Αυγούστου όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Έτσι η τελική τιμή για την πλειονότητα των καταναλωτών (η οποία εξαρτάται από το τιμολόγιο κάθε παρόχου) διαμορφώνεται κάτω από τα 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500kWh, η ενίσχυση διαμορφώνεται σε 16 ευρώ/MWh ή 1,6 λεπτά/kWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Οι ενισχύσεις αφορούν σε καταναλωτές, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται σε 50 ευρώ/MWh ή 5 λεπτά/kWh για το σύνολο της κατανάλωσης, ενώ η τελική τιμή μετά την επιδότηση θα βρίσκεται σε επίπεδο προ ενεργειακής κρίσης.

«Τα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με σκοπό να αποτραπεί η υπέρμετρη επιβάρυνση των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, από την αύξηση των τιμών του ρεύματος, εξαιτίας της πρόσφατης δυσλειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που παρατηρήθηκε εντός του περασμένου Ιουλίου», τονίζει το ΥΠΕΝ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε: «Με βάση τις τιμές των παρόχων που έχουν γίνει γνωστές (και καλύπτουν άνω του 80% της αγοράς), η τελική τιμή για τη συντριπτική πλειοψηφία των οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας διαμορφώνεται κάτω των 15 λεπτών/kWh, μετά την έκτακτη στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοινώνουμε».

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, τόνισε: «Η κυβέρνηση ενεργώντας άμεσα, όπως το έπραττε και στα προηγούμενα χρόνια της ενεργειακής κρίσης, διατηρεί με την επιδότηση που ανακοινώθηκε σήμερα, σε προσιτό επίπεδο τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές και ενισχύει περισσότερο τους 700.000 περίπου δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ρίχνοντας την τελική τιμή στα 11,3 λεπτά/kWh για την πλειοψηφία των συγκεκριμένων καταναλωτών».


Ειδήσεις σήμερα:

Κηδεία Ισμαήλ Χανίγια: Χιλιάδες κόσμου στην Τεχεράνη (εικόνες)

Τροχαίο στη Στυλίδα: Ανήλικος με ποδήλατο συγκρούστηκε με φορτηγό (εικόνες)

 Γάζα: Δημοσιογράφοι του Al Jazeera έγιναν στόχος βομβαρδισμού (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)Σήμερα 20:03 | Ειδήσεις

Σοκ και δέος εξακολουθεί να προκαλεί η ασύλληπτη τραγωδία στο Κράν Μοντανά της Ελβετίας, όπου ένα μπαρ λαμπάδιασε με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, κυρίως νέους.

Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρείΣήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Ο Τάσος Τέλλογλου μίλησε για τα κοινά βασικά ζητήματα πυρασφάλειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα οποία εξέθεσε και η πρόσφατη τραγωδία στην Ελβετία.

Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιάΣήμερα 17:17 | Ειδήσεις

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει περίπου στους 40, με τη διαδικασία επίσημης αναγνώρισης να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνωνΣήμερα 16:19 | Ειδήσεις

Οι συγχωριανοί έβγαλαν έξω τον ηλικιωμένο με εγκαύματα στα χέρια και το πρόσωπο, ενώ ταυτόχρονα έδωσαν μάχη με ιδία μέσα να περιορίσουν τη φωτιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28Καματερό: Συνελήφθη 21χρονος ο οποίος άσκησε σωματική βία σε βάρος 40χρονου19:14Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ανακρίθηκαν οι διευθυντές του μοιραίου μπαρ 19:00Τσιάρας: Μόνο ο διάλογος οδηγεί σε λύσεις18:46Απέναντι στις επικρίσεις, ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι η υγεία του είναι "τέλεια"18:32Ουκρανία: Νέο επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών διόρισε ο Ζελένσκι18:18Ξάνθη: Κροτίδα εξερράγη στα χέρια 9χρονου – Ακρωτηρίασαν το δάχτυλό του18:04Μπλόκα αγροτών: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο - Συστάσεις για την επιστροφή εκδρομέων17:50Τραγωδία στην Ελβετία: Βεγγαλικά σε μπουκάλια σαμπάνιας φαίνεται πως προκάλεσαν τη φονική πυρκαγιά17:36Ελβετία- Κραν Μοντανά: Ομάδα Γάλλων στρατιωτικών γιατρών μεταβαίνει στην χώρα17:22Τηλεφωνική συνομιλία Τραμπ- Έρντογαν: Θα συζητηθούν Γάζα και Ουκρανία17:08Ελβετία - Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες16:54Μακρακώμη: Μονοκατοικία άρπαξε φωτιά - Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης σώθηκε από παρέμβαση των γειτόνων16:40Η Βαρσοβία δηλώνει έτοιμη να δεχθεί 14 τραυματίες από την πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά16:26Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 - Αδικαιολόγητο ότι δεν προσέρχονται σε διάλογο16:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο