LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 20 Ιουλίου 2024 16:30

Καύσωνας - Ισπανία: Εθελοντές μοίρασαν νερό και φαγητό σε άστεγους

Η Ισπανία κατέγραψε πέρυσι σχεδόν 11.000 θανάτους, που αποδόθηκαν στην ακραία ζέστη

Καύσωνας - Ρουμανία - Ιταλία - Μεξικό - Ινδία

«Χείρα βοηθείας» από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι μοίρασαν στους άστεγους της Ισπανίας σούπα γκασπάτσο, νερό και αναψυκτικά, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κορύφωση του πρώτου κύματος καύσωνα του καλοκαιριού.

«Ένα πιάτο φαγητό, η (σούπα) μας γκασπάτσο, το γάλα μας, είναι πολλά αυτά για τα οποία είμαστε ευγνώμονες», δήλωσε ο Χοσέ Μιγκέλ Σάντσεθ, επαινώντας τους εθελοντές που τον εξυπηρέτησαν σε έναν δρόμο, στο κέντρο της πόλης, χθες το βράδυ. Ο 59χρονος άστεγος είπε στο Ρόιτερς ότι μία γυναίκα του επέτρεψε να μείνει στο σπίτι της για λίγες ημέρες προκειμένου να προστατευτεί από τον ήλιο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας AEMET προβλέπει ότι το κύμα καύσωνα θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας σήμερα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει στους 40 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές, ενώ στην Κόρδοβα και σε άλλα τμήματα της Ανδαλουσίας τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σε ορισμένες περιοχές στις ακτές της Μεσογείου τα θερμόμετρα ενδέχεται να δείξουν 44 βαθμούς Κελσίου αύριο, αν και η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, σύμφωνα με την AEMET.

Στη Μαδρίτη, οι αρχές μετέφεραν με λεωφορεία τους αστέγους από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας για να τους προσφέρουν καταφύγιο σε κλιματιζόμενα κέντρα, μοιράζοντάς τους φαγητό, νερό και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν μπάνιο.Οι αρχές έχουν εκδώσει συναγερμούς για την υγεία και προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας.

Η Ισπανία κατέγραψε πέρυσι σχεδόν 11.000 θανάτους, που αποδόθηκαν στην ακραία ζέστη, σύμφωνα με μια έρευνα της οποίας ηγήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο Ερευνών της χώρας.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις σήμερα:

CrowdStrike: Τι φταίει για το παγκόσμιο χάος την Παρασκευή

Μεσσηνία: Φωτιά στη Μεταμόρφωση

Κίνα: Πολύνεκρη κατάρρευση γέφυρας (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονοΣήμερα 06:23 | Ειδήσεις

Σοκαριστικά ήταν τα συμπεράσματα γιατρών, παιδοψυχολόγων και ιατροδικαστή αφού εξέτασαν την άτυχη μικρή και διαπίστωσαν τον καταναγκασμό στην οποία είχε υποβληθεί.

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 17:45 | Ειδήσεις

Που θα είναι θυελλώδεις οι άνεμοι. Πόσο θα υποχωρήσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον ΈβροΧθες 23:27 | Ειδήσεις

«Η πολιτική της Ευρώπης στο Μεταναστευτικό άλλαξε και ήρθε πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις», υποστήριξε ο Πρωθυπουργός από τος Βρυξέλες.

Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρωνΧθες 22:47 | Ειδήσεις

Πώς αντέδρασαν οι χώρες της Δύσης στην είδηση θανάτου του ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης. Αναπτερώνονται οι ελπίδες για συμφωνία εκεχειρίας και απελευθέρωση των ομήρων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν την Παρασκευή σε 91 σημεία06:36Αθήνα: Βιασμός 6χρονης από 45χρονο06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή06:09Φόρτωσαν 50 κιλά χασίς στο αμάξι και... βγήκαν στην Εθνική Οδό23:59Ρεάλ Μαδρίτης – Παναθηναϊκός: Η Βασίλισσα… μάδησε το τριφύλλι23:47Μητσοτάκης: Που ήταν οι “πατριώτες της φακής” όταν υπερασπιζόμασταν τον Έβρο23:35Θάνατος Σινουάρ: Οι αντιδράσεις και οι ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης των ομήρων23:22ΣΥΡΙΖΑ: Στα πρόθυρα νέας διάσπασης το κόμμα23:08Αμβέρσα – Τσιτσιπάς: Δύσκολη νίκη και πρόκριση στους “8”22:55Διασύνδεση POS: Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για την φοροδιαφυγή και τα πρόσθετα έσοδα22:41Μεσσηνία: Θανάσιμος τραυματισμός άντρα που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του22:28Αττικη: Εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα δείχνουν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι22:14Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον 40χρονο για το “ακέφαλο πτώμα”22:01Τροχαίο - Νέα Κίος: Εξαϋλώθηκε το αυτοκίνητο 38χρονης μητέρας 21:47Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για τον καρκίνο του προστάτη21:34Βία ανηλίκων - Κρήτη: 16χρονος γρονθοκόπησε άγρια ανήλικο μέσα στο σχολείο21:21Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση στα 1200 ευρώ - Μεγαλύτερο το ποσό για το ρεύμα21:07Κακλαμάνης κατά Σκυλακάκη για το Χρηματιστήριο Ενέργειας20:54Θεσσαλονίκη: Αποθήκη είχε χιλιάδες “μαϊμού” ρούχα (εικόνες)20:40Σινουάρ: O IDF επιβεβαίωσε τον θάνατό του20:27
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο