LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2024 16:47 | Ανανέωση: 19 Ιουλίου 2024 07:10

Καύσωνας - Παρασκευή: Υψηλές θερμοκρασίες, μπόρες και ισχυρό μελτέμι

Που και πότε αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες. Αυξημένη ζέστη και στην διάρκεια της νύχτας. Ποιες συνθήκες θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, για την Παρασκευπή προβλέπεται επανάληψη στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στην ηπειρωτική χώρα. Αναλυτικότερα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδεςΟι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά του Ιονίου, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στην νότια Κρήτη ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν και οι ελάχιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα κυμαίνονται στις περισσότερες αστικές περιοχές περί τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 29 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 27 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 και στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου και στις Σποράδες έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 26 έως 38-39 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 27 έως 40 και τοπικά έως 42 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά (σημ: στην Ήπειρο, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 και βαθμαία έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 27 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι,  4 με 6 μποφόρ, στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35-37 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά και στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες (κυρίως στη Μακεδονία). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει:

  1. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 39 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
  2. Στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
  3. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.
  4. Στην Αττική τους 39 και πιθανόν τους 40 βαθμούς και στο νομό Θεσσαλονίκης τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται και την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και στα ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή θα φτάσει τους 37 με 39 και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Εορτολόγιο - 19 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ισχυρός σεισμός στη Χιλή (βίντεο)

Ισραήλ: Φονική έκρηξη στο Τελ Αβίβ (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης: Οι πολιτικές της κυβέρνησης αποδίδουν καρπούς14:17Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς: Κίτρινος συναγερμός σε 23 περιοχές14:04ΟΠΕΚΕΠΕ - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέοι διάλογοι στελεχών και αγροτών στο φως13:53Ψηφιακό Πελατολόγιο: Απεργία διαρκείας ξεκινούν τα συνεργεία αυτοκινήτων (εικόνες)13:39Νομοθετική ρύθμιση λύνει το πρόβλημα δόμησης για οικισμούς με λιγότερους από 2.000 κατοίκους13:26Τραγωδία στη Λάρισα: Πέθανε η 18χρονη που είχε καταρρεύσει σε γυμναστήριο13:12Πειραιάς: Συνελήφθησαν ανήλικοι με "γκάμα" ναρκωτικών σε σακίδιο12:59Πως να προστατέψεις το αυτοκίνητο σου από τον ήλιο;12:45Μεταναστευτικό - Μητσοτάκης: Θα διασφαλίσουμε ότι τα σκάφη δεν θα αναχωρούν καν από τις ακτές της Λιβύης (εικόνες)12:31Μεσολόγγι: Ομόφωνα ένοχος ο κρεοπώλης για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου 12:15Δίκη Φιλιππίδη - Εισαγγελέας: Απαλλαγή του ηθοποιού και για τη δεύτερη απόπειρα βιασμού11:59Αργολίδα: Κουκουλοφόροι ανατίναξαν ATM - Πυροβόλησαν τους αστυνομικούς για να γλιτώσουν (εικόνες) 11:45Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση θα κριθεί από το σύνολο του έργου της και όχι μόνο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ11:31Καισαριανή: Μηχανή "καρφώθηκε" σε φορτηγάκι - Σε κρίσιμη κατάσταση δύο άτομα στη ΜΕΘ (βίντεο)11:15Μέγαρα: 36χρονος άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε μητέρα, αδερφή και θείο10:50Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε αυτοκίνητο εντός υπογείου πάρκινγκ - Καταστράφηκε ολοσχερώς (εικόνες)10:32Ασπρόπυργος: Επεισοδιακή καταδίωξη τα ξημερώματα - Έγιναν δύο συλλήψεις 10:15Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 15χρονη μέσα σε αυτοκίνητο 09:58Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Άνοιξε η πλατφόρμα - Όλη η διαδικασία09:41Λάρισα: Αδέσποτο σκυλί δάγκωσε 12χρονη - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (εικόνες)09:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο