LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 17 Ιουλίου 2024 23:03

Θεσσαλία - Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός λειτουργεί ως “τροχονόμος” ιδιωτικών συμφερόντων

Τι ανέφερε κατά την περιοδεία του ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για την ακρίβεια, την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, τα εσωκομματικά της Χριλάου Τρικούπη και την αυτοδιοίκηση.

Ανδρουλάκης - Θεσσαλία

«Χιλιάδες πολίτες βιώνουν ένα καλοκαίρι ακρίβειας και νιώθουν ξένοι στον τόπο τους, καθώς αδυνατούν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης από τον Βόλο κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

«Η ακρίβεια καλπάζει στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, τα τρόφιμα και την ενέργεια. Πολύ νωρίς προτείναμε στον κ. Μητσοτάκη να βάλει κανόνες στην αγορά, η οποία δεν “αυτορυθμίζεται” αλλά λειτουργεί προς όφελος των ισχυρών ολιγοπωλίων στην υγεία, τις τράπεζες, την ενέργεια και την αγορά τροφίμων», προσέθεσε.

Επίσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «δυστυχώς έκανε τον τροχονόμο αυτών των συμφερόντων, με αποτέλεσμα οι πλούσιοι να γίνονται πλουσιότεροι, την ώρα που η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταρρέει στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη των «27», ενώ κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη «να πάρει γενναίες πρωτοβουλίες ώστε να μπουν κανόνες στη λειτουργία της αγοράς με πολλούς ελέγχους και αυστηρά πρόστιμα».

Για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις εσωκομματικές εκλογές σημειώνοντας πως άνοιξε αυτή τη διαδικασία «για να τελειώσει το συντομότερο η εσωστρέφεια, που άρχισε το βράδυ των ευρωπαϊκών εκλογών».

«Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ έχασαν δυνάμεις. Το ΠΑΣΟΚ αύξησε την επιρροή του. Δεν πετύχαμε τον στόχο μας αλλά κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Σε δυόμισι χρόνια δώσαμε τέσσερις δύσκολες εκλογικές μάχες, όταν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προδιέγραφαν ότι θα συνθλιβούμε. Όχι μόνο αντέξαμε, αλλά είμαστε ένας αυτόνομος πολιτικός πόλος που φιλοδοξώ και αισιοδοξώ ότι η εσωτερική διαδικασία θα μας βγάλει πιο δυνατούς», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρότασή του προς τους υποψήφιους ζητώντας την ηθική δέσμευση από όλους ότι θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

«Το θεωρώ έντιμο και δίκαιο, όχι προς εμένα αλλά προς τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκε και πέτυχε κάτι που θεωρούνταν αδιανόητο: να είμαστε δεύτερο κόμμα στην ελληνική περιφέρεια πλην του λεκανοπεδίου. Ας αγωνιστούμε να βελτιώσουμε τα ποσοστά μας και στο λεκανοπέδιο αντιμετωπίζοντας αυτή την ασυμμετρία όχι για να γίνουμε δεύτεροι αλλά πρώτοι» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε:. «Ο τόπος έχει ανάγκη να απαλλαγεί το συντομότερο από τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, να αποκτήσει μια σοσιαλδημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση. Όχι για να μοιράσουν καρέκλες κάποιοι αποτυχόντες βουλευτές διαφόρων κομμάτων αλλά για να έχει ουσιαστικές λύσεις ο ελληνικός λαός».

Για την Θεσσαλία και την αυτοδιοίκηση

Τέλος αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, για τα έργα υποδομών, των υδάτινων πόρων και της ενιαίας αρχής που - σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη - πρέπει να λειτουργεί με συμμετοχή του κράτους και της αυτοδιοίκησης και όχι με ιδιώτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Καύσωνας μέχρι την Κυριακή... τουλάχιστον

Ρεύμα: Η επιδότηση τον Αύγουστο και ο έκτακτος φόρος

Τουρκία: Ο Δένδιας υπονομεύει την προσέγγιση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για απόπειρα πνιγμού 3χρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής09:17Κρήτη: Εργατικό ατύχημα σε απόκομιδή απορριμάτων - Ερευνώνται οι συνθήκες09:03Πάνος Ρούτσι: Διακομίζεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για ιατρικές εξετάσεις08:49Κίνηση στους δρόμους: Πέντε τροχαία στον Κηφισό - Μεγάλες καθυστερήσεις08:35Euroleague: Για το «2 στα 2» ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Μπαρτσελόνα08:21Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εκτελεστική αντιπρόεδρο της ΕΕ08:07Τίλι Νόργουντ: Η AI ηθοποιός που αναστατώνει τη σόουμπιζ07:53Μουντιάλ 2026: Παρουσιάστηκαν οι μασκότ ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού που θα συνοδεύσουν την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση07:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο