LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2024 18:05

Ρόδος: Καταδίωξη ταχυπλόου με μετανάστες - Τραυματίστηκε στέλεχος του Λιμενικού

Πώς συνέβη το περιστατικό που οδήγησε στην καταδίωξη του σκάφους με τους μετανάστες. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του στελέχους του Λιμενικού Σώματος.

Λιμενικό - σκάφος

Στα τουρκικά παράλια διέφυγε ταχύπλοο σκάφος με περίπου 30 με 40 αλλοδαπούς, το οποίο προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο στο ανατολικά της Ρόδου, άρχισε να πραγματοποιεί επικίνδυνους ελιγμούς προσκρούοντας σε σκάφος του Λιμενικού και τραυματίζοντας ένα μέλος του πληρώματος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού στη διάρκεια περιπολίας αντιλήφθηκε το ταχύπλοο με τους αλλοδαπούς να πλέει με μεγάλη ταχύτητα, τα ξημερώματα, και χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας, προς τις ανατολικές ακτές της Ρόδου.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το βοηθητικό σκάφος του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης που προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα. Αντιθέτως, το ταχύπλοο ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου να προβαίνει επανειλημμένα σε επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια των ελιγμών και παρά τις ενέργειες αποφυγής, το ταχύπλοο προσέκρουσε στην αριστερή πλευρά του σκάφους του Λιμενικού με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και τον ελαφρύ τραυματισμό στον ώμο ενός στελέχους από το πλήρωμα του.

Το στέλεχος του Λιμενικού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εξήλθε του νοσοκομείου. Το ταχύπλοο σκάφος τελικά διέφυγε στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Στο μεταξύ, δύο αλλοδαποί ηλικίας 47 και 27 ετών συνελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα καθώς φέρονται ως οι διακινητές 65 αλλοδαπών με ιστιοφόρο στη θαλάσσια περιοχή 12,5 ν.μ. νότια της Θήρας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα το ιστιοφόρο είχε ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές με προορισμό την Ιταλία, ενώ οι αλλοδαποί κατέβαλαν έκαστος 6.500 δολάρια, περίπου, για την μεταφορά τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Μπελέρης στον ΑΝΤ1: Θα αντιμετωπίσω το υπόλοιπο της ποινής μου όποιο και αν είναι αυτό

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Η λύση για “Αυγή” και “Στο Κόκκινο” και ο Πολάκης

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ελληνίδα βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπιγνκ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τουςΧθες 21:16 | Ειδήσεις

Σκηνές έντασης, αποκλεισμοί δρόμων και μαζικές κινητοποιήσεις συνθέτουν το σκηνικό που διαμορφώνεται σε όλη τη χώρα από τις διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνιΧθες 21:27 | Ειδήσεις

Στην απολογία του αύριο, ο 29χρονος αναμένεται να ρίξει την απολογία σε άλλο οδηγό υποστηρίζοντας ότι του έκοψε τον δρόμο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:44Η ΑΕΚ νίκησε 2-0 τον ΟΦΗ και... περιμένει για να δει αν θα «μείνει» στην πρώτη τετράδα20:34Αλέξης Τσίπρας – Ιθάκη: Κατάμεστο το Παλλάς για την παρουσίαση του βιβλίου του (βίντεο)20:24ANT1 Sports: "Μάχες" στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας20:10Αγροτικές κινητοποιήσεις: Κλειστό το τελωνείο Ευζώνων19:56Σέρρες: Στο τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία έφτασαν με τα τρακτέρ τους οι αγρότες19:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο