LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Ιουλίου 2024 12:31 | Ανανέωση: 10 Ιουλίου 2024 12:32

Ζακ Κωστόπουλος - Εφετείο: Οι ποινές για μεσίτη και κοσμηματοπώλη

Ποια είναι η ποινή που επιβλήθηκε σε β' βαθμό στους δύο άνδρες για τις πράξεις τους τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Πλατεία Ομονοίας. Το χρονικό της πρωτόδικης εκδίκασης.

Ζακ Κωστόπουλος

Κάθειρξη 5 χρόνια στον κατηγορούμενο Σπύρο Δημόπουλο και 6 χρόνια στον κατηγορούμενο Θανάση Χορταριά για θανατηφόρα σωματική βλάβη, είναι η απόφαση την οποία έλαβε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών την Τετάρτη στη συνεδρίαση β’ βαθμού (έφεση) για την υπόθεση της θανάτωσης του Ζακ Κωστόπουλου το Σεπτέμβριο του 2018 στην Πλατεία Ομονοίας. Έτσι, και δεδομένου δεν χορηγήθηκε άλλη αναστολή, ο Χορταριάς μετάγεται στην φυλακή για κάθειρξη και ο Δημόπουλος στο σπίτι του για περιορισμό, προκειμένυο ο καθένας τους να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής τους - αφαιρουμένων, δηλαδή, των μηνών οι οποίοι έχουν ήδη εκτιθεί μέχρι στιγμής.

Η πρωτόδικη ετυμηγορία του ποινικού δικαστηρίου, η οποία είχε εκδοθεί στις 3 Μαΐου 2022, ήταν ενοχή και των δύο κατηγορουμένων με ποινές κάθειρξης 10 χρόνια για κάθε έναν. Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους. Ωστόσο, για τον Δημόπουλο (τον κοσμηματοπώλη) είχε προτείνει να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του λόγω της ηλικίας του, καθώς διένυε το 77ο έτος. Το ίδιο ακριβώς αποφάσισε και το δικαστήριο, γεγονός που οδήγησε τον Χορταριά (τον μεσίτη) στη φυλακή. Επίσης, αποφάσισε ομόφωνα ότι δεν θα πρέπει να τους χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό, όπως είχε εισηγηθεί ο εισαγγελέας, καθώς και οι δύο δεν είχαν επιδείξει καμία μεταμέλεια, αντιθέτως φάνηκαν ότι δεν έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους. Οι τέσσερις αστυνομικοί είχαν απαλλαγεί από τις κατηγορίες με πλειοψηφία 4 προς 3, ενώ μειοψήφησαν δύο ένορκοι και η πρόεδρος της έδρας, που ήταν της άποψης ότι πρέπει να καταδικαστούν για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο Χορταριάς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφότου το αίτημά του για αναστολή της ποινής έγινε δεκτό, δύο μήνες μετά την ανακοίνωσή της.

Ειδήσεις σήμερα:

“Μαφία της Μυκόνου” - Άρειος Πάγος: Εντολή έρευνας για αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης

Καταγγελία - Θεσσαλονίκη: Ασθενής βίασε νοσηλευόμενη σε θεραπευτικό κέντρο

Airbnb: Ένοικος “φέσωσε” με 3500 ευρώ τον ιδιοκτήτη, μέσω... τηλεφώνου! (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση ΚασσελάκηΧθες 23:24 | Ειδήσεις

Ελήφθη η απόφαση για την ψηφοφορία της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί εμφανώς ενοχλημένος από την Κεντρική Επιτροπή.

ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)Χθες 18:39 | Ειδήσεις

Το πακέτο μέτρων των επόμενων ετών παρουσιάζει ο Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. Δείτε ζωντανά.

Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστηςΧθες 21:33 | Ειδήσεις

Το ένα εμπλεκόμενο με το περιστατικό φέρεται να έχει ταυτοποιήσει η αστυνομία, γνωρίζοντας πλέον το όνομα και το επώνυμό του και "χτενίζοντας" την περιοχή για να τον εντοπίσει.

Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη ΦινλανδίαΧθες 23:39 | Ειδήσεις

Με το...δεξί κάθισε στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού οδήγησε την Ελλάδα σε μεγάλη νίκη κόντρα στην Ελβετία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Rocky”: Ο Σιβλέστερ Σταλόνε ετοιμάζει επιστροφή του 00:00Ηράκλειο: Κλείδωσε κόρη και νυν σύντροφο σε δωμάτιο - Τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του23:49Nations League: Ιδανική πρεμιέρα της Εθνικής με τη Φινλανδία23:38ΣΥΡΙΖΑ: Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής και η αποχώρηση Κασσελάκη23:27Ελβετία: 11χρονος “έμπλεξε” με ακραίους ισλαμιστές23:13Πέθανε ο Ρον Γέιτς22:59Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Χρυσός Λέοντας στον Αλμαδόβαρ και το πένθος για την Νικόλ Κίντμαν22:46ΔΕΘ: Η αντιπολίτευση για την ομιλία Μητσοτάκη22:32ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής: “Αρχίζει το ματς” (εικόνες)22:19Στέγαση – Οικογένεια: Τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης22:05Ρέθυμνο - Επίθεση σε κτηνοτρόφο: Ταυτοποιήθηκε ένας δράστης21:51ΔΕΘ - Μητσοτάκης: Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε21:38Καιρός: Μπόρες, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Κυριακή21:27ΔΕΘ: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις, “φρούριο” η Θεσσαλονίκη (εικόνες)21:13Παραολυμπιακοί: Η Παπασταματοπούλου πήρε το χρυσό στο Παρίσι20:59Μητσοτάκης – ΔΕΘ: Τα μέτρα ενίσχυσης εισοδήματος 20:47Θεσσαλονίκη: Φωτιά στη Θέρμη - Επιχειρούν εναέρια μέσα20:40Γαλλία: Ογκώδεις διαδηλώσεις κατά του Μπαρνιέ20:26Κωνσταντινούπολη: Εξαφανίστηκε Έλληνας τουρίστας από την Κοζάνη20:13ΔΕΘ - Μητσοτάκης: “Ζυγισμένες” οι δαπάνες του 2025 (βίντεο)19:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο