LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2024 21:33 | Ανανέωση: 05 Ιουλίου 2024 23:07

Αίτνα - Στρόμπολι: “Ξύπνησαν” μαζί τα δύο ηφαίστεια (εικόνες)

Προβλήματα προκάλεσαν στη Σικελία τα δύο ηφαίστεια, που ξύπνησαν ταυτόχρονα, καλύπτοντας με λάβα και τέφρα θάλασσα και στεριά.

Ηφαίστειο - Έτνα - Ιταλία - Κατάνια

Τέφρα και λάβα εκτοξεύθηκαν από τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι στην Ιταλία, με αποτέλεσμα οι αρχές στη Σικελία να αναβαθμίσουν το επίπεδο συναγερμού.

Η Αίτνα, ένα από τα πιο δραστήρια ηφαίστεια στον κόσμο, έχει καταγράψει έντονη δραστηριότητα τις τελευταίες ημέρες, φωτίζοντας τον ουρανό κοντά στην πόλη της Κατάνια, ενώ το Στρόμπολι στα ανοικτά των βόρειων ακτών της Σικελίας εκλύει λάβα η οποία ξεχύνεται στη θάλασσα.

Η ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας εξέδωσε την ανώτατη, ‘κόκκινη’, προειδοποίηση για το Στρόμπολι, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση μπορεί να χειροτερέψει.

Ηφαίστειο - Έτνα - Ιταλία - Κατάνια

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νέλο Μουσουμέτσι δήλωσε ότι το Στρόμπολι είναι «υπό παρακολούθηση», προσθέτοντας ότι οι αρχές βεβαιώνονται ότι υπάρχουν έτοιμα σχέδια εκκένωσης για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δήλωσε ότι προληπτικά αύξησε τον αριθμό των πυροσβεστών στο νησί.

Ηφαίστειο - Έτνα - Ιταλία - Κατάνια

Γύρω από την Κατάνια, στις ανατολικές ακτές της Σικελίας, κάτοικοι και αρχές καθαρίζουν την πόλη καθώς δρόμοι και αυτοκίνητα καλύφθηκαν με μαύρη ηφαιστειακή τέφρα, πριν από λίγο ξανάρχισε να λειτουργεί το μεγαλύτερο μέρος του αεροδρομίου Φονταναρόσα της Κατάνης, στη Σικελία. Είχε κλείσει νωρίς σήμερα το πρωί, για να μπορέσουν να καθαρίσουν οι διάδρομοι προσγείωσης από τη μεγάλη ποσότητα στάχτης που τις σκέπασε, εξαιτίας της θεαματικής έκρηξης του ηφαιστείου της Αίτνας.

Στη φάση αυτή, στην Κατάνη οι αναχωρήσεις των αεροσκαφών πραγματοποιούνται κανονικά ενώ, σε ό,τι αφορά τις αφίξεις δεν ξεπερνούν τις δυο κάθε ώρα.

Ηφαίστειο - Έτνα - Ιταλία - Κατάνια

Παρά το ότι η έκρηξη του «πύρινου γίγαντα» της Σικελίας σταμάτησε στις 3 την περασμένη νύχτα, ο δήμαρχος της Κατάνης πριν από λίγο υπέγραψε απόφαση με την οποία απαγορεύει την κυκλοφορία ποδηλάτων και μοτοσικλετών, κατά τις επόμενες σαράντα οκτώ ώρες, μέχρις ότου μπορέσουν να καθαρίσουν όλοι οι δρόμοι από τη στάχτη και τα πετρώματα. Παράλληλα, συνεχίζεται και σήμερα η εκρηκτική δραστηριότητα του ηφαιστείου Στρόμπολι, στο αρχιπέλαγος των νήσων Εόλιε, βόρεια των ακτών της Σικελίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία - Στάρμερ: Οι πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησης των Εργατικών (εικόνες)

Ρέμος για φοροδιαφυγή: Δεν είμαι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος

Δυτική Όχθη: Ισραηλινή κατάσχεση παλαιστινιακής γης σε έκταση ρεκόρ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρέθυμνο: Συνελήφθη αλλοδαπός για τρεις περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών08:20Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα - Άρπαξαν 47 κινητά08:06Τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Φορτηγό συγκρούστηκε με μοτοσυκλέτα - Ένας τραυματίας07:52Σεισμός 4,5 Ρίχτερ ανοιχτά του Λασιθίου07:38Tραμπ: Απειλεί την Ισπανία με δασμούς για την άρνηση της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες07:24'Ηττα του Τσιτσιπά από τον Σίνερ στο Six Kings Slam07:10Το Ισραήλ απειλεί πως θα ξαναρχίσει τον πόλεμο06:56Επαγγελματική νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στη Βιλερμπάν 06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Οκτωβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Βουλή: Λιποθύμησε η Μαρία Αθανασίου της Ελληνικής Λύσης23:58Βόλος: Δωδεκάχρονος απείλησε συμμαθητή του με σουγιά για να τον ληστέψει23:43Εννιά εταιρείες στη «φάκα» της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος – Απάτες εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ23:28Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 5 νεκροί και 35 τραυματίες από τις εκρήξεις στην Καμπούλ23:13Κιλκίς: Πυροβολισμοί έξω από ξενοδοχείο – Ένας νεκρός22:58Πύργος: Κτίριο κατέρρευσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα (εικόνες)22:43Βρετανία: Προσγειώθηκε εκτάκτως το αεροπλάνο του Πιτ Χέγκσεθ λόγω ρωγμής22:28Βόλος: Κλοπή τσάντας στο κέντρο της πόλης από άνδρα πάνω σε ποδήλατο22:13Γάζα: Αύριο ανοίγει η μεθοριακή διάβαση της Ράφα21:58Συλλήψεις για ομάδες στο διαδίκτυο που “κάρφωναν” τα αστυνομικά μπλόκα21:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο