LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2024 17:52

Τσίπρας: Η Αριστερά να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε παρέμβαση στο συνέδριο που πραγματοποιείται στη Γαλλία. Τα σχόλια για την ακροδεξιά.

Αλεξης Τσιπρας

Την ανάγκη να μπορεί να συγκρουστεί η Αριστερά με τα μεγάλα συμφέροντα τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε παρέμβασή του στο συνέδριο Le Cercle des Economistes που πραγματοποιείται στην Aix-en-Provence. Ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε στην συζήτηση με τον Ζακ Αταλί, οικονομολόγο-σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου (1981-1995) Φρανσουά Μιτεράν.

«Απαιτείται βούληση για συγκρούσεις με τα μεγάλα, με τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα. Να λοιπόν που δεν είναι όλες οι πολιτικές ίδιες. Να η διαφορά ανάμεσα στην προοδευτική και τη συντηρητική πολιτική, στη Δεξιά και την Αριστερά, που δεν είναι τόσο ευδιάκριτη: Ότι η Αριστερά οφείλει να παράγει πλούτο και να τον μοιράζει δίκαια. Οφείλει να έχει ένα φορολογικό σύστημα φορολόγησης του πλούτου και άρα να είναι έτοιμη να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την Ακροδεξιά, σχολίασε ότι «όπου αναλαμβάνει αποδεικνύεται ότι είναι το καλύτερο παιδί του συστήματος». «Η διεύρυνση των ανισοτήτων ανάμεσα στα κράτη μέλη αλλά και εντός των κρατών μελών είναι αυτή ακριβώς που δίνει το έδαφος, που δίνει τροφή στην Ακροδεξιά, η οποία σήμερα νομίζω ότι βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας, με ενδεχόμενο να οδηγήσει σε μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση και την Ευρώπη και την ίδια την πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Άρα εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε έναν υπαρξιακό κίνδυνο», υπογράμμισε.

Μεταξύ άλλων, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι «υπάρχουν οικονομολόγοι και πολιτικοί που κοιτάνε το συμφέρον, το πρόσκαιρο», «πολιτικοί οι οποίοι σκέφτονται μονάχα τη δημοφιλία τους» και αυτοί που «σκέφτονται μονάχα τις δημοσκοπήσεις και λένε ευχάριστα πράγματα στον κόσμο» ή «οικονομολόγοι, οι οποίοι είναι ουσιαστικά υπάλληλοι μεγάλων χρηματοπιστωτικών ομίλων».

«Και υπάρχουν και πολιτικοί που έχουν όραμα και έχουν στόχο το κοινό καλό. Και οι οικονομολόγοι που δεν κοιτάνε μονάχα το δικό τους συμφέρον. Άρα το ζητούμενο, και κλείνω με αυτό στην ερώτηση, είναι να βρούμε εκείνο το μείγμα πολιτικής που θα προτάσσει τις ηθικές αξίες και το κοινό καλό πάνω από τα συγκεκριμένα ιδιοτελή και πρόσκαιρα συμφέροντα. Ναι λοιπόν στην συνεργασία οικονομολόγων και πολιτικών, οικονομίας και πολιτικής, αν αυτή έχει στόχο το κοινό καλό», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Διπλό “λουκέτο” από την ΑΑΔΕ σε Ηράκλειο και Κω

Ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά: Χειροπέδες σε 47χρονη – ο άντρας της εγκατέστησε panic button

Ιός Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο περιστατικό λοίμωξης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑποκλειστικό ΑΝΤ1: Διάσωση ναυαγού στα ανοιχτά της Μυκόνου (βίντεο)Σήμερα 18:58 | Ειδήσεις

Το σκάφος στο οποίο επέβαινε, ναυάγησε μεταξύ Μυκόνου και Τήνου. Διασώθηκε από επιβατηγό πλοίο, εν μέσω σφοδρής θαλασσοταραχής.

Εκλογές στη Γαλλία: Ο Ατάλ παραμένει πρωθυπουργόςΣήμερα 12:32 | Ειδήσεις

Η απόφαση του Μακρόν για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Τα νέα δεδομένα για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Εκβιασμοί - Δημοτικοί υπάλληλοι: Φωτογραφίες από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης (ντοκουμέντα)Σήμερα 17:53 | Ειδήσεις

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα που δείχνουν τα μέλη της οργάνωσης εκβιαστών την ώρα που κάνουν τις ''συναλλαγές''. Ποιος ο τρόπος δράσης τους και ποια τα μέλη της οργάνωσης που αποτελούνταν από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του ΕρντογανΠαρασκευή 05 Ιουλίου 2024 13:24 | Ειδήσεις

Οι “πρωταγωνιστές” της παρατράπεζας στην Γλυφάδα, η απάτη με “χρυσά κέρδη” και οι “διαδρομές” μέσω φίλου του Ταγίπ Ερντογάν για μεταφορά πετρελαίου από το Ιράν, εν μέσω των διεθνών κυρώσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ερυθρά Θάλασσα: Η φρεγάτα Ψαρά καταρρίπτει drone των Χούθι (βίντεο)19:59Αποκλειστικό ΑΝΤ1: Διάσωση ναυαγού στα ανοιχτά της Μυκόνου (βίντεο)19:44Πέθανε η Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου19:30Φωτιά στο Διδυμότειχο19:17Καιρός - Τρίτη: Υψηλές θερμοκρασίες, μπόρες και βοριάδες19:03Κρήτη: Ο ΕΕΣ στο πλευρό των εκατοντάδων μεταναστών από το ναυάγιο στη Γαύδο (εικόνες)18:50ΤΑΙΠΕΔ - Βασιλίτσα: Το Χιονοδρομικό Κέντρο παραχωρείται για 25 χρόνια18:37Super League: Στον Ποντένσε το βραβείο για το γκολ της χρονιάς18:24Εκβιασμοί - Δημοτικοί υπάλληλοι: Φωτογραφίες από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης (ντοκουμέντα)18:13Ασπρόπυργος: Φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης17:59Δελφοί: Ζαλίστηκε, έπεσε από τη βεράντα και σκοτώθηκε17:46Γιώργος Στασινός: Πρόεδρος του ΤΕΕ για άλλα 4 χρόνια17:32ΕΕ: Δημιουργήθηκε η πολιτική ομάδα “Πατριώτες” - Από ποια κόμματα αποτελείται 17:19MyCoast: Εκτεταμένοι έλεγχοι στις 14 παραλίες με τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών (εικόνες)17:06Μπάιντεν: Δεν αποσύρομαι, να νικήσουμε τον Τραμπ16:52Λασίθι: Προφυλακιστέος ο άνδρας που σκότωσε τον μπατζανάκη του 16:39Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του Ερντογαν16:25Ολυμπιακός: Ανακοινωθήκαν τα φιλικά – πρεμιέρα με Άγιαξ16:13Θεσσαλονίκη: Έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει - Τραυματίστηκε ο υπάλληλος του πρατηρίου15:59Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: Η πλατφόρμα και οδηγίες για την υποβολή του Δελτίου15:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο