LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2024 16:09 | Ανανέωση: 05 Ιουλίου 2024 16:38

Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του: Παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα για να μην αναλάβω καθήκοντα

«Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας» σημειώνει για τον Ράμα ο κ. Μπελέρης

Φρέντι Μπελέρη

Για παζλ μεθοδεύσεων ώστε να μην αναλάβει καθήκοντα δημάρχου Χειμάρρας κατηγορεί τον Έντι Ράμα ο Φρέντη Μπελέρης σε δήλωση μετά την καθαίρεσή του από την αλβανική κεντρική επιτροπή. «Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας» σημειώνει για τον Ράμα ο κ. Μπελέρης.

«Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε επίσης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας» τονίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

ΦΡΕΝΤΙ ΜΠΕΛΕΡΗΣ

Αναλυτικά η δήλωση Ευρωβουλευτή ΝΔ, Φρέντη Μπελέρη

«Το παζλ μεθοδεύσεων -που εμπνεύστηκε και εκτέλεσε από την αρχή έως το τέλος ο κ. Ράμα- ολοκληρώθηκε σήμερα. Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας.

Για να γίνει αυτό χρειάστηκε η πραξικοπηματική σύλληψή μου, μια δίκη-παρωδία, με μάρτυρα κατηγορίας που ομολόγησε ότι πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία για να ψευδομαρτυρήσει, μια δικαστή που έχει απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα λόγω πλαστογραφίας εγγράφων και μια διορισμένη και όχι κληρωθείσα πρόεδρο του Εφετείου.

Χρειάστηκε η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας για ολόκληρους μήνες, χρειάστηκε επίσης η παραβίαση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, η καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατικής αρχής με την «κατάληψη» που ακολούθησε στον Δήμο Χειμάρρας.

Στο Δήμο, όπου νίκησε η Δημοκρατία και στη συνέχεια -δυστυχώς- εκμαυλίστηκε στον ύψιστο βαθμό.

Αποκορύφωμα είναι ότι μου δόθηκε διοικητική άδεια να παρευρεθώ στην ανακοίνωση της απόφασης καθαίρεσης μου, ενώ δεν μου δόθηκε αντίστοιχη άδεια για να ορκιστώ Δήμαρχος, δημιουργώντας επικίνδυνο δεδικασμένο για τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Ωστόσο, ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί. Το οφείλουμε στους Χειμαρριώτες, το οφείλουμε στους Έλληνες, το οφείλουμε όμως και στους Ευρωπαίους πολίτες. Σε όσους, δηλαδή, δεν δέχτηκαν ποτέ εκπτώσεις στο κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία».

ΥΠΕΞ: Yποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη να παρίσταται στις εργασίες του

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανη πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.

Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ενα έτος απο μη νομιμοποιημένα πρόσωπα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του: «Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την απόφαση των αλβανικών Αρχών περί καθαίρεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, καθώς και για την διαδικασία απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία η οποία έχει ήδη προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να εγκαταλείψει την Ι.Χ. εξωτερική της πολιτική και να αναδείξει πραγματικά το θέμα του κράτους δικαίου στην Αλβανία και να προστατεύσει επιτέλους αποτελεσματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Δικαιώματα που πηγάζουν τόσο από το διεθνές όσο και από το κοινοτικό δίκαιο – ειδικά ενόψει της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. Δυστυχώς, γίνεται φανερή, και από αυτή την εξέλιξη, η πλήρης αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης, με τα γνωστά της επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, να καταστήσει την υπόθεση Μπελέρη ευρωπαϊκό ζήτημα, ζήτημα σεβασμού του κράτους δικαίου».

ΠΑΣΟΚ - Μάντζος: Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων για εσωτερική κατανάλωση

«Σε συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης εις βάρος του Φ. Μπελέρη, η επιβολή της παρεπόμενης ποινής καθαίρεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας αποτελεί την τελευταία πράξη ενός προδιαγεγραμμένου δράματος. Είναι, δε, και η επίσημη επιβεβαίωση της αποτυχίας της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη με την ανάδειξη της υπόθεσης Μπελέρη στις πραγματικές της διαστάσεις, ως ζητήματος κράτους δικαίου και προστασίας μειονοτήτων ενός υπό ένταξη κράτους - μέλους της ΕΕ.

Δυστυχώς, ο Πρωθυπουργός, ενεργώντας ως κομματάρχης, επέλεξε να εκμεταλλευτεί ένα σοβαρό ζήτημα διεθνών σχέσεων της χώρας για να αντλήσει μικροκομματικά οφέλη στις πρόσφατες εκλογές, με αποτέλεσμα σήμερα οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου να στερούνται του δημάρχου που οι ίδιοι δημοκρατικά εξέλεξαν, ενώ και τα περιουσιακά τους δικαιώματα παραμένουν σε σοβαρή αμφισβήτηση και διακινδύνευση.

Η υπόθεση Μπελέρη αρχειοθετείται πλέον ως μια απτή απόδειξη ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων για εσωτερική κατανάλωση, αλλά με σοβαρότητα και προνοητικότητα.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «καταγγέλλει την απόφαση των αλβανικών Αρχών για καθαίρεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρ. Μπελέρη, σε συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του και ζητά να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα».

Η Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα αναφέρει τα εξής: «Η Ελληνική Λύση είχε καταγγείλει την παθητική έως εξοργιστική στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη έναντι των μεθοδεύσεων του δικτατορίσκου Ράμα κατά του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.  Από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος είχε εγκαλέσει την «ένοχη - ανοχή» του Μεγάρου Μαξίμου και του ΥΠΕΞ στον διωγμό του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.  Ψευδόμενος τότε ο υπουργός Μάκης Βορίδης, υποστήριξε πως η κυβέρνηση διεξάγει «μυστική διπλωματία» για να απελευθερωθεί ο Φρέντι Μπελέρης και να αναλάβει καθήκοντα!  Παρόμοια ήταν και η στάση τόσο του Νίκου Δένδια, όσο και του Γιώργου Γεραπετρίτη. Ήταν εκείνη η εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσία του Νίκου Δένδια, διοργάνωναν «έκθεση έργων τέχνης του καλλιτέχνη Ράμα», προκαλώντας όχι μόνο το πανελλήνιο αλλά και την κοινή λογική. Σήμερα τα ψεύδη τους αποκαλύπτονται. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας καθαιρέθηκε από το καθεστώς Ράμα. Πρόκειται για άλλο ένα εθνικό έγκλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για το οποίο οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν».


Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καραϊβάζ - Δίκη: “Είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του έρευνας”

Ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά: Χειροπέδες σε 47χρονη – ο άντρας της εγκατέστησε panic button

Ιός Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο περιστατικό λοίμωξης


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός σε Nοσοκομείο Παίδων (εικόνες)Σήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Δραματικές εικόνες από το Κίεβο, όπου βομβαρδίστηκε Nοσοκομείο Παίδων. Νεκροί, τραυματίες και απερίγραπτες καταστροφές στο κτήριο.

Εκλογές στη Γαλλία: Ο Ατάλ παραμένει πρωθυπουργόςΣήμερα 12:32 | Ειδήσεις

Η απόφαση του Μακρόν για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Τα νέα δεδομένα για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: Η πλατφόρμα και οδηγίες για την υποβολή του ΔελτίουΣήμερα 15:40 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας. Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβλή των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του ΕρντογανΠαρασκευή 05 Ιουλίου 2024 13:24 | Ειδήσεις

Οι “πρωταγωνιστές” της παρατράπεζας στην Γλυφάδα, η απάτη με “χρυσά κέρδη” και οι “διαδρομές” μέσω φίλου του Ταγίπ Ερντογάν για μεταφορά πετρελαίου από το Ιράν, εν μέσω των διεθνών κυρώσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λασίθι: Προφυλακιστέος ο άνδρας που σκότωσε τον μπατζανάκη του 16:39Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του Ερντογαν16:25Ολυμπιακός: Ανακοινωθήκαν τα φιλικά – πρεμιέρα με Άγιαξ16:13Θεσσαλονίκη: Έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει - Τραυματίστηκε ο υπάλληλος του πρατηρίου15:59Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: Η πλατφόρμα και οδηγίες για την υποβολή του Δελτίου15:46Εκπτώσεις - Θεοδωρικάκος: Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη15:34Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου15:21Χαλκίδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – απεγκλωβίστηκε γυναίκα (εικόνες)15:07Τροχαίο: Νεκρός 55χρονος στην Εθνική Οδό14:54Ερντογάν: Στόχος μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα14:42Εκλογές στη Γαλλία: Η Μαριέττα Καραμανλή επανεξελέγη βουλευτής14:29Μεταναστευτικό - Γαύδος: Εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες... έβαλαν πλώρη για το νησί (βίντεο)14:16Εκλογές στη Γαλλία: Ο Ατάλ παραμένει πρωθυπουργός14:02Εκλογές στην Γαλλία - Μαρινάκης: Θυμηθείτε τι έλεγε ο Μελανσόν για τον Τσίπρα13:48Ουκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός σε Nοσοκομείο Παίδων (εικόνες)13:35Μιλλιέτ: Ο στρατιωτικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται13:22Κέρκυρα: Λιποθύμησε ο οδηγός και το λεωφορείο “πήρε παραμάζωμα” οχήματα (εικόνες)13:08Ενδοοικογενειακή βία: Έριξε τη σύντροφό του από το μπαλκόνι12:55Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ θα εκτιναχθεί αν κερδίσω την Προεδρία12:43Βοηθάει η διατροφή στην αντιμετώπιση φλεγμονών;12:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο