LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2024 13:37

Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων τον Ιούνιο

Πλησιάζουν τις 20.000 οι ρυθμίσεις μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, με το συνολικό ποσό των αρχικών οφειλών να ανέρχεται στα 6,7 δις ευρώ.

Χαρτονομίσματα - λεφτά - ευρώ

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στα 6,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι αρχικές οφειλές που έχουν ρυθμιστεί μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού έως τα τέλη Ιουνίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιτυχών ρυθμίσεων συνολικά στις 19.223. Σημειώνεται ότι μόνο τον Ιούνιο οι νέες ρυθμίσεις ανήλθαν σε 1.344 καταγράφοντας ιστορικό υψηλό.

Στην έκθεση παρουσιάζονται αναλυτικά τα ποσοστά εγκρισιμότητας των χρηματοπιστωτικών φορέων (τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης) για αιτήσεις με οφειλές έως 250.000 ευρώ, με τις Intrum, QQuant και Veraltis να σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά.

Επίσης, παρουσιάζονται αναλυτικά ρυθμίσεις που αντιστοιχούν στις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης δανείων τον Μάιο, τέσσερις εκ των οποίων πραγματοποίησαν συνολικά απευθείας διμερείς ρυθμίσεις ύψους 290 εκατ. ευρώ για 4.154 οφειλέτες.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους το β’ τρίμηνο του 2024 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13.000 ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ’ αποστάσεως εξυπηρέτησης οφειλετών myEGDIX.live.gov.gr. Πρόκειται για σημαντική αύξηση από τα 12.000 του α’ τριμήνου του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η εξυπηρέτηση πραγματοποιείται πανελλαδικά με βιντεοκλήση ή τηλεφωνικά κατόπιν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας (https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-kai-telephonike-epikoinonia-apo-ten-eidike-grammateia-diakheirises-idiotikou-khreous-egdikh) ή στο τηλέφωνο 213.212.5730.

Επισυνάπτονται η μηνιαία έκθεση προόδου Εξωδικαστικού Μηχανισμού - Ιουνίου 2024, τα στοιχεία β’ τριμήνου 2024 της ψηφιακής πλατφόρμας myEGDIXlive και τα στοιχεία διμερών ρυθμίσεων Μαΐου 2024.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ νέος Πρωθυπουργός (εικόνες)

Ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά: Χειροπέδες σε 47χρονη – ο άντρας της εγκατέστησε panic button

Ιός Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο περιστατικό λοίμωξης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός σε Nοσοκομείο Παίδων (εικόνες)Σήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Δραματικές εικόνες από το Κίεβο, όπου βομβαρδίστηκε Nοσοκομείο Παίδων. Νεκροί, τραυματίες και απερίγραπτες καταστροφές στο κτήριο.

Εκλογές στη Γαλλία: Ο Ατάλ παραμένει πρωθυπουργόςΣήμερα 12:32 | Ειδήσεις

Η απόφαση του Μακρόν για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Τα νέα δεδομένα για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: Η πλατφόρμα και οδηγίες για την υποβολή του ΔελτίουΣήμερα 15:40 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας. Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβλή των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του ΕρντογανΠαρασκευή 05 Ιουλίου 2024 13:24 | Ειδήσεις

Οι “πρωταγωνιστές” της παρατράπεζας στην Γλυφάδα, η απάτη με “χρυσά κέρδη” και οι “διαδρομές” μέσω φίλου του Ταγίπ Ερντογάν για μεταφορά πετρελαίου από το Ιράν, εν μέσω των διεθνών κυρώσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λασίθι: Προφυλακιστέος ο άνδρας που σκότωσε τον μπατζανάκη του 16:39Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του Ερντογαν16:25Ολυμπιακός: Ανακοινωθήκαν τα φιλικά – πρεμιέρα με Άγιαξ16:13Θεσσαλονίκη: Έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει - Τραυματίστηκε ο υπάλληλος του πρατηρίου15:59Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: Η πλατφόρμα και οδηγίες για την υποβολή του Δελτίου15:46Εκπτώσεις - Θεοδωρικάκος: Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη15:34Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου15:21Χαλκίδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – απεγκλωβίστηκε γυναίκα (εικόνες)15:07Τροχαίο: Νεκρός 55χρονος στην Εθνική Οδό14:54Ερντογάν: Στόχος μας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα14:42Εκλογές στη Γαλλία: Η Μαριέττα Καραμανλή επανεξελέγη βουλευτής14:29Μεταναστευτικό - Γαύδος: Εκατοντάδες παράτυποι μετανάστες... έβαλαν πλώρη για το νησί (βίντεο)14:16Εκλογές στη Γαλλία: Ο Ατάλ παραμένει πρωθυπουργός14:02Εκλογές στην Γαλλία - Μαρινάκης: Θυμηθείτε τι έλεγε ο Μελανσόν για τον Τσίπρα13:48Ουκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός σε Nοσοκομείο Παίδων (εικόνες)13:35Μιλλιέτ: Ο στρατιωτικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται13:22Κέρκυρα: Λιποθύμησε ο οδηγός και το λεωφορείο “πήρε παραμάζωμα” οχήματα (εικόνες)13:08Ενδοοικογενειακή βία: Έριξε τη σύντροφό του από το μπαλκόνι12:55Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ θα εκτιναχθεί αν κερδίσω την Προεδρία12:43Βοηθάει η διατροφή στην αντιμετώπιση φλεγμονών;12:30
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο