LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2024 13:19 | Ανανέωση: 05 Ιουλίου 2024 14:51

Δολοφονία Καραϊβάζ - Δίκη: “Είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του έρευνας”

Η δίκη ξεκίνησε με τις καταθέσεις της οικογένειάς του. Πρώτη μάρτυρας κατέθεσε η χήρα του δολοφονηθέντα δημοσιογράφου. Τι ανέφερε τόσο η Στάθα Καραϊβάζ όσο και η μητέρα του δημοσιογράφου

Γιώργος Καραϊβάζ

Με καταθέσεις μαρτύρων της ξεκίνησε η αποδεικτική διαδικασία στη δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στην άρνησή τους επέμειναν και σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι με τον έναν, μάλιστα, να επικαλείται τις εικόνες των εκτελεστών που έχουν καταγραφεί.

Ο κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων άνοιξε με τη σύζυγο του άτυχου δημοσιογράφου, Στάθα Καραϊβάζ, η οποία εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δολοφονία συνδέεται με τη δημοσιογραφική του έρευνα.

«Σίγουρα ήταν κάποιος που ενοχλήθηκε από αυτά που έγραφε για το οργανωμένο έγκλημα» ανέφερε η μάρτυρας σημειώνοντας πως ο σύζυγος της «δεν εκμυστηρευόταν το ρεπορτάζ του».

Η μάρτυρας κατέθεσε «με βεβαιότητα» πως εκείνη την περίοδο δεν απασχολούσε κάτι τον σύζυγό της. Η Στάθα Καραϊβάζ φανερά φορτισμένη περιέγραψε τον Γιώργο Καραϊβάζ ως έναν άνθρωπο «συνετό, οικογενειάρχη, σοβαρό εργάτη της δημοσιογραφίας, εργασιομανή». «Δεν είχε εμπλοκές με τίποτα. Ήταν πολύ περιορισμένη η ζωή του, δουλειά, σπίτι…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στάθα Καραιβάζ

Η Στάθα Καραϊβάζ ανέφερε την εκτίμηση της ότι η εκτέλεση έγινε με εντολή του «οργανωμένου εγκλήματος», όπως είπε, εξηγώντας πως κάποιος πρέπει να ενοχλήθηκε από τα γραφόμενα του συζύγου της. «Ο Καραϊβάζ είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας» κατέληξε, τονίζοντας πως ο σύζυγος της δεν θα έκανε τίποτα για να θέσει σε κίνδυνο το γιο τους.

«Ο Γιώργος δεν μοιραζόταν τα θέματά του ούτε με μένα ούτε με συναδέλφους του, ήταν μοναχικός και ήταν κορυφαίος δημοσιογράφος» κατέθεσε, επισημαίνοντας ότι η ίδια δεν γνώριζε αν αποτύπωνε όλα όσα γνώριζε στα ρεπορτάζ του, και περιέγραψε τη συνήθη πορεία της ημέρας του.

Εισαγγελέας: Το bloko το διαβάζατε;

Μάρτυρας: Όχι μόνο εγώ, όλοι στη δουλειά το είχαν ανοιχτό.

Εισαγγελέας: Για τον Μ...  τί ξέρετε;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τίποτα.

Εισαγγελέας: Για την υπόθεση που κατέθεσε ως ύποπτος;

Μάρτυρας: Ότι τον έμπλεξαν σε μία ιστορία.

Στη συνέχεια, κατέθεσε και η μητέρα του Γ. Καραϊβάζ, Παναγιώτα, λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και οι εντολείς. Να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. Ο Γιώργος ήταν πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι, βοηθούσε στις δουλειές. Ήταν ένα καλό παιδί…»

Οι καταθέσεις αστυνομικού και αυτόπτη μάρτυρα

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στο σωματότυπο των δύο εκτελεστών. Βάσει το οπτικοακουστικό υλικό που ερευνήθηκε, «ο σωματότυπος του εκτελεστή μοιάζει με αυτόν του ενός κατηγορουμένου, ωστόσο ο έτερος κατηγορούμενος δεν ταιριάζει με τον οδηγό.«Φάνηκε ότι δεν πήγαν να απειλήσουν, ήξεραν τι έκαναν», κατέθεσε.

Από την άλλη, ένας εκ των κηπουρών του Δήμου Αλίμου ο οποίος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας δεν μπόρεσε να δώσει ακριβή περιγραφή των εκτελεστών. «Βλέπω τους δύο τύπους από πάνω να βαράνε αβέρτα. Δυο άντρες όρθιους, ο μπροστινός κρατούσε το όπλο και βαρούσε. Σε ένα σκούρο αμάξι κοντά. Εγώ επικεντρώθηκα στον πρώτο. Συνέχισε να ρίχνει. Ήταν καλυμμένοι. Φορούσε κράνος, γάντια, αρβύλα.. εγώ επικεντρώθηκα στον πρώτο. Το δεύτερο δεν το θυμάμαι. Δεν είχε τίποτα ακάλυπτο. Ήταν κράνος και από μέσα σα να είχε το φούλ φέις».

Πηγή κειμένου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ νέος Πρωθυπουργός (εικόνες)

Ενδοοικογενειακή βία στα Χανιά: Χειροπέδες σε 47χρονη – ο άντρας της εγκατέστησε panic button

Ιός Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο περιστατικό λοίμωξης


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός σε Nοσοκομείο Παίδων (εικόνες)Σήμερα 13:13 | Ειδήσεις

Δραματικές εικόνες από το Κίεβο, όπου βομβαρδίστηκε Nοσοκομείο Παίδων. Νεκροί, τραυματίες και απερίγραπτες καταστροφές στο κτήριο.

Εκλογές στη Γαλλία: Η νίκη της Αριστεράς και τα σενάρια διακυβέρνησηςΣήμερα 07:18 | Ειδήσεις

Η πλήρης ανατροπή και η νίκη της Αριστερής συμμαχίας στη Γαλλία. Οι συμμαχίες για τον σχηματισμό διακυβέρνησης της χώρας. Οι ηττημένοι της κάλπης.

Τροχαίο στην Κρήτη: Εικόνες από το απανθρακωμένο όχημαΣήμερα 09:30 | Ειδήσεις

Στις εικόνες φαίνεται το σημείο όπου σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα, το οποίο στοίχισε την ζωή στον νεαρό άνδρα. 

Ενδοοικογενειακή βία: Έριξε τη σύντροφό του από το μπαλκόνιΣήμερα 12:08 | Ειδήσεις

Από ύψος μεγαλύτερο των 4 μέτρων έπεσε μία γυναίκα στην Ηλεία. Εμπλοκή της Αστυνομίας στην υπόθεση και σύλληψη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης για τις εκλογές στη Γαλλία: Θυμηθείτε τι έλεγε ο Μελανσόν για Τσίπρα13:49Ουκρανία: Πολύνεκρος βομβαρδισμός σε Nοσοκομείο Παίδων (εικόνες)13:35Μιλλιέτ: Ο στρατιωτικός διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας συνεχίζεται13:22Κέρκυρα: Οδηγός λεωφορείου λιποθύμησε στο τιμόνι και πήρε παραμάζωμα οχήματα (εικόνες)13:08Ενδοοικογενειακή βία: Έριξε τη σύντροφό του από το μπαλκόνι12:55Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ θα εκτιναχθεί αν κερδίσω την Προεδρία12:43Βοηθάει η διατροφή στην αντιμετώπιση φλεγμονών;12:30Φωτιά στο Μαρκόπουλο: Δύο εστίες ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα12:16Δολοφονία στο Ψυχικό: “Ο τοπογράφος απέκτησε κάτι που επιθυμούσε πολύ κάποιος άλλος”12:03Απαγχονισμός στην Πάτρα: 46χρονος κρεμάστηκε σε πλατεία11:49Υποβρύχιο “JANTINA”: Εντοπίστηκε η πλώρη του, 83 χρόνια μετά την βύθιση στο Αιγαίο (βίντεο)11:36ΑΠΘ: Εκκένωση κατάληψης από την Ιατρική (εικόνες)11:22Θερινές εκπτώσεις: Αυλαία σήμερα με ανοιχτά καταστήματα μία Κυριακή11:09Κασσελάκης: Πρέπει να φτιάξουμε το σπίτι μας, για να φτιάξουμε τη χώρα10:57Εορτολόγιο - 8 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα10:44Φυλακές Κορυδαλλού: Ο Απόστολος Λύτρας κάνει “μεροκάματα” στην καντίνα10:31Σκιάθος: Ασθενοφόρο παρέσυρε δύο γυναίκες (βίντεο)10:17Τροχαίο στην Κρήτη: Εικόνες από το απανθρακωμένο όχημα 10:04Έρχονται ζέστες... μεγάλης διάρκειας, μετά το “φθινοπωρινό διάλειμμα”!09:50Κερατσίνι: Τον χτύπησαν και του πήραν τσάντα γεμάτη με χρήματα09:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο