LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2024 20:55

Ύποπτος για revenge porn συνελήφθη και για παιδική πορνογραφία

Πλήθος υλικού εντοπίστηκε στην κατοχή του νεαρού άνδρα, ο οποίος ελέγχθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από καταγγελία.

Ηλεκτρονικός Υπολογιστής - Λαπτοπ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε την Δευτέρα σε περιοχή της Αττικής, έναν 24χρονο ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων και εκδικητική πορνογραφία, μέσω διαδικτύου.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος είχε πρόσφορο προς διαμοιρασμό μέσω διαδικτύου μεγάλο όγκο φωτογραφιών και βίντεο με πορνογραφικό υλικό γυναικών. Ακολούθησε διαδικτυακή έρευνα και ψηφιακή ανάλυση, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν 22 ανήλικα και 2 ενήλικα θύματα που απεικονίζονταν στο υλικό, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η συνέχιση της αυτεπάγγελτης αστυνομικής προανάκρισης, ενώ κατά την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε η εμπλοκή του 24χρονου στην υπόθεση. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 2 σκληροί δίσκοι, των οποίων ο 24χρονος ήταν κύριος και αποκλειστικός χρήστης. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από την εργαστηριακή εξέταση των οποίων προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον αρμόδιο Ανακριτή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με το οποίο και συνελήφθη ο 24χρονος και οδηγήθηκε ενώπιόν του.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  •  Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGRΜέσω του gov.gr στην ενότητα Πολίτης και Καθημερινότητα/ Καταγγελίες / Καταγγελίες για εγκλήματα κυβερνοχώρου
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καραϊβάζ - Δίκη: “Είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του έρευνας”

Θεσσαλονίκη: Σε ίδρυμα ο ανήλικος που κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου

Wibmledon: Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν από το διπλό

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕκβιασμοί - Δημοτικοί υπάλληλοι: Φωτογραφίες από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης (ντοκουμέντα)Σήμερα 17:53 | Ειδήσεις

Οι φωτογραφίες ντοκουμέντα που δείχνουν τα μέλη της οργάνωσης εκβιαστών την ώρα που κάνουν τις ''συναλλαγές''. Ποιος ο τρόπος δράσης τους και ποια τα μέλη της οργάνωσης που αποτελούνταν από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εκλογές στη Γαλλία: Ο Ατάλ παραμένει πρωθυπουργόςΣήμερα 12:32 | Ειδήσεις

Η απόφαση του Μακρόν για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, μετά τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα. Τα νέα δεδομένα για τη διακυβέρνηση του τόπου.

Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: Η πλατφόρμα και οδηγίες για την υποβολή του ΔελτίουΣήμερα 15:40 | Ειδήσεις

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας. Πότε ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβλή των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του ΕρντογανΠαρασκευή 05 Ιουλίου 2024 13:24 | Ειδήσεις

Οι “πρωταγωνιστές” της παρατράπεζας στην Γλυφάδα, η απάτη με “χρυσά κέρδη” και οι “διαδρομές” μέσω φίλου του Ταγίπ Ερντογάν για μεταφορά πετρελαίου από το Ιράν, εν μέσω των διεθνών κυρώσεων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός - Τρίτη: Υψηλές θερμοκρασίες, μπόρες και βοριάδες19:03Κρήτη: Ο ΕΕΣ στο πλευρό των εκατοντάδων μεταναστών από το ναυάγιο στη Γαύδο (εικόνες)18:50ΤΑΙΠΕΔ - Βασιλίτσα: Το Χιονοδρομικό Κέντρο παραχωρείται για 25 χρόνια18:37Super League: Στον Ποντένσε το βραβείο για το γκολ της χρονιάς18:24Εκβιασμοί - Δημοτικοί υπάλληλοι: Φωτογραφίες από τις συναλλαγές των μελών της οργάνωσης (ντοκουμέντα)18:13Ασπρόπυργος: Φωτιά σε εταιρεία ανακύκλωσης17:59Δελφοί: Ζαλίστηκε, έπεσε από τη βεράντα και σκοτώθηκε17:46Γιώργος Στασινός: Πρόεδρος του ΤΕΕ για άλλα 4 χρόνια17:32ΕΕ: Δημιουργήθηκε η πολιτική ομάδα “Πατριώτες” - Από ποια κόμματα αποτελείται 17:19MyCoast: Εκτεταμένοι έλεγχοι στις 14 παραλίες με τις περισσότερες καταγγελίες πολιτών (εικόνες)17:06Μπάιντεν: Δεν αποσύρομαι, να νικήσουμε τον Τραμπ16:52Λασίθι: Προφυλακιστέος ο άνδρας που σκότωσε τον μπατζανάκη του 16:39Η παρατράπεζα στην Γλυφάδα, οι “μπίζνες” με το Ιράν και ο “κολλητός” του Ερντογαν16:25Ολυμπιακός: Ανακοινωθήκαν τα φιλικά – πρεμιέρα με Άγιαξ16:13Θεσσαλονίκη: Έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει - Τραυματίστηκε ο υπάλληλος του πρατηρίου15:59Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: Η πλατφόρμα και οδηγίες για την υποβολή του Δελτίου15:46Εκπτώσεις - Θεοδωρικάκος: Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη15:34Γερμανία: Επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου15:21Χαλκίδα: Φωτιά σε διαμέρισμα – απεγκλωβίστηκε γυναίκα (εικόνες)15:07Τροχαίο: Νεκρός 55χρονος στην Εθνική Οδό14:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο