LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 04 Ιουλίου 2024 16:42

Athens Energy Summit - Τζέφρι Πάιατ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδος στην ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Στο πλαίσιο του 13ου Athens Energy Summit, ο κ. Πάιατ, χαρακτήρισε την χώρα μας ως θετικό παράδειγμα στην διεθνή προσπάθεια προς την πράσινη μετάβαση.

Τζέφρι Πάιατ - Μιχάλης Μαθιουδάκης -  Athens Energy Summit

Πολύ σημαντικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα για την ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τον Τζέφρι Πάιατ, Υφυπουργό για θέματα ενέργειας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του 13ου Athens Energy Summitτο οποίο οργανώνεται από τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝA και την Tsomokos Communications, στις 4 και 5 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, ο κ. Πάιατ, χαρακτήρισε την χώρα μας ως θετικό παράδειγμα στην διεθνή προσπάθεια προς την πράσινη μετάβαση, λέγοντας ότι αποτελεί συνδετικό ιστό στην ευρύτερη περιοχή. «Η Ελλάδα έχει την ικανότητα να καθοδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση, να γίνει μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις στην ανάπτυξη των θαλάσσιων αιολικών πάρκων» υπογράμμισε ο κ. Πάιατ. Ανέφερε ότι υπάρχει η προοπτική νέων ενεργειακών συνδέσεων της Ευρώπης με την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή μέσω της Ελλάδος, ενώ η πρωτοβουλία για τον κάθετο διάδρομο θα ανοίξει τον δρόμο για σύστημα καθαρού υδρογόνου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τζέφρι Πάιατ - Μιχάλης Μαθιουδάκης -  Athens Energy Summit

Συζητώντας διαδικτυακά με τον Μιχάλη Μαθιουλάκη, Ακαδημαϊκό Διευθυντή του Greek Energy Forum, ο κ. Πάιατ τόνισε πως η ενεργειακή μετάβαση είναι μη αναστρέψιμη, απομονωμένη από τις πολιτικές εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. «Όλος ο πλανήτης φωνάζει ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα» είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε πως χρειάζεται να αυξηθεί η προμήθεια πολλών πρώτων υλών, προκειμένου να μειωθεί η εξάρτηση από την Κίνα. Προς την κατεύθυνση αυτή υπάρχουν και ελληνικές εταιρείες που επενδύουν στις ΗΠΑ και μπορούν να αποκτήσουν σημαντικό ρόλο.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία των ΗΠΑ με την Ευρώπη, ο κ. Πάιατ επισήμανε πως τα συμφέροντα είναι κοινά, πολλά ζητήματα ωριμάζουν και η Ευρώπη συνειδητοποιεί ότι η οικονομία της και η μοίρα της είναι συνδεδεμένες με αυτές των ΗΠΑ. «Είμαστε μεγάλοι εμπορικοί εταίροι, οι απόψεις μας συνάδουν θεμελιωδώς και στόχος είναι η διεύρυνση της συνεργασίας μας κι ο ανταγωνισμός με την Κίνα» ανέφερε ο Υφυπουργός για θέματα ενέργειας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Προσέθεσε ότι απαιτείται ευθυγράμμιση στην ενεργειακή μετάβαση, με τεχνολογίες που θα προχωρήσουν με τρόπο τέτοιο, ώστε να υπάρξουν ανάλογα οφέλη σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα:

O Τραμπ βρίζει Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις - “Τον έβγαλα από τη μέση” (βίντεο)

Μαρινάκης για Αυγενάκη: Θα ήταν αδιανόητο να πολιτευτεί με τη ΝΔ μετά από τέτοια συμπεριφορά (βίντεο)

Νέο Ψυχικό - Παναγιώτης Στάθης: Με δύο όπλα η εκτέλεση του τοπογράφου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυστραλία: Νεκρά αδέλφια από φωτιά σε σπίτι που έβαλε ο πατέρας τους (βίντεο)Σήμερα 08:18 | Ειδήσεις

Μόλις 10 μηνών ήταν το νεαρότερο από τα τρία νεκρά παιδιά. Ακόμη τέσσερα παιδιά της οικογένειας νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Εκλογές στην Γαλλία: Οι φόβοι, οι συμμαχίες και η ισχυρή αστυνομική παρουσίαΣήμερα 07:26 | Ειδήσεις

Στις κάλπες προσέρχοναι δεκάδες εκατομμύρια ψηφοφόρων, σε μία από τις πλέον κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις για την Γαλλία και για όλη την Ευρώπη, λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς.

Copa America: Η Ουρουγουάη “άφησε” την Βραζιλία εκτός ημιτελικών (βίντεο)Σήμερα 07:46 | Ειδήσεις

Οι Ουρουγουανοί λύγισαν την Σελεσάο στα πέναλτι και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης που προβάλλεται απευθείας από το ANT1+ και τον ΑΝΤ1.

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδαςΠαρασκευή 05 Ιουλίου 2024 22:41 | Ειδήσεις

Αναλυτικά ο "χάρτης" των πληρωμών από την ΔΥΠΑ και τον ΕΦΚΑ μέχρι τις 12 Ιουλίου. Ποια επιδόματα και εφάπαξ θα καταβληθούν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
6ημερη εργασία: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις08:45Πανελλαδικές - Μηχανογραφικό: 6 συμβουλές για την συμπλήρωση του08:31Αυστραλία: Νεκρά αδέλφια από φωτιά σε σπίτι που έβαλε ο πατέρας τους (βίντεο)08:18ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές της εβδομάδας08:04Copa America: Η Ουρουγουάη “άφησε” την Βραζιλία εκτός ημιτελικών (βίντεο)07:52Copa America - Κολομβία: Ο Ροντρίγκες την έστειλε στους ημιτελικούς (βίντεο)07:38Εκλογές στην Γαλλία: Οι φόβοι, οι συμμαχίες και η ισχυρή αστυνομική παρουσία07:25Καιρός - Κυριακή: Μελτέμι και άνοδος θερμοκρασίας07:11Euro 2024: Η Ολλανδία στους “4” με ανατροπή00:00Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βόλτα στο κάστρο του Ουίνδσορ με ηλεκτρικό πατίνι (βίντεο)23:46ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκε κύκλωμα τεράστιας φοροδιαφυγής μέσω εμπορίου κινητών τηλεφώνων23:33Άγριος καυγάς μεθυσμένων γυναικών σε κρουαζιερόπλοιο! (βίντεο)23:19Missing alert για την εξαφάνιση 59χρονου23:06Τρίκαλα: Γιατρός βρήκε αράχνες στο αυτί ασθενούς22:52Κασσελάκης: Ρευστοποίηση του κόμματος και των οργάνων δεν θα υπάρξει22:39Αλτσχάιμερ – Καφεΐνη: Τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην επιβράδυνση της νόσου22:25Λέσβος: Σύλληψη για τη φωτιά στο Μανταμάδο22:12ΕΚΠΑ: Σπουδαία διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αθηνών21:58Euro 2024: Η Αγγλία στα ημιτελικά21:45Διατροφή: Ζούμε στα 70 ανάλογα με το τι τρώμε στα 4021:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο