LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2024 21:12

Δυτική Όχθη: Ισραηλινή κατάσχεση παλαιστινιακής γης σε έκταση ρεκόρ

Δεκάδες χιλιάδες έκταση παλαιστινιακής γης κατέσχεσαν οι Ισραηλινοί, σπάζοντας ρεκόρ 30 ετών. Έποικοι επιτέθηκαν σε ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Δυτική Όχθη - Παλαιστίνοι - έποικοι

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατάσχεση 12.700 στρεμμάτων γης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη μεγαλύτερη κατάσχεση γης σε παλαιστινιακό έδαφος τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση Peace Now.

Αυτή είναι μια κατάσχεση ρεκόρ μετά τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο (1993), τόνισε η οργάνωση κατά του εποικισμού αφού αυτά τα εδάφη, που βρίσκονται στην κοιλάδα του Ιορδάνη, κηρύχθηκαν «κρατική ιδιοκτησία» από την ισραηλινή αρχή που είναι υπεύθυνη για τις υποθέσεις γης στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση τον Ιούνιο, αλλά τη δημοσίευσε μόλις χθες.

Συνολικά 23.700 στρέμματα ήδη κηρύχθηκαν περιουσία του ισραηλινού κράτους φέτος.

«Τα εδάφη που κηρύχθηκαν κρατική ιδιοκτησία δεν θεωρούνται πλέον ιδιοκτησία των Παλαιστινίων από τις αρχές του Ισραήλ, οι οποίες τους εμποδίζουν να κάνουν χρήση της γης αυτής και επιπλέον το Ισραήλ μισθώνει κρατική γη αποκλειστικά σε Ισραηλινούς», ανακοίνωσε η οργάνωση Peace Now (Ειρήνη Τώρα).

Παράλληλα, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι Ισραηλινοί έποικοι στη Δυτική Όχθη επιτέθηκαν σε ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας που διέλυσαν ένα παράνομο φυλάκιο εποίκων και κατέστρεψαν αυθαίρετες πρόχειρες κατοικίες σε ιδιωτική παλαιστινιακή γη.

Οι Ισραηλινοί έποικοι πέταξαν βόμβες μολότοφ στις δυνάμεις και πυρπόλησαν ένα όχημα διαμαρτυρόμενοι για τη διάλυση του παράνομου φυλακίου και των πρόχειρων κατοικιών.

Το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967. Σήμερα, περίπου 700.000 Ισραηλινοί έποικοι ζουν εκεί ανάμεσα σε τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με την οργάνωση Peace Now, το 1993 υπήρχαν 250.000 έποικοι.

Το Ισραήλ κάνει διάκριση μεταξύ των οικισμών που χτίστηκαν με κυβερνητική έγκριση και άλλων οικισμών, που ορισμένες φορές νομιμοποιούνται αναδρομικά με νόμο. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όλοι αυτοί οι ισραηλινοί οικισμοί είναι παράνομοι.

Η Peace Now λέει ότι περισσότερες νέες ισραηλινές μονάδες κατοικιών εγκρίθηκαν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά την άνοδο στην εξουσία της πιο ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ στα τέλη του 2022 παρά ποτέ άλλοτε από τότε που η οργάνωση άρχισε να κρατά αρχεία το 2012.

Το 2024 είναι ήδη έτος ρεκόρ σε κατασχέσεις γης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία - Στάρμερ: Οι πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησης των Εργατικών (εικόνες)

Ρέμος για φοροδιαφυγή: Δεν είμαι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος

Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του: Παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα για να μην αναλάβω καθήκοντα

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (εικόνες)12:48Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ωραιόκαστρο (βίντεο)12:34Πάνος Ρούτσι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις - Η επίσημη ανακοίνωση 12:20Παρασκευή 3 Οκτωβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας12:06Θεσσαλονίκη: 59χρονος συνελήφθη για παράνομη υιοθεσία11:52Ηράκλειο: Συνελήφθη 57χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:38Θεσσαλονίκη: 61χρονος συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών11:24Φαράγγι Σαμαριάς: Κλείνει εκτάκτως και από τις δύο εισόδους του11:10Μόναχο: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο10:56Υπερχείλισε ο ποταμός Τριπόταμος - Διακοπή της κυκλοφορίας10:42Αγρίνιο: Άνδρας πυροβόλησε αδέσποτες γάτες από το μπαλκόνι του σπιτιού του10:28Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Οκτωβρίου10:14Βασίλης Μπισμπίκης: Πήρε γλυκά και ζήτησε συγνώμη από τους κατοίκους της περιοχής10:00Νίνα Σιμόν: Η ζωή, οι αγώνες και η κληρονομιά μιας καλλιτέχνιδας που δεν δίστασε να μιλήσει09:46Ο Τραμπ προειδοποίησε για κύμα απολύσεων και περικοπών εάν συνεχιστεί το shutdown09:32ΗΠΑ: Γυναίκα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών για απόπειρα πνιγμού 3χρονου κοριτσιού παλαιστινιακής καταγωγής09:17Κρήτη: Εργατικό ατύχημα σε απόκομιδή απορριμάτων - Ερευνώνται οι συνθήκες09:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο