LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2024 18:14

Χειρονομία Ντεμιράλ: Η Τουρκία “ζητάει και τα ρέστα” από την Γερμανία και την UEFA

Η κλήση σε... "απολογία" του Γερμανού πρέσβη στην Τουρκία, οι κατηγορίες κατά της Γερμανίδας ΥΠΕΞ για ξενοφοβία, και οι αιχμές για την άνοδο της ακροδεξιάς στην ΕΕ.

Ποδοσφαιριστής - Γκρίζοι Λύκοι

Της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου

Το θέμα των αντιδράσεων κατά του χαιρετισμού με το σήμα του γκρίζου λύκου από τον Τούρκο ποδοσφαιριστή Μερίχ Ντεμιράλ, έχει προκαλέσει ένταση μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας. Ο Γερμανός πρέσβης κλήθηκε στο τουρκικό ΥΠΕΞ, όπου του έγινε διαμαρτυρία σχετικά με την έρευνα την οποία ξεκίνησε η διεθνής ποδοσφαιρική ομοσπονδία UEFA εναντίον του Ντεμιράλ.

Πληροφορίες του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Αναντολού αναφέρουν ότι η έρευνα της UEFA ξεκίνησε κατόπιν αιτήματος της Γερμανίδας Υπουργού Εσωτερικών Nancy Faeser, για «ανάρμοστη συμπεριφορά» του ποδοσφαιριστή της εθνικής Τουρκίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα κατά του Μερίχ Ντεμιράλ, επειδή έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων μετά τον αγώνα. «Ενώ η έκθεση που δημοσίευσε η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος τον Σεπτέμβριο του 2023 τόνισε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ακροδεξιός κάθε άνθρωπος που κάνει το σήμα του γκρίζου λύκου, και ότι το σήμα ‘γκρίζος λύκος’, δεν είναι απαγορευμένο σύμβολο στη Γερμανία, οι αντιδράσεις κατά του κ. Ντεμιράλ δείχνουν την ξενοφοβία των γερμανικών αρχών».

Σκληρή αντίδραση Ομέρ Τσελίκ

Επικρίνοντας και την Γερμανίδα ΥΠΕΞ και την UEFA, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ «Η δήλωση της Γερμανίδας Υπουργού Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ η οποία στοχοποιεί τον πανηγυρισμό του ποδοσφαιριστή της εθνικής μας Μερίχ Ντεμιράλ και η έρευνα η οποία ξεκίνησε από την UEFA, είναι απαράδεκτες. Θα ήταν σκόπιμο για όσους αναζητούν ρατσισμό και φασισμό να επικεντρωθούν στα πρόσφατα αποτελέσματα των εκλογών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης».

Μπαχτσελί: Δόλιος ο σκοπός της έρευνας της UEFA

Ο πρόεδρος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αντιδρώντας δήλωσε μέσω Χ ότι «η συμμετοχή της UEFA σε αυτό το κακό καραβάνι, μέσα στο οποίο υπάρχουν προφανείς εστίες που εχθρεύονται τους Τούρκους και την Τουρκία, είναι εξαιρετικά προκατειλημμένη και λανθασμένη. Η έναρξη έρευνας από την UEFA σε αυτό το πλαίσιο είναι και σκόπιμη και άλλος ένας κρίκος από τις αλυσιδωτές προκλήσεις, που παίρνουν επικίνδυνη διάσταση».

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέδριο Economist: Η ψηφιακή αθανασία, η φιλία μετά θάνατον και οι δύο πιθανές όψεις των sexbots

ΝΔ - Αυγενάκης: Επίσημα εκτός της ΚΟ του κόμματος

Φωτιά στην Εύβοια: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εναέρια

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ας είμαστε ειλικρινείς, αποτύχαμε -Όποιος πήρε αποζημιώσεις που δεν δικαιούται θα τις επιστρέψειΣήμερα 10:32 | Ειδήσεις

Όλα όσα αναφέρει στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη ΔευτέραΣήμερα 16:16 | Ειδήσεις

Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς κατά τόπους τη Δευτέρα (30/06), λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων. Αναλυτικά οι περιοχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
48 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Νόρι - "1-2" η McLaren19:07Κικίλιας για την ασφάλεια στην ακτοπλοΐα: Η νομοθεσία πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα18:51Τη Δευτέρα στις 10 η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης – Στις 12 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο18:37Μυτιλήνη: 35χρονος δέχθηκε πολλαπλές μαχαιριές σε πανηγύρι - Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση18:22Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα18:08Παναθηναϊκός: Η 33μελής αποστολή για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Αυστρία17:53Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσα17:39Κρήτη: Διανομέας τραυματίστηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο (εικόνες)17:24Φωτιά στο Τατόι κοντά στο αεροδρόμιο17:10Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)16:54Καβάλα: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι16:40Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 11 περιοχές τη Δευτέρα16:26Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο