LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2024 18:05

Δίκη για μαζικούς θανάτους σε γηροκομείο της Θεσσαλονίκης: Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου

Αντίδραση υπήρξε από τους συγγενείς των θυμάτων για την πρόεδρο της έδρας. Η πορεία της δίκης.

Δικαστική αίθουσα - δικαστήριο

Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης που δικάζει την υπόθεση των μαζικών θανάτων ηλικιωμένων σε οίκο ευγηρίας έπειτα από συρροή κρουσμάτων του κορονοϊού, κατέθεσαν οι συνήγοροι που παρίστανται στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό των συγγενών των θυμάτων.

Καταλογίζοντας στη δικαστική λειτουργό μεροληψία υπέρ των δύο κατηγορούμενων, υπευθύνων της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, ζήτησαν την αντικατάστασή της και την επανάληψη της διαδικασίας από μηδενική βάση. Την μέμφθηκαν κυρίως για ένα σχόλιο που φέρεται να έκανε αμέσως μετά το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας και το οποίο - όπως υποστηρίζουν - ήταν ευμενές για τους κατηγορούμενους και τη συγκεκριμένη μονάδα.

Το αίτημα εξετάστηκε από το δικαστήριο με προεδρεύοντα όμως τον δικαστή που είχε κληρωθεί ως αναπληρωτής. Ο τελευταίος διαβάζοντας υπόμνημα της συναδέλφου του, για την οποία ζητήθηκε να εξαιρεθεί, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο ήταν «γενικό» και δεν αφορούσε την αποδιδόμενη πράξη στους κατηγορούμενους.

Τελικά το αίτημα απορρίφθηκε και το δικαστήριο επιδίκασε σε όσους το υποστήριξαν τα δικαστικά έξοδα, ύψους 1600 ευρώ, στον καθένα (αφορούσε επτά άτομα).

Η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τα επόμενα 24ωρα. Νωρίτερα και πριν συζητηθεί το αίτημα εξαίρεσης, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή των δύο υπευθύνων (αδελφών) της μονάδας.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνέδριο Economist: Η ψηφιακή αθανασία, η φιλία μετά θάνατον και οι δύο πιθανές όψεις των sexbots

ΝΔ - Αυγενάκης: Επίσημα εκτός της ΚΟ του κόμματος

Ερντογάν – Πούτιν: Συνάντηση με τη Συρία στο “τραπέζι”

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡέμος: Θα γίνουν κανονικά οι συναυλίες, δεν έχω τίποτα να φοβηθώΧθες 21:24 | Ειδήσεις

Μετά την ανακοίνωση την οποία έβγαλε ο τραγουδιστής, απευθυνόμενος στους φίλους του και στους θαυμαστές του ανέβασε στο instagram βίντεο, στα οποία εξηγεί μεταξύ άλλων ποια θα είναι η πορεία των συναυλιών του.

Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του: Παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα για να μην αναλάβω καθήκονταΧθες 16:09 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας» σημειώνει για τον Ράμα ο κ. Μπελέρης

Μπάιντεν: Είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω τις εκλογέςΧθες 23:07 | Ειδήσεις

Επιμένει, παρά τις εκκλήσεις για παραίτηση από την κούρσα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στην προεκλογική του καμπάνια. Νέο κίνημα για την παραίτησή του φαίνεται να "χτίζεται".

Έτνα – Στρόμπολι: “Ξύπνησαν” μαζί τα δύο ηφαίστεια (εικόνες)Χθες 21:33 | Ειδήσεις

Προβλήματα προκάλεσαν στη Σικελία τα δύο ηφαίστεια, που ξύπνησαν ταυτόχρονα, καλύπτοντας με λάβα και τέφρα θάλασσα και στεριά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυνήγησε την αδερφή του στις σκάλες κι εκείνη έπεσε και έσπασε το πόδι της23:59Φίτσο: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του πρωθυπουργού της Σλοβακίας μετά την απόπειρα δολοφονίας του 23:46Μπάιντεν: Είμαι υποψήφιος και θα κερδίσω τις εκλογές23:33Ιταλία: Νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει την χώρα23:21Έτνα – Στρόμπολι: “Ξύπνησαν” μαζί τα δύο ηφαίστεια (εικόνες)23:07ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 12 Ιουλίου 22:54Λαθραία καύσιμα: Συλλήψεις για πώλησή τους από βενζινάδικο22:40Σπαρτιάτες: Να τεθεί εκτός νόμου το ΚΙΕΦ22:27Wimbledon: Η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε22:13Euro 2024: Το buzzer beater του Μερίνο στο 119’ έστειλε την Ισπανία στα ημιτελικά (εικόνες)22:00Ρέμος: Θα γίνουν κανονικά οι συναυλίες, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ 21:46Τρίκαλα: Γιατρός βρήκε αράχνες στο αυτί ασθενούς21:33Λάρισα: Θρήνος για 40χρονο άνδρα21:19Πυροσβεστική: 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο 21:06Δυτική Όχθη: Ισραηλινή κατάσχεση παλαιστινιακής γης σε έκταση ρεκόρ20:52Τέξας: Καρχαρίας επιτέθηκε και τραυμάτισε λουόμενους (βίντεο)20:39Βρετανία - Στάρμερ: Οι πρώτοι υπουργοί της κυβέρνησης των Εργατικών (εικόνες)20:25Χίος: Επεισόδιο με σκάφος μεταναστών - Πυροβόλησαν προς τους λιμενικούς 20:12Θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον ΑΝΤ1: O κακοποιητής μου πήρε το σπίτι μου19:58ΕΚΠΑ: Σπουδαία διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αθηνών19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο