LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2024 09:41 | Ανανέωση: 03 Ιουλίου 2024 09:52

Αυγενάκης: Διαγραφή από την ΝΔ ζητά η αντιπολίτευση

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η δημοσιοποίηση βίντεο και οι καταγγελίες για βιαιοπραγία του πρώην Υπουργού κατά υπαλλήλου αεροδρομίου και απειλές κατά αστυνομικών.

Λευτέρης Αυγενάκης

Πολιτική θύελλα προκαλούν οι καταγγελίες και το βίντεο με "πρωταγωνιστή" τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται να έχει χειροδικήσει κατά υπαλλήλου αεροδρομίου και να έχει απειλήσει αστυνομικούς.

Αν και ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αρνείται πως υπήρξε χειροδικία κατά του υπαλλήλου ή απειλές κατά των αστυνομικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" προανήγγειλε εξελίξεις λέγοντας πως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν γίνονται δεκτές τέτοιες συμπεριφορές.

Το ένα μετά το άλλο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν την διαγραφή του κ. Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανάρτηση του στο X, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρει:

«Μη διαμαρτύρεστε «41τακατο». Μην κάνεις τη δουλειά σου «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» «Διαφωνία και λεκτική ένταση μόνο». Η ασυλία της αλαζονείας θα τελειώσει. Εάν δεν υπήρχε το περιστατικό καταγεγραμμένο σε βίντεο κυκλώματος ασφαλείας, όλοι ξέρουμε ποια θα ήταν η κατάληξη της υπόθεσης. Σύσσωμη η ΚΟ θα καταψήφιζε την άρση ασυλίας του βουλευτή τους, αν βέβαια έφτανε ποτέ η υπόθεση στη Βουλή... Σε ποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχε ανάλογο περιστατικό και ο ΠΘ δεν θα είχε ήδη αποπέμψει τον αντίστοιχο βουλευτή; Σταματήστε τις χειραγωγήσεις, τα ψέματα και τα «χαστούκια» στον ελληνικό λαό. Τώρα οφείλει ο Κ. Μητσοτάκης να διαγράψει τον τραμπούκο Αυγενάκη από την κοινοβουλευτική του ομάδα. Και βεβαίως να δεσμευτεί ότι δε θα τον προστατέψει μέσω της ψήφου των βουλευτών του, όταν συζητηθεί η άρση ασυλίας του. Καμία ανοχή».

Σε δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλας Κεχαγιά αναφέρεται «Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα. Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα»

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «Η ντροπιαστική και βίαιη συμπεριφορά του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, σε βάρος υπαλλήλου στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είναι απολύτως καταδικαστέα. Η «συγγνώμη» του κ. Αυγενάκη με 24 ώρες καθυστέρηση και αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, δεν πείθει. Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές, είναι προϊόν αλαζονείας και έχουμε χρέος να τις απομονώσουμε γιατί ενισχύουν την απαξίωση της πολιτικής».

Ο Παύλος Γερουλάνος, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 επεσήμανε ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης έπρεπε να έχει διαγραφεί "χθες", λέγοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να είναι ανεκτές από κανέναν.

Το ΚΚΕ αναφέρει σε ανακοίνωση του, «Την ώρα που οι εργαζόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες και στην επίγεια εξυπηρέτηση είναι εξαντλημένοι από την εντατικοποίηση, που δουλεύουν υπερωρίες ακόμη και στα ρεπό τους γιατί δεν φτάνει ο μισθός, που αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης φτάνει στο σημείο, να χειροδικεί σε βάρος εργαζόμενου που, όπως προβλεπόταν από τις διαδικασίες, είχε κλείσει την πύλη επιβίβασης. Η υπεράσπιση των αντεργατικών επιλογών και η περιφρόνηση απέναντι στους εργαζόμενους οδηγεί κάποιους ακόμη και σε τέτοιες άθλιες ενέργειες. Η αθλιότητα, μάλιστα, συνεχίζεται και μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, με την προσπάθεια του βουλευτή να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να βγάλει «τρελούς» όσους ήταν μάρτυρες, αλλά και όλους όσοι είδαν το επίμαχο βίντεο. Αφού ο κ. Αυγενάκης δεν βρίσκει την πύλη εξόδου του αεροδρομίου, ας βρει τουλάχιστον την «πύλη εξόδου» της βουλής αν έχει στοιχειώδη ευθιξία. Σε διαφορετική περίπτωση να τον διαγράψει το κόμμα του. Αυτονόητα η βουλευτική ασυλία δεν αφορά τις απαράδεκτες ενέργειες του κ. Αυγενάκη και πρέπει αμέσως να αρθεί».

«Η καταγγελία της Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε  ήταν συγκλονιστική. Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της και η Νέα Αριστερά«Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη βιαιοπραγει σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και στη συνέχεια προκαλεί ζημιές στον εξοπλισμό του αεροδρομίου. Παρόλαυτα έφυγε ελεύθερος επιβεβαιώνοντας μάλλον αυτό που σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων φώναζε: Μη με αγγίζετε, έχω ασυλία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς τα στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ αντιλαμβάνονται τη χώρα και τους πολίτες. Με όρους ιδιοκτησίας και αλαζονείας. Αναμένουμε από τον πρωθυπουργό την άμεση διαγραφή του από την Κ.Ο. και το κόμμα της ΝΔ αλλά και την άρση της ασυλίας του προκειμένου η δικαιοσύνη να πράξει τα δέοντα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση αναφέρει «Οι εικόνες φρίκης που δείχνουν μέχρι πρότινος κορυφαίο υπουργό και σήμερα βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ξυλοκοπεί υπάλληλο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, προκαλούν φρίκη και αποτροπιασμό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει μετατραπεί σε ένα ανελέητο, αδίστακτο και βαθιά διεφθαρμένο καθεστώς. Εκτός από την άμεση αποπομπή του δράστη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσει άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη, θεωρούμε αυτονόητη και την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη, ο οποίος συγκάλυψε διά της σιωπής αυτό το κυβερνητικό ανοσιούργημα. Σε αντίθετη περίπτωση, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να λυτρωθούν οι Έλληνες».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε δηλώσεις του για το περιστατικό με τον κύριο Αυγενάκη, υπογράμμισε, «να τον διαγράψει τώρα και να παραδώσει την έδρα του. Εγώ ξέρω ότι οι Κρητικοί είναι λεβέντες, όχι τραμπούκοι».

«Το περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη που χειροδίκησε εναντίον υπαλλήλου, που απλώς έκανε την δουλειά του, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Όταν, όμως, πρόκειται για εν ενεργεία βουλευτή και μάλιστα πρώην υπουργό της κυβέρνησης, τότε μόνο μία συγγνώμη δεν αρκεί», σημειώνει το κόμμα «Σπαρτιάτες» σε σημερινή ανακοίνωσή του, ενώ υποστηρίζει στη συνέχεια:

«Όπως δεν αρκεί η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου "συμπεριφορές του τύπου "ξέρεις ποιος είμαι εγώ;" δεν γίνονται ανεκτές". Αν στο περιστατικό εμπλεκόταν βουλευτής των "Σπαρτιατών" θα είχε ξεσηκωθεί όλο το προοδευτικό πολιτικό και μιντιακό σύστημα και θα ζητούσε διαγραφές, φυλακίσεις, παραιτήσεις. Το λιγότερο που πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός, αν δεν θέλει να φανεί ότι καλύπτει τέτοιες συμπεριφορές, είναι να ζητήσει την παραίτηση του βουλευτή του. Αλλιώς θα είναι και ο ίδιος συμμέτοχος σε μια απαράδεκτη κατάσταση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΑΣΟΚ: Η Νάντια Γιαννακοπούλου ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος

Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: “Ο Παναγιώτης Στάθης είχε μπλέξει με πράγματα που τα... φοβάσαι” (βίντεο)

Κακοκαιρία – Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑκρίβεια - Φον ντερ Λάιεν: Θετική η πρωτοβουλία Μητσοτάκη για έλεγχο στις πολυεθνικέςΣήμερα 12:35 | Ειδήσεις

Θετική ήταν η απαντητική επιστολή που απέστειλε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την παρέμβασή του για τις ανισότητες στις τιμές των πολυεθνικών μέσα στην ΕΕ.

Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του: Παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα για να μην αναλάβω καθήκονταΣήμερα 16:09 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας» σημειώνει για τον Ράμα ο κ. Μπελέρης

Βρετανία: Στο Μπάκιγχαμ ο Στάρμερ – Η συνάντηση με τον Κάρολο και οι πρώτες δηλώσεις (εικόνες)Σήμερα 14:50 | Ειδήσεις

Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, συναντήθηκε με τον Βασιλιά Κάρολο, ο οποίος τον διόρισε και επίσημα πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου - Ποιοι θα αναλάβουν νευραλγικά υπουργεία

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις - Πόσες θέσεις θα καλυφθούνΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Τι είπε η αρμόδια υπουργός, Σοφία Ζαχαράκη για τον χρόνο έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τον αριθμό των θέσεων που θα διατεθούν.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του: Παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα για να μην αναλάβω καθήκοντα 16:38Ρομποτική χειρουργική για διαφραγματοκήλη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση16:25Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων τον Ιούνιο16:12Συνάντηση Πούτιν - Όρμπαν: Οι αντιδράσεις της Ευρώπης και τα σχέδια της Ουγγαρίας 15:59“Athens Energy Summit” - Ενεργειακή μετάβαση: Τα εμπόδια, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες15:45Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Πότε αρχίζουν οι αιτήσεις - Πόσες θέσεις θα καλυφθούν15:31Ζάκυνθος - Λαγανάς: Άγρια συμπλοκή τα ξημερώματα έξω από μπαρ15:18Βρετανία: Στο Μπάκιγχαμ ο Στάρμερ – Η συνάντηση με τον Κάρολο και οι πρώτες δηλώσεις (εικόνες)15:04Δολοφονία Καραϊβάζ - Δίκη: “Είναι νεκρός λόγω της δημοσιογραφικής του έρευνας” 14:51Χαλκίδα: Ανήλικη κατήγγειλε τον θείο της για ξυλοδαρμό 14:37Άγριος καυγάς μεθυσμένων γυναικών σε κρουαζιερόπλοιο! (βίντεο)14:24Μεσσηνία: Βόμβα σε beach bar14:10Εκλογές στη Βρετανία: “Αλλαγή σκυτάλης” στην Ντάουνινγκ Στριτ - Συγγνώμη και παραίτηση Σούνακ13:56“Athens Energy Summit”: Το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι το “κλειδί” για νέες επενδύσεις στην ενέργεια13:42Ακρίβεια - Φον ντερ Λάιεν: Θετική η πρωτοβουλία Μητσοτάκη για έλεγχο στις πολυεθνικές13:28Αλβανία: Καθαίρεσαν τον Μπελέρη από Δήμαρχο Χειμάρρας (βίντεο)13:14Κρήτη: Σύλληψη ανήλικου με ναρκωτικά – Χειροπέδες και στον πατέρα του13:01Τροχαίο – Κέρκυρα: Εγκατέλειψε αιμόφυρτη τη σύντροφο του στο δρόμο12:47Καματερό: Χούλιγκαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκού έδωσαν “μάχη” με καδρόνια και φωτοβολίδες (βίντεο)12:34Ιός Δυτικού Νείλου: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα το πρώτο περιστατικό λοίμωξης 12:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο