LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 03 Ιουλίου 2024 06:45 | Ανανέωση: 03 Ιουλίου 2024 11:19

Στεφανίδη: Το ξέσπασμα της και το παράπονο για “ασέβεια”

Η αντίδραση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας για περιστατικό κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου. Η ανάρτηση της που προκάλεσε αίσθηση.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου - Κατερίνα Στεφανίδη

Με μία ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, η Κατερίνα Στεφανίδη αποκαλύπτει ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου, όπου μερικοί σχολίασαν τις ποσότητες φαγητού που έτρωγε.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξέσπασε με μία ανάρτηση της. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ αναρωτιέται τι πρέπει να πετύχει για να μην έχει τον κάθε «άσχετο» να της λέει τι και πόσο τρώει.

Αφορμή για το ξέσπασμα της αθλήτριας αποτέλεσε ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στίβου. Σύμφωνα με την ίδια, μερικοί διαφορετικοί άνδρες σχολίασαν την ίδια αλλά και το πόσο τρώει.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη

Γράφω αυτήν την ανάρτηση με την ελπίδα να βοηθήσω έναν άνθρωπο.

Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες (τυχαίο; Μάλλον όχι) να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω.

Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο αλλά την τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει. Όχι, συγγνώμη. Σε μια γυναίκα αθλήτρια. Όχι, πάλι συγνώμη. Σε μια γυναίκα. Όχι. Σε έναν άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου.

Στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή. Επειδή κάποιοι προπονητές δεν ξέρουν να προπονήσουν τους αθλητές τους, όταν ο αθλητής δεν πάει καλά είναι εξαιτίας των κιλών του.

Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και ποσό να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου;

Αν αυτό το ζω εγώ μετά από ότι έχω πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια τι ζει το κάθε παιδί που περνάει εφηβεία; Ή η κάθε γυναίκα ή άντρας, αθλήτρια ή αθλητής που δεν τολμάει να αντιμιλήσει στον καθένα που δίνει την ανεπιθύμητη γνώμη του; Σκέφτομαι συχνά πως μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά; Αυτούς τους ανθρώπους; Τι πρέπει να γίνει για μην επιτραπεί ποτέ ξανά σε κάποιους να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο; Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ. Αλλά περισσότερο προσπαθώ να μην σκεφτώ. Να μην σκεφτώ πόσα ταλαντούχα παιδιά σταμάτησαν τον αθλητισμό γιατί είχαν έναν τέτοιο προπονητή να τους λέει ότι δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί ζυγίζουν 1 κιλό παραπάνω.

Νομίζετε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι οι εγκαταστάσεις; Κάνετε λάθος. Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του @manolo . Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους. Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που σίγουρα κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών των οποίων δυστυχώς τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ.

Μεϊκόπουλος: Στην εξάλειψη των κακοποιητικών συμπεριφορών στον αθλητισμό η Στεφανίδη δεν θα είναι μόνη

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, σε δήλωση του, αναφέρει τα εξής: Η συγκλονιστική καταγγελία της Κατερίνας Στεφανίδη για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά bullying και body shaming στο χώρο του αθλητισμού μας προσγείωσε απότομα σε μια δυστοπική πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα σκληρή και – σε ορισμένες περιπτώσεις – επίπονη για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας. Μια πραγματικότητα που επιστρέφει κάθε φορά που σβήνουν τα φώτα της δημοσιότητας για κάποια αθλητική διάκριση.

Χρέος όλων και ειδικά της Πολιτείας είναι να μεριμνήσει ΑΜΕΣΑ για την εμπέδωση μια υγιούς συμπεριφοράς που θα διέπει το σύνολο του αθλητικού οικοσυστήματος. Να αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις για την βελτιστοποίηση της αθλητικής εμπειρίας για όλους. Μια βελτιστοποίηση που θα εγγυάται ότι το αθλητικό περιβάλλον θα είναι απαλλαγμένο από κάθε μορφή κακοποίησης και ότι θα είναι προσβάσιμο, ασφαλές, φιλόξενο και χωρίς αποκλεισμούς.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έβαλε ψηλά τον πήχη της εξυγίανσης και της εξάλειψης των κακοποιητικών συμπεριφορών στον αθλητισμό. Σε αυτό το άλμα, όμως, δεν πρέπει να είναι μόνη. Είμαστε μαζί της!

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Μπουρίνια και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Ερντογάν για Καισάρεια: Προβοκάτορες όσοι άπλωσαν χέρι στους μετανάστες

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΡέμος για φοροδιαφυγή: Δεν είμαι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενοςΣήμερα 19:10 | Ειδήσεις

Η νέα ανακοίνωση του γνωστού τραγουδιστή που κατηγορείται για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του: Παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα για να μην αναλάβω καθήκονταΣήμερα 16:09 | Ειδήσεις

«Το σχέδιο του ήταν εξαρχής να μην μπορέσω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας» σημειώνει για τον Ράμα ο κ. Μπελέρης

Ακρίβεια - Φον ντερ Λάιεν: Θετική η πρωτοβουλία Μητσοτάκη για έλεγχο στις πολυεθνικέςΣήμερα 12:35 | Ειδήσεις

Θετική ήταν η απαντητική επιστολή που απέστειλε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την παρέμβασή του για τις ανισότητες στις τιμές των πολυεθνικών μέσα στην ΕΕ.

Θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον ΑΝΤ1: O κακοποιητής μου πήρε το σπίτι μουΧθες 19:51 | Ειδήσεις

Συγκλονίζει η εξομολόγηση ενός θύματος ενδοοικογενειακής βίας στον ΑΝΤ1. Τι είπε για την αντιμετώπιση που έλαβε όταν πήγε να καταγγείλει το περιστατικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χίος: Επεισόδιο με σκάφος μεταναστών - Πυροβόλησαν προς τους λιμενικούς 20:12Θύμα ενδοοικογενειακής βίας στον ΑΝΤ1: O κακοποιητής μου πήρε το σπίτι μου19:58ΕΚΠΑ: Σπουδαία διάκριση για το Πανεπιστήμιο Αθηνών19:45Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και βοριάδες το Σάββατο19:31Ρέμος για φοροδιαφυγή: Δεν είμαι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος19:18Ρόδος: Τραγουδιστής επιτέθηκε σε ιδιοκτήτρια εστιατορίου19:04Ύποπτος για revenge porn συνελήφθη και για παιδική πορνογραφία18:52Wibmledon: Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς αποκλείστηκαν από το διπλό18:39Η Τουρκία συζητά αν είναι πολιτικό ή ιστορικό το σύμβολο των γκρίζων λύκων 18:25Τσίπρας: Η Αριστερά να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα18:11Θεσσαλονίκη: Σε ίδρυμα ο ανήλικος που κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου17:57Γρίπη των Πτηνών - ΕΟΔΥ: “Σχέδιο επί χάρτου” για πιθανά κρούσματα17:44Κατεχόμενα: Ο Ερντογάν μαζί με τον Μπαχτσελί στους εορτασμούς της επετείου τουρκικής εισβολής 17:30Λαθρεμπόριο καυσίμων: Διπλό “λουκέτο” από την ΑΑΔΕ σε Ηράκλειο και Κω 17:18 Μητσοτάκης στη Λευκάδα: Περάσαμε στην υλοποίηση και παράδοση σημαντικών έργων (εικόνες) 17:05Athens Energy Summit: Στο κάδρο το υδρογόνο και η πυρηνική ενέργεια16:51Μπελέρης μετά την καθαίρεσή του: Παζλ μεθοδεύσεων του Ράμα για να μην αναλάβω καθήκοντα 16:38Ρομποτική χειρουργική για διαφραγματοκήλη και γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση16:25Εξωδικαστικός Μηχανισμός: Ιστορικό υψηλό ρυθμίσεων τον Ιούνιο16:12Συνάντηση Πούτιν - Όρμπαν: Οι αντιδράσεις της Ευρώπης και τα σχέδια της Ουγγαρίας 15:59
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο