LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2024 13:15

Τούρκος Υπουργός Μεταφορών: Το 2026 θα αυξήσουμε την κυριαρχία Τουρκίας και “ΤΔΒΚ” στην “Γαλάζια Πατρίδα”

Τι ανέφερε ο Τούρκος πολιτικός για τα σχέδια της γειτονικής χώρας, να αυξήσει κατακόρυφα τη δραστηριότητά της στην ανατολική Μεsόγειο την επόμενη διετία.

Τουρκικό πολεμικό - navtex

Το 2026 θα αρχίσει να λειτουργεί στην κατεχόμενη Κύπρο το «Σύστημα Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων Ανατολικής Μεσογείου», ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Αμντουλκαντίρ Ουράλογλου, υποστηρίζοντας ότι με αυτό θα αυξηθεί η κυριαρχία της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στην «Γαλάζια Πατρίδα».

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου, σε ομιλία του στην 3η «Θαλάσσια Σύνοδο Κορυφής» της Τουρκίας, ο Τούρκος Υπουργός Μεταφορών είπε ότι «η Ημέρα Ναυτιλίας και Ενδομεταφορών, την 98η επέτειο της οποίας γιορτάσαμε με ενθουσιασμό χθες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της μεγάλης σημασίας που αποδίδει το αγαπημένο μας έθνος στις θάλασσες και στη ναυτιλία του, που θεωρεί τη γαλάζια πατρίδα του».

«Προκειμένου να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκινήσαμε επίσης το έργο του “Συστήματος Υπηρεσιών Κυκλοφορίας Πλοίων Ανατολικής Μεσογείου” που θα δημιουργηθεί στην “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ)”. Θεού θέλοντος, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε το έργο μας το 2026. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα αυξήσουμε σημαντικά την κυριαρχία τόσο της χώρας μας όσο και της ΤΔΒΚ, στη γαλάζια πατρίδα», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου ευχήθηκε για την Ημέρα Ναυτιλίας και Ενδομεταφορών, «το σύμβολο της ανεξαρτησίας μας στις θάλασσες, τη διασφάλιση της γαλάζιας πατρίδας μας», όπως είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Ψυχικό - Δολοφονία: Η στιγμή των πυροβολισμών (ντοκουμέντο)

Νοσοκομείο Καβάλας: Αποζημίωση 200000 ευρώ σε ασθενή για ψυχική οδύνη

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓαλλία - Βερσαλλίες: Συναγερμός στο ΠαλάτιΣήμερα 16:07 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Παλάτι είναι κλειστό.

Αντιτρομοκρατική: 7 συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή και επιχειρήσειςΣήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα για υποθέσεις εμπρησμών σε κατάστημα, ξενοδοχείο και συναγωγή στην Αθήνα.

Athens Energy Summit - Τζέφρι Πάιατ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδος στην ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής ΜεσογείουΣήμερα 16:42 | Ειδήσεις

Στο πλαίσιο του 13ου Athens Energy Summit, ο κ. Πάιατ, χαρακτήρισε την χώρα μας ως θετικό παράδειγμα στην διεθνή προσπάθεια προς την πράσινη μετάβαση.

Κακοκαιρία: Το 112 “χτύπησε” στην Αττική – Έρχονται καταιγίδες με κεραυνούςΣήμερα 12:17 | Ειδήσεις

Τι συστάσεις δίνουν προς τους πολίτες οι αρχές τις Πολιτικής Προστασίας. Ποια καιρικά φαινόμενα αναμένονται και πού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Athens Energy Summit - Τζέφρι Πάιατ: Ηγετικός ο ρόλος της Ελλάδος στην ενεργειακή ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Μεσογείου16:52ΗΠΑ: Έκρηξη και φωτιά σε τροχόσπιτο προκάλεσαν τρόμο και τραυματισμούς (βίντεο)16:40Διορισμοί εκπαιδευτικών: 10000 θέσεις ανοίγουν το νέο σχολικό έτος16:26Αθήνα: Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛΑΣ (εικόνες)16:13Γαλλία - Βερσαλλίες: Συναγερμός στο Παλάτι16:00e-ΕΦΚΑ: Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων 15:47Ο Ερντογάν θα παρακολουθήσει από κοντά το Τουρκία - Ολλανδία15:34Αντιτρομοκρατική: 7 συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή και επιχειρήσεις15:20Η ΔΕΗ στέλνει ένα δυνατό μήνυμα για την ισότητα και τη συμπερίληψη (εικόνες)15:07Διαρρήκτης προσπάθησε να βιάσει 13χρονη που κοιμόταν στο σπίτι της15:07Κασσελάκης σε εργαζόμενους Αυγής: Δεν πρέπει να την πληρώσετε για οφειλές το κόμματος 14:53ΙΕΛΚΑ: Σε πτωτική πορεία οι τιμές των προϊόντων τον Ιούνιο14:39Χαλκιδική: Έφηβοι ασελγούσαν σε 11χρονο και το κατέγραφαν σε βίντεο14:25Μαρινάκης για Αυγενάκη: Συμπεριφορές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν είναι ανεκτές από την ΝΔ14:11Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας (εικόνες)13:58Athens Energy Summit - Σκυλακάκης: Ανοίγουμε την αγορά αποθήκευσης ενέργειας (εικόνες)13:44Λήμνος: Ισχυρή μπόρα έπληξε το νησί (βίντεο)13:31Λακωνία: Νεκρός άνδρας από φωτιά σε μονοκατοικία13:17ΝΔ: Σύννεφα εσωστρέφειας στον “γαλάζιο ουρανό”13:04Φωτιά σε Διόνυσο - Γραμματικό: Πολλές εστίες από κεραυνούς12:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο