LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2024 07:36

Φωτιά στη Χίο – Copernicus: Χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες

Η περιοχή είναι προστατευόμενη (Natura 2000), γεγονός που προσθέτει στην περιβαλλοντική σημασία της ζημιάς.

Φωτιά στη Χίο – Copernicus

Αποκαρδιωτική είναι η πρώτη αποτίμηση της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Δυτική Χίο, σύμφωνα με το σύστημα Copernicus της Ε.Ε..

Από τα στοιχεία του συστήματος, προκύπτει ότι η καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας, κατάφερε να κάψει 3.930 στρέμματα γης, με τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα να τη θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Η πυρκαγιά έπληξε κυρίως περιοχές σκληρόφυλλης βλάστησης, καλύπτοντας το 56.9% της καμένης έκτασης. Επίσης, 12.6% της έκτασης ήταν μεταβατική ζώνη δασικής βλάστησης και θάμνων, ενώ 18.7% αφορούσε άλλες φυσικές περιοχές.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε γεωργικές εκτάσεις, καλύπτοντας το 11.4% της συνολικής καμένης περιοχής.

Η περιοχή είναι προστατευόμενη (Natura 2000), γεγονός που προσθέτει στην περιβαλλοντική σημασία της ζημιάς.

Η πυρκαγιά εντοπίστηκε από τον δορυφόρο S-NPP/VIIRS στις 1 Ιουλίου 2024, με συντεταγμένες 38.4159° πλάτος και 25.97112° μήκος. Η ανίχνευση έγινε στις 11:57 π.μ. με υψηλή ακρίβεια και η ισχύς της πυρκαγιάς ήταν μεγάλη, όπως καταδεικνύεται από την υψηλή τιμή πυροθερμικής ισχύος.

Πηγή: politischios.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη

Euro 2024: Η Πορτογαλία στους “8” με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα

Copa America: Η Ουρουγουάη στα προημιτελικά με το απόλυτο νικών


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑυγενάκης: Το επεισόδιο στο αεροδρόμιο, η “ασυλία” και η διαγραφή (βίντεο)Σήμερα 07:36 | Ειδήσεις

Τι είπαν στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" οι Κωνστανία Δημογλίδου, ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος και ο Γιώργος Καλλιακμάνης, σχετικά με το περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Λασίθι: Παραδόθηκε ο δράστης του θανάσιμου πυροβολισμού - Ήταν μπατζανάκης του θύματοςΣήμερα 06:47 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη το μοιραίο περιστατικό που στοίχισε τη ζωή του 36χρονου πατέρα ενός μικρού παιδιού από τα χέρια του μπατζανάκη του. 

Φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εθελοντές Υμηττού: Αν δεν παρεμβαίναμε έγκαιρα... (βίντεο)Σήμερα 08:44 | Ειδήσεις

Τι είπαν οι εθελοντές ήρωες της πρώτης γραμμής οι οποίοι, μαζί με το Πυροσβεστικό Σώμα, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον αγώνα του περιορισμού της πυρκαγιάς.

Βρετανία: Ανοίγουν οι κάλπες - Το εκλογικό σύστημα και το προβάδισμα των “Εργατικών”Σήμερα 06:16 | Ειδήσεις

Μετά από 14 χρόνια των Συντηρητικών στην εξουσία, οι δημοσκοπήσεις εδώ και καιρό, δείχνουν τους Εργατικούς να προηγούνται στην εκλογική μάχη. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας για παιδική πορνογραφία10:12“Χριστίνα”: Πωλείται το πλωτό ανάκτορο του Ωνάση (εικόνες)09:58Πέραμα - Εργατικό ατύχημα: Προσπάθησαν να σβήσουν φωτιά σε φορτηγό πλοίο και τραυματίστηκαν09:45Προολυμπιακό Τουρνουά - Γκάλης: Αν παίζαμε μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο...09:31O Τραμπ βρίζει Μπάιντεν και Καμάλα Χάρις - “Τον έβγαλα από τη μέση” (βίντεο)09:17Φωτιά στα Γλυκά Νερά - Εθελοντές Υμηττού: Αν δεν παρεμβαίναμε έγκαιρα... (βίντεο)09:03Επίδομα παιδιού: Κλείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις08:50Μπάιντεν προς συνεργάτες και χορηγούς: Είμαι υποψήφιος, δεν παραιτούμαι08:36Συμβούλιο της Επικρατείας: Μετακομίζει από το Αρσάκειο08:23Αυγενάκης: Το επεισόδιο στο αεροδρόμιο, η “ασυλία” και η διαγραφή (βίντεο)08:10Εορτολόγιο - 4 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:57Κύπρος: Άνδρας σκότωσε τον κουνιάδο του μετά από καυγά07:43Αυστραλία: Διαδηλωτές κρέμασαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης στην οροφή του κοινοβουλίου (βίντεο)07:30Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων07:17Λασίθι: Παραδόθηκε ο δράστης του θανάσιμου πυροβολισμού - Ήταν μπατζανάκης του θύματος07:04Κάρυστος – Ενδοοικογενειακή βία: Γυναίκα κατήγγειλε άγριο ξυλοδαρμό από τον άντρα της06:50Βρετανία: Ανοίγουν οι κάλπες - Το εκλογικό σύστημα και το προβάδισμα των “Εργατικών”06:37ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη06:10Αυστραλία: Αγνοείται παιδί μετά από επίθεση κροκόδειλου00:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο