LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Ιουλίου 2024 16:39

Παπαθανάσης: Νέο Επενδυτικό Ταμείο για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ποιους αφορά το πρόγραμμα και μέχρι ποιο ποσό μπορεί να φτάσει η χρηματοδότηση.

Χρήματα - Απάτη - Δημόσιο

Τη σημασία της σύστασης νέου Επενδυτικού Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (private equity fund), με την επωνυμία EOS Hellenic Renaissance Fund II (“EOS II Fund”) υπογραμμίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.
Βασικός επενδυτής είναι η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων ΑΕ με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», μέσω του προγράμματος “Q-Equity”. Συμμετέχουν, ακόμη, θεσμικοί και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων, ελληνικές και ξένες τράπεζες.

Tο EOS II Fund απευθύνεται σε ελληνικές μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, με υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό, ετήσιο κύκλο εργασιών έως 100 εκατομμύρια ευρώ, και προσωπικό έως 500 εργαζόμενους. Αναμένεται δε, ότι θα ενισχύσει περαιτέρω την επιχειρηματικότητα σε στρατηγικής σημασίας και σε εξωστρεφείς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Τα αρχικά επενδυτικά κεφάλαια του EOS II Fund ανέρχονται σε €219 εκ. (first closing) και προβλέπεται να φτάσουν τα €250 εκ. ευρώ.

Το Ταμείο θα αξιοποιήσει την επιτυχία του EOS I Fund, οι επενδύσεις του οποίου, από το 2018 έως και σήμερα, δημιούργησαν περίπου 1.500 νέες θέσεις εργασίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την ίδρυση του EOS II Fund, του μεγαλύτερου growth fund του χαρτοφυλακίου της ΕΑΤΕ, που συστήνεται μέσω του προγράμματος “Q-Equity” της πλατφόρμας ιδίων κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Η ενέργεια αυτή, σε συνέχεια των δράσεων της ΕΑΤΕ για την ενίσχυση του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με κεφαλαία συνολικού ύψους 2,1 δισ. ευρώ, δημιουργεί εχέγγυα για περισσότερες επιτυχημένες επενδύσεις προς όφελος κυρίως των ελληνικών ΜμΕ, σε στρατηγικούς και εξωστρεφείς τομείς της οικονομίας».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, Χάρης Λαμπρόπουλος, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΑΤΕ, Αντιγόνη Λυμπεροπούλου, σε δήλωσή τους υπογράμμισαν: «Η ΕΑΤΕ, αποτελεί την Πλατφόρμα Ιδίων Κεφαλαίων του ΤΑΑ - Εθνικό Σχέδιο «Ελλάδα 2.0». Η σημερινή υπογραφή της σύμβασης για το EOS II Fund -με πόρους του ΤΑΑ μέσω του προγράμματος “Q-Equity”- μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για το 27ο και μεγαλύτερο fund του χαρτοφυλακίου μας. Η εγχώρια αγορά των επιχειρηματικών κεφαλαίων δεν μεγαλώνει απλά σε μεγέθη, αλλά βελτιώνει διαρκώς και τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά, αφού πλέον παρατάσσει τις δυνάμεις της με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλύπτει όλο το φάσμα των αναγκών του οικοσυστήματος. Καθώς πλέον η Πατρίδα μας διαθέτει συγχρόνως τις κατάλληλες ευκαιρίες αλλά και το επιχειρηματικό ταλέντο, από την πλευρά μας φροντίζουμε να στηρίζουμε την Εθνική προσπάθεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να βάζουμε το ελληνικό οικοσύστημα στο «ραντάρ» του επενδυτικού ενδιαφέροντος».

Ειδήσεις σήμερα:

Η φωτιά στην Ύδρα, το πάρτι των ολιγαρχών στην Ισπανία και τα βεγγαλικά των 125000 ευρώ!

Πέρασε θηλιά στο λαιμό της πρώην συντρόφου, μπροστά στο παιδί της

Τανάγρα: Σώα η πιλότος του Μιράζ - Δεν έπιασαν τα φρένα του αεροσκάφους


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟυκρανία – Μητσοτάκης: Πάγια θέση της Ελλάδας το απαραβίαστο των συνόρωνΧθες 16:39 | Ειδήσεις

Ο Πρωθυπουργός, συμμετείχε στις τηλεδιασκέψεις των ηγετών της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσαΧθες 19:12 | Ειδήσεις

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της 47χρονης έξω από το σπίτι της στο Χαλάνδρι.

Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγονταΧθες 19:15 | Ειδήσεις

Τι είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, για το πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε την Δευτέρα, λίγο πριν από σταθμό διοδίων.

Νέα Χαλκηδόνα: Εκτροπή πυροσβεστικού οχήματος (εικόνες)Χθες 16:31 | Ειδήσεις

Το Πυροσβεστικό όχημα, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας από τους 4 πυροσβέστες που έπεσε στο οδόστρωμα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ – Χάρλεμ: Πέντε νεκροί από λεγεωνέλλωση23:59Αφγανιστάν: Τροχαίο με περισσότερους από 70 νεκρούς23:44Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκιση ο Πρίγκιπας της Νορβηγίας23:29Ο Καραλής πήρε την πρώτη του νίκη σε σειρά Diamond League23:13Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης22:58ΝΑΤΟ: Η Σύνοδος Κορυφής του 2026 θα διεξαχθεί στην Άγκυρα22:42Ιστιοφόρο πήρε φωτιά κοντά στην Δήλο22:27Φοιτητική Στέγη: Αναζητούν συγκάτοικο οι φοιτητές, λόγω ακρίβειας ενοικίων22:11Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:56Φοροαπαλλαγές για πολύτεκνες οικογένειες στο πακέτο της ΔΕΘ – Στο επίκεντρο το δημογραφικό πρόβλημα21:40ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου21:25Φωτιά στην Κερατέα (βίντεο)21:10Σητεία: Ημιβύθιση φορτηγού πλοίου που είχε πέσει σε ύφαλο20:54Δημογραφικό: Απειλή για το μέλλον της χώρας - 30.000 λιγότερα παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα20:38Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αττική20:23Έγκλημα Χαλάνδρι - 28χρονος: Ήθελα να την εκφοβίσω, αλλά θόλωσα20:07ΠΑΟΚ: Οι φίλαθλοι μας να μην πλησιάσουν το γήπεδο της Ριέκα19:52Εγνατία Οδός – Κουτσούκος: Το 90% των τροχαίων οφείλεται αποκλειστικά στον ανθρώπινο παράγοντα19:35Χίος: 33χρονος συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συντρόφου του19:19Τραγωδία στην Εγνατία - Αυτόπτες μάρτυρες στον ΑΝΤ1: Φώναζαν "σώστε μας"19:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο