LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 20:46

Εκλογές στην Γαλλία: Τι δείχνουν τα πρώτα exit poll

Τι ποσοστά ''βλέπουν'' για το πρώτο κόμμα τα exit poll. Ποιο κόμμα κινδυνεύει να βρεθεί τρίτο.

Γαλλία - Εκλογές

Έκλεισαν οι κάλπες σε αρκετές αγροτικές περιοχές της Γαλλίας, ενώ η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 ώρα Ελλάδος στις μεγάλες πόλεις.

Πρόκειται για μία ιστορική αναμέτρηση, που μπορεί να αλλάξει τον ρου της ιστορίας της χώρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls ηχηρό είναι το προβάδισμα της Εθνικής Συσπείρωσης της Μαρίν Λεπέν που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστά από 33,5% έως 34,5%, ενώ το κόμμα του προέδρου Μακρόν έρχεται τρίτο με ποσοστά από 19% έως 23%.

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία 40 χρόνια, με το 65,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων να εκτιμάται ότι έχει ψηφίσει.

Ο Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές το βράδυ των ευρωεκλογών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το προεδρικό αξίωμα ακόμα και σε πιθανή ήττα του κόμματός του.

Εκλογές Γαλλία

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωνε στις 9 Ιουνίου ότι «έλαβε το μήνυμα» των Γάλλων ψηφοφόρων, έχοντας ηττηθεί πανηγυρικά από την Εθνική Συσπείρωση και την Μαρίν Λεπέν που κατέγραψε μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές.

Η αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση έριξε τη χώρα σε μεγάλη αναταραχή, ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στην Εθνική Συσπείρωση που θα μπορούσε να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Το κόμμα του προέδρου Μακρόν κινδυνεύει να «τερματίσει» στην τρίτη θέση, πίσω και από την αριστερή συμμαχία «Νέο Λαϊκό Μέτωπο».

Επίσης το ινστιτούτο Ινφοπ εκτιμά ότι το κόμμα της Λεπέν στο δευτερο γύρο θα καταφέρει να εκλέξει 306 βουλευτές

Μόνο οι υποψήφιοι που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν πάνω από το 12,5% των ψήφων θα περάσουν στον δεύτερο γύρο, που διεξάγεται την επόμενη Κυριακή, 7 Ιουλίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιές: Συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Φωτιά στην Σταμάτα: Νεκρός ο άνδρας που είχε πάθει ανακοπή

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο - Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ο τοπογράφος, η Μύκονος και ο συνέταιρος (εικόνες)Σήμερα 15:50 | Ειδήσεις

Ποιος ήταν ο άνδρας που δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης κάτω από το γραφείο του στο Νέο Ψυχικό. Το σοκαριστικό ντοκουμέντο από την στιγμή των πυροβολισμών.

Βουλή: Η Φωτίου είπε “Αι στο διάολο” στην Κεφαλογιάννη (βίντεο)Σήμερα 14:47 | Ειδήσεις

Θύελλα προκάλεσε η στάση του Θεανούς Φωτίου, η οποία εκφράστηκε με τέτοιο τρόπο στην διάρκεια συνεδρίασης επιτροπής της Βουλής.

Έκτακτο Δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες, αστραπές και χαλάζιΣήμερα 12:27 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται η κακοκαιρία και ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα. Αναλυτικά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ.

Εύβοια – Τροχαίο: 17χρονος στην εντατική σε σοβαρή κατάστασηΣήμερα 13:33 | Ειδήσεις

Σε ποιο σημείο συνέβη το τροχαίο στο οποίο τραυματίστηκε τόσο σοβαρά ο ανήλικος επιβάτης. Πώς εξετράπη το όχημα της πορείας του και πού προσέκρουσε.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Ιούλιος βρήκε τους Έλληνες ακόμα φτωχότερους19:11Θεσσαλονίκη: Καταδίκη για τον θάνατο 4χρονου που καταπλακώθηκε από μεταλλική πόρτα18:58Υπουργείο Υγείας για ρύπανση και αφρικανική σκόνη: Οι ευπαθείς περιορίστε κάθε υπαίθρια άσκηση18:44Συνέδριο Economist - Γεραπετρίτης: Αν υπάρξει κάποιο ατύχημα πάνω από το Αιγαίο, δεν θα υπάρχει VAR για να το διορθώσουμε18:31Ημαθία: Νεκρός άνδρας που τον παρέσυρε φορτηγό18:18Σύνορα Συρίας – Τουρκίας: Νεκροί διαδηλωτές που επιχείρησαν να καταλάβουν τουρκικά φυλάκια (εικόνες)18:05Missing alert για την εξαφάνιση 51χρονης17:52Τουρκία - Οζέλ: Το Αιγαίο πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης, όχι πολέμου και έντασης17:39Ορμπάν - Ζελένσκι: Για πρώτη φορά στο Κίεβο μετά την έναρξη του πολέμου ο Ούγγρος Πρωθυπουργός 17:26Πληθωρισμός Ιουνίου – Eurostat: Σταθερός στο 2,4% στην Ελλάδα17:12Ινδία: Δεκάδες νεκροί από ποδοπάτημα σε θρησκευτική συνάθροιση (βίντεο) 16:59Άγιοι Ανάργυροι: Διαμέρισμα τυλίχτηκε στις φλόγες (βίντεο)16:45Δολοφονία στο Νέο Ψυχικό: Ο τοπογράφος, η Μύκονος και ο συνέταιρος (εικόνες)16:32Coldplay - Ηρώδειο: Το βίντεο κλιπ του “Feels Like I'm Falling in Love” (εικόνες)16:18Μαύρος: Η ενεργειακή ασφάλεια συναρτάται με επενδύσεις16:05Λιμάνι Καβάλας: Αυτοκίνητο πήρε φωτιά λίγο πριν “μπει” στο πλοίο (εικόνες)15:58Τουρκία – Μετρό Σμύρνης: 11 τραυματίες σε ατύχημα σε κυλιόμενη σκάλα (βίντεο)15:41Φωτιά στην Κω - ΕΕΣ: Εθελοντές βοήθησαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς (εικόνες)15:28Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο γιος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον πατέρα του15:16Βουλή: Η Φωτίου είπε “Αι στο διάολο” στην Κεφαλογιάννη (βίντεο)15:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο