LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚλίμαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 10:45

Ελβετία: Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν την χώρα (βίντεο)

Σφοδρές καταιγίδες «προκάλεσαν κατολίσθηση στην περιφέρεια της Φοντάνα και αγνοείται η τύχη ανθρώπων», ανέφερε η αστυνομία του Τιτσίνο σε ανακοίνωσή της.

Ελβετία - Κακοκαιρία - Πλημμύρες

Στην Ελβετία αγνοείται η τύχη ανθρώπων στο νοτιοανατολικό καντόνι του Τιτσίνο έπειτα από κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες πλήττουν από χθες, Σάββατο, μεγάλο μέρος της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Σφοδρές καταιγίδες «προκάλεσαν κατολίσθηση στην περιφέρεια της Φοντάνα (στο βορειοδυτικό τμήμα του καντονιού) και αγνοείται η τύχη ανθρώπων», ανέφερε η αστυνομία του ιταλόφωνου Τιτσίνο σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι ιδαίτερα δύσκολες εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Έκκληση για την εκκένωση των σπιτιών, που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Μάτζια, έγινε νωρίς σήμερα το πρωί προς τους κατοίκους του Πράτο-Σόρνικο και της κοιλάδας του Μάτζια, όπου αναζητούνται οι αγνοούμενοι.

Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και τα κάμπινγκ κατά μήκος του ποταμού εκκενώθηκαν, ανακοίνωσε ακόμα η αστυνομία του καντονιού.

Εξάλλου μια γέφυρα παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί μια οδός στο καντόνι.

Κοιλάδες που βρίσκονται κοντά στην κοιλάδα του Μάτζια δεν είναι πλέον προσβάσιμες και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί. Ένα μέρος του καντονιού δεν έχει επίσης πόσιμο νερό, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα συναγερμού Swissalert.

Μεγάλο μέρος της Ελβετίας πλήττεται από χθες, Σάββατο, το απόγευμα από σφοδρές καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις είναι πολύ ισχυρές.

Υπερχειλίσεις του Ροδανού και παραποτάμων του, που έχουν φουσκώσει από τα νερά της βροχής και από το λιώσιμο των πάγων, έχουν αναγκάσει εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν ενώ έχουν κλείσει επίσης πολλοί δρόμοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Βαλέ (νοτιοδυτική Ελβετία).

Η χώρα είχε ήδη πληγεί από σφοδρές καταιγίδες με ασυνήθιστα ισχυρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα νεκρό, ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις νοτιοανατολικές περιοχές της.

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Σύρο: Νεκρός νεαρός που έκανε διακοπές στο νησί

Φωτιά στη Σέριφο: Υπό έλεγχο η καταστροφική πυρκαγιά

Σαλμονέλα στη Μαγνησία: Ομαδική αγωγή για τη δηλητηρίαση παιδιών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΝέο Ψυχικό: Εκτέλεση οδηγού αυτοκινήτου από επιβάτες μηχανήςΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Εν ψυχρώ δολοφονία οδηγού αυτοκινήτου, σε κεντρικό σημείο του Ψυχικού, μέσα στο αυτοκίνητο του, από επιβαίνοντες σε δίκυκλο.

Σαμαράς - Καραμανλής: “Μέτωπο” κριτικής στην κυβέρνησηΣήμερα 08:29 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, που αποδόμησαν την κυβερνητική πολιτική. Οι πρώτες αντιδράσεις για τις ομιλίες στο Πολεμικό Μουσείο.

Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”Σήμερα 07:42 | Ειδήσεις

Το παιδί που νοσηλεύτηκε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον πατέρα του, έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες των στενών συγγενών του.

Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορόΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η αρμόδια αντιδήμαρχος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για την μακάβρια καταγγελία μιας γυναίκας κατά την εκταφή της μητέρας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ρεύμα: Τα τιμολόγια του Ιουλίου09:29Νοσοκομείο Καβάλας: Αποζημίωση 200000 ευρώ σε ασθενή για ψυχική οδύνη09:27Σαμαράς - Καραμανλής: “Μέτωπο” κριτικής στην κυβέρνηση09:14Νέο Ψυχικό: Εκτέλεση οδηγού αυτοκινήτου από επιβάτες μηχανής09:00Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό 08:51Τουρκία: Μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός08:37Φωτιά στη Χίο – Copernicus: Χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες08:24Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα σε Κω και Χίο08:10Εορτολόγιο - 2 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:57Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”07:44ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη 07:30Missing alert για την εξαφάνιση 3 παιδιών07:17Copa America: Ο Παναμάς έκανε δεύτερη σερί νίκη (βίντεο)07:03Copa America: Η Ουρουγουάη στα προημιτελικά με το απόλυτο νικών (βίντεο)06:50Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Κω, Χίο και Ηράκλειο06:36Euro 2024: Η Πορτογαλία στους “8” με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα06:23Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη06:09Βατικανό: Απαγόρευσε τα εμφανή τατουάζ στους εργαζόμενους23:59Ίαν ΜακΚέλεν: Δεν θα επιστρέψει στον ρόλο του μετά την πτώση του από τη σκηνή23:47Γιατρός κατήγγειλε ξυλοδαρμό ηλικιωμένων από τον γιο τους23:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο