LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 30 Ιουνίου 2024 09:55

Εισαγγελική παρέμβαση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε πως είναι ομοφυλόφιλος

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται το παιδί που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από τον πατέρα και τον θείο του, όταν έκανε coming out ως gay. Η αναζήτηση στέγης.

Παιδική κακοποίηση - παιδί - παιδιά - κακοποίηση

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού κακοποίησης του 15χρονου από τον ίδιο του τον πατέρα, την ίδια ώρα δε αναζητεί λύση για την προστασία του από την ώρα που θα πάρει εξιτήριο από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο μετά τα όσα καταγγέλθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ότι το παιδί αιμόφυρτο πήγε στην πλατεία του χωριού στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας μετά την κακοποίηση που δέχθηκε από τον πατέρα και τον θείο του.

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αιτία ήταν ότι ο 15χρονος τους είπε πως είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που πατέρας και θείος φέρεται να μην μπορούσαν να το δεχθούν.

Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται πως ο 15χρονος ζήτησε να βγει από το σπίτι όπου έμενε και ο πατέρας του δεν του το επέτρεψε, διαπληκτίστηκαν και το παιδί βρέθηκε με κακώσεις. Φέρεται μάλιστα να ήταν παρών και ο θείος του παιδιού και η μητριά του.

Ο Εισαγγελέας Ανηλίκων Πατρών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό από την Αστυνομία, προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την προστασία του ανηλίκου. Έχει ήδη διαταχθεί ο ανήλικος να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βαρύτητα των κακώσεων που υπέστη, όπως κατήγγειλε, από τον πατέρα του και αναλόγως του πορίσματος θα κινηθεί η ποινική  διαδικασία.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Tο παιδί μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με αμυχές, εκδορές και άλγος μετά το επεισόδιο κακοποίησης που υπέστη, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, στο σπίτι της μητριάς του από τον ίδιο του  τον πατέρα, ο οποίος είχε αναλάβει την επιμέλειά του (όπως και των άλλων δύο παιδιών του συναινετικά με την μητέρα τους). Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών αυτεπάγγελτα και προτού δει το φως της δημοσιότητας το περιστατικό κακοποίησης είχε προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση. Αρχικά, ανέλαβε να διερευνήσει το ενδεχόμενο να βρεθεί δομή φιλοξενίας για να μεταβεί ο ανήλικος μετά το εξιτήριο ή να εξετάσει οποιαδήποτε άλλη λύση μετά την επιβεβλημένη απομάκρυνσή του από το σπίτι όπου διέμενε.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι κρατικές δομές αδυνατούν στην παρούσα φάση να φιλοξενήσουν τον 15χρονο, ενώ την ίδια ώρα η μητέρα του εξεδήλωσε εγγράφως την επιθυμία να αναλάβει η ίδια την επιμέλεια του παιδιού με την Εισαγγελική Αρχή να εξετάζει σοβαρά εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις ώστε το περιβάλλον να είναι ενδεδειγμένο για το παιδί. Ενδεχομένως, ως προσωρινή λύση από την Εισαγγελία να εξεταστεί το παιδί να μείνει με την μητέρα του και μετέπειτα να βρεθεί να εξεταστεί πιο μόνιμη λύση σε δομή φιλοξενίας.

Παράλληλα, η Εισαγγελική Αρχή μετά και την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης και έχοντας όλα τα στοιχεία θα διερευνήθει εάν η κακοποίηση σε βάρος του 15χρονου ήταν σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος προκειμένου να ασκήθει η ανάλογη ποινική δίωξη.

Πηγή: tempo24.news

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Σύρο: Νεκρός νεαρός που έκανε διακοπές στο νησί

Κυπαρισσία: Λουκέτο σε beach bar με ταμειακή μηχανή “φάντασμα”

Σαλμονέλα στη Μαγνησία: Ομαδική αγωγή για τη δηλητηρίαση παιδιών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΨυχικό: Εκτέλεση οδηγού αυτοκινήτου από επιβάτες μηχανήςΣήμερα 08:57 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία μετά από την εν ψυχρώ δολοφονία άνδρα, μέσα στο αυτοκίνητο του.

Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”Σήμερα 07:42 | Ειδήσεις

Το παιδί που νοσηλεύτηκε μετά τον άγριο ξυλοδαρμό από τον πατέρα του, έχει τώρα να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες των στενών συγγενών του.

Missing alert για την εξαφάνιση 3 παιδιώνΣήμερα 06:28 | Ειδήσεις

Τρία παιδιά, ηλικίας 10-13 ετών, εξαφανίστηκαν ταυτόχρονα από δομή φιλοξενίας στο νησί της Ρόδου προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές.

Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορόΣήμερα 08:21 | Ειδήσεις

Η αρμόδια αντιδήμαρχος μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για την μακάβρια καταγγελία μιας γυναίκας κατά την εκταφή της μητέρας της.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ψυχικό: Εκτέλεση οδηγού αυτοκινήτου από επιβάτες μηχανής09:00Καλαμάτα: Τυμβωρύχοι έκλεψαν χρυσά δόντια και βαλβίδα καρδιάς από σορό 08:51Τουρκία: Μεταμεσονύχτιος ανασχηματισμός08:37Φωτιά στη Χίο – Copernicus: Χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες08:24Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα σε Κω και Χίο08:10Εορτολόγιο - 2 Ιουλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα07:57Πάτρα - Δικηγόρος μητέρας: Ο 15χρονος έχει τους συγγενείς του “απέναντι”07:44ΕΟΔΥ: Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη 07:30Missing alert για την εξαφάνιση 3 παιδιών07:17Copa America: Ο Παναμάς έκανε δεύτερη σερί νίκη (βίντεο)07:03Copa America: Η Ουρουγουάη στα προημιτελικά με το απόλυτο νικών (βίντεο)06:50Φωτιές: Ολονύχτια μάχη σε Κω, Χίο και Ηράκλειο06:36Euro 2024: Η Πορτογαλία στους “8” με ήρωα τον Ντιόγκο Κόστα06:23Καιρός: Ζέστη και τοπικές βροχές την Τρίτη06:09Βατικανό: Απαγόρευσε τα εμφανή τατουάζ στους εργαζόμενους23:59Ίαν ΜακΚέλεν: Δεν θα επιστρέψει στον ρόλο του μετά την πτώση του από τη σκηνή23:47Γιατρός κατήγγειλε ξυλοδαρμό ηλικιωμένων από τον γιο τους23:35Καβάλα: Νεκρός 29χρονος λουόμενος στη θαλάσσια περιοχή Κεραμωτής23:22Τουρκία - Αρχηγός αντιπολίτευσης για Κυπριακό: Πρέπει να δείξουμε θάρρος 23:08Σαμαράς - Καραμανλής: Kριτική για την κυβερνητική πολιτική στις ομιλίες τους (εικόνες)22:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο