LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2024 13:25

Σιλιάνοφσκα: Η “αλυτρωτική διάθεση” και η απάντηση του ΥΠΕΞ

Την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ προκάλεσε η αναφορά της προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας στους "Μακεδόνες του Αιγαίου". 

Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα - Γίώργος Γεραπετρίτης

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, για παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εξέδωσε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η "ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών", και πως οι ενέργειες αυτές "υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη άγνοια της ιστορίας".

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ’ όψιν των ομολόγων του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τις σχετικές παραβιάσεις και θα συνεχίσει να το πράττει".

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, παραβίασε για άλλη μια φορά την Συμφωνία των Πρεσπών, με την αναφορά της στους "Μακεδόνες του Αιγαίου".

Σε “Μακεδόνες του Αιγαίου” αναφέθρηκε η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, παραβιάζοντας και πάλι την Συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας, «η κ. Σιλιάνοφσκα συναντήθηκε με εκπροσώπους των “Παιδιών προσφύγων από την Μακεδονία του Αιγαίου” και συζήτησε για τους εορτασμούς για τα 75 χρόνια από τον “διωγμό των Μακεδόνων του Αιγαίου”. Δήλωσε: “Η μοίρα και η τραγωδία των 30.000 προσφυγόπουλων και ο Γολγοθάς τους δεν πρέπει να αποσιωπάται ούτε να σχετικοποιηθεί”, προσθέτοντας ότι “O σεβασμός και η γνώση του παρελθόντος δίνει πολύ χώρο για ένα φιλικό μέλλον που προσπαθούμε για το καλό όλων στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη”».

Η Σιλιάνοφσκα έκανε σχετική ανάρτηση και στον ατομικό της λογαριασμό στο «Χ», στον οποίο επιμένει να δηλώνει «Πρόεδρος της Μακεδονίας».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας συνεχίζει να παραβιάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Επιπλέον, επιστρέφει σε ενέργειες του παρελθόντος που υποδηλώνουν αλυτρωτική διάθεση και πλήρη  άγνοια της ιστορίας.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών έθεσε ήδη αναλυτικά υπ’ όψιν των ομολόγων του στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων τις σχετικές παραβιάσεις και θα συνεχίσει να το πράττει.

Επιπλέον, το θέμα τίθεται σε διεθνές επίπεδο εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης.

Η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας απομακρύνεται καθημερινά όλο και περισσότερο από τις σχέσεις καλής γειτονιάς που  αποτελούν τον πυρήνα του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του διεθνούς δικαίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ψάλτης και ιδιοκτήτης λούνα παρκ διακινούσαν ναρκωτικά (εικόνες)

Κατερίνη: Τραγικός επίλογος σε εξαφάνιση άνδρα

Γυναικοκτονία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιές: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Σταμάτα - Αναζωπύρωση στην Κερατέα (εικόνες)Σήμερα 21:32 | Ειδήσεις

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Σταμάτας και της Κερατέας.

Φωτιές - Πυροσβεστική: Η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζουμεΣήμερα 18:24 | Ειδήσεις

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην ενημέρωση που έκανε για τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Φωτιά στην Σταμάτα: Νεκρός ο άνδρας που είχε πάθει ανακοπήΣήμερα 19:40 | Ειδήσεις

Μάχη έδινε το ΕΚΑΒ για να κρατήσει τον άνδρα στην ζωή όμως τελικά κατέληξε.

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο - Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και ΓερουλάνοςΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Τι είπαν οι επικείμενοι πρωταγωνιστές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιές - Κικίλιας: Σήμερα, στην Αττική, αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές22:15Euro 2024: Η Αγγλία νικήτρια στην... παράταση κόντρα στην Σλοβακία22:02Φωτιές: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Σταμάτα - Αναζωπύρωση στην Κερατέα (εικόνες)21:49Εκλογές στην Γαλλία: Τι δείχνουν τα πρώτα exit poll21:35Ο Τεντόγλου “πέταξε” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου21:22Formula 1 - GP Αυστρίας: Νικητής ο Ράσελ μετά από σύγκρουση του Φερστάπεν21:06Φωτιά στον Λόφο Φιλοπάππου - Δύο οι εστίες (εικόνες)20:52Μεσολόγγι - Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία: Χτύπαγε την έγκυο σύντροφό του20:39Φωτιές: Συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο 20:25Καιρός: Ηλιοφάνεια και ζέστη την Δευτέρα20:10Εκλογές στην Γαλλία με ρεκόρ συμμετοχής (εικόνες)19:56Φωτιά στην Σταμάτα: Νεκρός ο άνδρας που είχε πάθει ανακοπή19:42Φωτιά στην Κερατέα: Αστυνομικοί απομάκρυναν ηλικιωμένους και έσβησαν την αυλή τους (βίντεο)19:27Βοιωτία: Φωτιά στο Δίστομο (εικόνες)19:13Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο18:58Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα: “Μάχη” με τον άνεμο, καταστροφές και εκκενώσεις (εικόνες) 18:44Φωτιές - Πυροσβεστική: Η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζουμε 18:29Κόρινθος: Φωτιά στα Αθίκια (βίντεο)18:15Ριτσώνα Ευβοίας: Η φωτιά πλησιάζει δεύτερο εργοστάσιο (εικόνες)18:00ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο - Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος17:46
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο