LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 22:45

Γάζα - Στην Αίγυπτο παιδιά με καρκίνο: Σπαρακτικοί αποχωρισμοί από τους γονείς τους (βίντεο)

Παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και άλλα που έχουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας αποχωρίστηκαν από τους γονείς τους και πήγαν για νοσηλεία στην Αίγυπτο.

Γάζα  - παιδιά με καρκινο

Στην Αίγυπτο μεταφέρθηκαν 21 παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και βρίσκονταν στην πολιορκούμενη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ιατρική πηγή από το νοσοκομείο αλ Αρίς, στο αιγυπτιακό Σινά.

«Αυτή είναι η πρώτη μεταφορά» ασθενών έξω από τον παλαιστινιακό θύλακα, είπε αυτή η πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, από τότε που το πέρασμα της Ράφα στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου έκλεισε στις αρχές Μαΐου αφού το Ισραήλ έθεσε υπό τον έλεγχό του την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος.

Έκτοτε, Αίγυπτος και Ισραήλ αλληλοκατηγορούνται για το κλείσιμο της Ράφα, με τις αιγυπτιακές αρχές να αρνούνται να διαχειριστούν τη διάβαση σε συντονισμό με την ισραηλινή πλευρά, προτιμώντας τη συνεργασία με διεθνείς και παλαιστινιακές αρχές.

Γάζα  - παιδιά με καρκινο

Από τότε, η διεθνής βοήθεια εισέρχεται σε ανεπαρκείς ποσότητες από το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, που βρίσκεται κοντά σε αυτό της Ράφα, το οποίο έχει γίνει το μοναδικό πέρασμα για την είσοδο της βοήθειας στο πολιορκημένο παλαιστινιακό έδαφος, οι κάτοικοι του οποίου κινδυνεύουν με λιμό.

View this post on Instagram

A post shared by ??????? (@aljazeera)

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 500 φορτηγά πρέπει να εισέρχονται καθημερινά για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας. Σε περισσότερους από οκτώ μήνες πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τουλάχιστον 37.765 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς.

Γάζα  - παιδιά με καρκινο

Ο πόλεμος ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου, από μια επίθεση μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ που προκάλεσε τη σφαγή 1.195 ανθρώπων, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης, 116 εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, εκ των οποίων οι 42 θεωρούνται νεκροί, σύμφωνα με τον στρατό.

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει ανθρωπιστική καταστροφή στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, που πολιορκείται από το Ισραήλ και απειλείται με λιμό σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Γάζα  - παιδιά με καρκινο

Στα ελάχιστα νοσοκομεία που εξακολουθούν να λειτουργούν στη Γάζα, πολλοί ασθενείς που επέζησαν από ισραηλινές επιδρομές αναμένεται να εγκαταλειφθούν στην τύχη τους ή να πεθάνουν από μολύνσεις λόγω της έλλειψης γαντιών, μασκών ή σαπουνιού, ανέφεραν Αμερικανοί νοσηλευτές που επέστρεψαν από το παλαιστινιακό έδαφος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις σήμερα:

Ύδρα: Φωτιά σε χωματερή

Ινδία - Νέο Δελχί: Φονική κατάρρευση οροφής στο αεροδρόμιο (βίντεο)

ΕΕ - Στρατηγική Ατζέντα: Αντίδραση Μητσοτάκη στον αιφνιδιασμό Γαλλίας και Γερμανίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα: “Μάχη” με τον άνεμο, καταστροφές και εκκενώσεις (εικόνες)Σήμερα 18:01 | Ειδήσεις

Πολλά είναι τα πύρινα μέτωπα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με εκείνα της Κερατέας και της Σταμάτας να είναι τα πλέον ανησυχητικά. Ένας άνδρας δίνει μάχη για τη ζωή του.

Φωτιές - Πυροσβεστική: Η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζουμεΣήμερα 18:24 | Ειδήσεις

Τι είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην ενημέρωση που έκανε για τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Φωτιά στην Σταμάτα: Νεκρός ο άνδρας που είχε πάθει ανακοπήΣήμερα 19:40 | Ειδήσεις

Μάχη έδινε το ΕΚΑΒ για να κρατήσει τον άνδρα στην ζωή όμως τελικά κατέληξε.

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο - Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και ΓερουλάνοςΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Τι είπαν οι επικείμενοι πρωταγωνιστές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιά στον Λόφο Φιλοπάππου - Δύο οι εστίες20:52Μεσολόγγι - Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία: Χτύπαγε την έγκυο σύντροφό του20:39Φωτιές: Συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο 20:25Καιρός: Ηλιοφάνεια και ζέστη την Δευτέρα20:10Εκλογές στην Γαλλία με ρεκόρ συμμετοχής (εικόνες)19:56Φωτιά στην Σταμάτα: Νεκρός ο άνδρας που είχε πάθει ανακοπή19:42Φωτιά στην Κερατέα: Αστυνομικοί απομάκρυναν ηλικιωμένους και έσβησαν την αυλή τους (βίντεο)19:27Βοιωτία: Φωτιά στο Δίστομο (εικόνες)19:13Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο18:58Φωτιά σε Κερατέα και Σταμάτα: “Μάχη” με τον άνεμο, καταστροφές και εκκενώσεις (εικόνες) 18:44Φωτιές - Πυροσβεστική: Η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζουμε 18:29Κόρινθος: Φωτιά στα Αθίκια (βίντεο)18:15Ριτσώνα Ευβοίας: Η φωτιά πλησιάζει δεύτερο εργοστάσιο (εικόνες)18:00ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο - Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος17:46Αιτωλοακαρνανία: Φωτιά στο Αγγελόκαστρο17:31Φωτιά στην Κερατέα: Ο καπνός πλησιάζει την Κρήτη (δορυφορική εικόνα)17:17Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτημη δημότης της Ορεστιάδας17:02Φωτιά στη Σταμάτα κοντά σε σπίτια- Μήνυμα 112 για εκκενώσεις (εικόνες)16:48Euro 2024 – Λαμίν Γιαμάλ: Ο 16χρονος της Εθνικής Ισπανίας που “σπάει” τα ρεκόρ16:34Φωτιά στην Κερατέα: Δεκάδες απεγκλωβισμοί – “Ο άνεμος δημιουργεί συνεχώς εστίες” (εικόνες) 16:19
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο