LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 10:45 | Ανανέωση: 27 Ιουνίου 2024 10:51

Δούκας - Χριστοδουλάκης για ΠΑΣΟΚ: Πάμε, να το κάνουμε ξανά ψυχή της δημοκρατικής παράταξης

Πως απαντά ο Δήμαρχος Αθηναίων στο μήνυμα του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος εξέφρασε χθες την στήριξη του στην υποψηφιότητα Δούκα για την ηγεσία του κόμματος.

Δούκας - Χριστοδουλάκης

Με μία ανάρτηση στο Facebook, ο Χάρης Δούκας δίνει σήμερα την απάντησή του στον Μανώλη Χριστοδουλάκη, που χθες δήλωσε ανοιχτά τη στήριξή του στον Δήμαρχο Αθηναίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω αναβρασμού στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Χάρη, πάμε;» ρώτησε δημόσια χθες ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, με τον Χάρη Δούκα να απαντά σήμερα «Πάμε, να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα».

«Το αύριο είναι αργά, πάμε τώρα», τονίζει, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μία φωτογραφία, όπου απεικονίζεται ο ίδιος μαζί με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Η ανάρτηση του Χάρη Δούκα έχει ως εξής:

«Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα, των μεγάλων αλλαγών και των αξιών. Τον δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του. Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα. Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!»

Στη χθεσινή του ανάρτηση ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ανέφερε τα εξής:

«Η παράταξη βρίσκεται σε μία κρίσιμη, ιστορική καμπή. Η ίδια η πολιτική συγκυρία μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας.

Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, δεν έχουμε την πολυτέλεια των προσωπικών εγωισμών, δεν έχουμε το περιθώριο να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες και αυτοαναφορικές διεργασίες την ώρα που η κοινωνία αποζητά διέξοδο έκφρασης. Και την ζητά τώρα. Την ζητά από εμάς, αλλά δεν θα μας περιμένει.

Η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής, το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην πολιτεία και τους θεσμούς της, οι διχαστικές φωνές του δήθεν αντισυστημισμού της ακροδεξιάς που καραδοκούν, αλλά και οι μεγάλες ευκαιρίες και προκλήσεις της χώρας, διαμορφώνουν μια ανυπέρβλητη κοινωνική επιτακτικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο. Οφείλει με όρους αυτοπεποίθησης και εξωστρέφειας να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις της κοινωνίας και της δημιουργίας, δυνάμεις ασυμβίβαστα προοδευτικές, σφυρηλατημένες με το βάρος του αξιακού φορτίου της δημοκρατικής παράταξης. Οφείλει να εμπνεύσει την νέα γενιά της πατρίδας μας, και κυρίως, να βάλει τον πήχη ψηλά.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτό που αξίζει η μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Ζητάμε περισσότερα και τα διεκδικούμε.

Η παράταξη ανήκει σε όλους εμάς, ανήκει στους εμφανείς και αφανείς αγωνιστές της, σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό της χώρας. Σε κάθε κοιτίδα αγωνίας και προβληματισμού, όπου γεννιέται προσδοκία και ελπίδα.

Και η ελπίδα θέλει υπέρβαση, απαιτεί από εμάς επιλογές τολμηρές. Επιλογές που ενώνουν δυνάμεις, αντί να διχάζουν.

Γνωρίζω καλά, πως βρισκόμαστε σε έναν δρόμο που κανείς δεν μπορεί να περπατήσει μόνος του. Πως στο κρίσιμο σταυροδρόμι, αυτό που έχει αξία είναι οι προτεραιότητες που βάζεις. Ο αγώνας για την πατρίδα σου, η πίστη στην ψυχή της παράταξης, η αφοσίωση στις ιδέες και τις αρχές σου.

Πιστεύω βαθιά, πως η φωνή και τα «θέλω» της κοινωνίας δεν ορίζονται από τα «εγώ» ή την προσωπική φιλοδοξία. Προσωπικά ήξερα πάντα να την υπερβαίνω. Το ίδιο επιλέγω και τώρα.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, το βάρος μιας ευθύνης που μοιράζεται, για μένα είναι σαφές ποιο μοντέλο μπορεί να ενώσει δυνάμεις, να μεγαλώσει την παράταξη, να κερδίσει τη ΝΔ, να δώσει διέξοδο διακυβέρνησης σε μία κοινωνία με ανάγκες και προβλήματα. Και τελικά, να δώσει προοπτική νίκης για το μεγάλο ΠΑΣΟΚ που ονειρευόμαστε.

Χρειαζόμαστε μια γενναία, τολμηρή Αλλαγή. Για την παράταξη, για την πατρίδα!

Χάρη πάμε;».

Ειδήσεις σήμερα:

Σκόνταψε σε διάδρομο γυμναστηρίου και έπεσε... από τον τρίτο όροφο, χάνοντας την ζωή της (βίντεο)

“Αυγή” - Μορφονιός: πολιτική απόφαση το κλείσιμο της εφημερίδας (βίντεο)

Αλεξανδρόπουλος: “Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αμύνθηκε, η σύντροφος του τον χτύπησε πρώτη” (βίντεο)

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολοκλήρωση Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 25» (Εικόνες) 17:14Υπό πλήρη έλεγχο η μεγάλη φωτιά στις Μελέσες17:00Βουλή: Ο Κώστας Μπάρκας κατήγγειλε την Ραλλία Χρηστίδου για απειλή ξυλοδαρμού16:46Η Εθνική Τράπεζα στο πλευρό του ΕΚΑΒ16:32ΕΦΚΑ: Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Νοεμβρίου16:18Στην Αμοργό το Σαββατοκύριακο ο Κυριάκος Μητσοτάκης16:04Πάτρα: Έπαθε έφραγμα την ώρα που την έλουζαν στο κομμωτήριο15:50Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση15:36Πάτρα: Ανήλικοι πήγαν να κλέψουν ηλικιωμένο - Έπεσε στην προσπάθειά του να τους πιάσει (Βίντεο)15:22Βόλος: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά μετά από τροχαίο ατύχημα (εικόνες)15:08Βουλιαγμένη: Συνελήφθη 47χρονος για κατοχή όπλων και αρχαιοτήτων14:54Βρετανία: Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία η νέα Αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής εκκλησίας14:40Αμαλιάδα: Ηλικιωμένη παρασύρθηκε από φορτηγό - Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος (εικόνες)14:26Πάρος: 40χρονος βρέθηκε μαχαιρωμένος - Εξετάζεται η εγκληματική ενέργεια14:12Όλες οι απαντήσεις για τις υπηρεσίες υγείας στο 156613:58Ηράκλειο: Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου λόγω μεθυσμένης τουρίστριας13:44Ζαχαράκη: Θέλουμε ιδρύματα που λειτουργούν με σταθερούς και ξεκάθαρους κανόνες, που δίνουν προοπτική13:30Άδωνις Γεωργιάδης - Το Πρωινό: Δεν πιστεύω ότι έχει ευθύνη ο Καραμανλής για το δυστύχημα στα Τέμπη13:16Έβρος: Συνελήφθησαν 13 Τούρκοι - Βρέθηκαν στην κατοχή τους 147 όπλα13:02Αμαλιάδα: Ληστεία σε κοσμηματοπωλείο μέσα σε δύο λέπτα (βίντεο)12:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο