LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 27 Ιουνίου 2024 06:38 | Ανανέωση: 27 Ιουνίου 2024 06:37

Copa America: Το Εκουαδόρ “βλέπει” πρόκριση - Η Βενεζουέλα πέρασε στους “8”

Ο Ισημερινός "πάτησε" την Τζαμάικα και μπήκε "στο κόλπο" της πρόκρισης από τον δεύτερο όμιλο, από όπου ήδη η Βενεζουέλα πήρε το "εισιτήριο" για την επόμενη φάση.

Κόπα Αμέρικα - Εκουαδόρ - Τζαμάικα

Του Γιώργου Ανανίδα

Η Βενεζουέλα συνεχίζει το παραμύθι της στο Copa America 2024, καθώς νίκησε με 1-0 το Μεξικό και προκρίθηκε στους «8», ενώ το Εκουαδόρ κέρδισε τους πρώτους του βαθμούς χάρη στο 3-1 κόντρα στους Τζαμαϊκανούς που αποκλείστηκαν.

Εκουαδόρ – Τζαμάικα

Οι «Λα Τρι» μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και εξ αρχής απειλούσαν.

Ωστόσο, το 1-0 στο 13’ ήρθε με πολλή δόση τύχης, καθώς η σέντρα του Χινκάπιε βρήκε ελαφρώς στον Πάλμερ και η μπάλα κατέληξε εντυπωσιακά στα δίχτυα.

Στη λήξη του ημιχρόνου, στο 45+4’, το Εκουαδόρ διπλασίασε τα τέρματά του με το εύστοχο πέναλτι του Πάες, που είχε προέλθει από χέρι του Λέι.

Κόπα Αμέρικα - Εκουαδόρ - Τζαμάικα

Ο Μιχαήλ Αντόνιο μείωσε το σκορ στο 54’, εκμεταλλευόμενος μία αναμπουμπούλα στην μεγάλη περιοχή.

Από εκεί και έπειτα, η Τζαμάικα δεν απείλησε σημαντικά και ουσιαστικά την ομάδα του Φέλιξ Σάντσεθ.

Έτσι, η τελευταία «σφράγισε» τη νίκη με τον Μίντα που στο 90+1’ έφυγε στην αντεπίθεση και εκτέλεσε τον Γουέιτ.

Βενεζουέλα – Μεξικό

Οι «Σομπρέρος» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πατούσαν σαφώς πιο δυναμικά στο γήπεδο. Η μεγάλη πρώτη τους ευκαιρία ήρθε στο 19’, όταν ο Χιμένες ηττήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ρόμο.

Ωστόσο, η Βενεζουέλα ήταν σταθερά επικίνδυνη και στο 34’, ο Ροντόν χτύπησε το δοκάρι με γυριστό σουτ.

Η ομάδα του Φερνάντο Μπατίστα έβρισκε όλο και περισσότερο πατήματα στο γήπεδο, σε σημείο που στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πια καλύτερη.

Κόπα Αμέρικα - βενεζουέλα - Μεξικό

Ο Σοτέλντο ανάγκασε τον Γκονζάλες σε απόκρουση στο 50’ και τρία λεπτά μετά, απείλησε ξανά ο Ροντόν. Η κυριαρχία μετατράπηκε σε γκολ, όταν ο Αραμπούρου ανατράπηκε στην περιοχή.

Ο αρχηγός Ροντόν ανέλαβε την εκτέλεση και στο 57’ έκανε το 1-0, προκαλώντας ξέφρενους πανηγυρισμούς και συγκινήσεις στην κερκίδα.

Κόπα Αμέρικα - βενεζουέλα - Μεξικό

Μετά το γκολ, το Μεξικό πίεσε ασφυκτικά μέχρι το τέλος. Οι αλλαγές του Χάιμε Λοσάνο λειτούργησαν και απειλούσαν συνεχώς, αναγκάζοντας την άμυνα της Βενεζουέλας και τον Ραφαέλ Ρόμο σε καίριες επεμβάσεις.

Στο 83’, σε φάση διαρκείας, οι «Σομπρέρος» κέρδισαν πέναλτι έπειτα από προτροπή του VAR.

Ο Ορμπελίν Πινέδα ανέλαβε στο 87’ την εκτέλεση, αλλά ο ήρωας της βραδιάς, Ραφαέλ Ρόμο έδιωξε σε κόρνερ.

Κόπα Αμέρικα - βενεζουέλα - Μεξικό

Ένα λεπτό μετά, η Βενεζουέλα αντιμετώπισε ακόμα μία φάση διαρκείας, με τον Ρόμο να σταματά τον Μαρτίνες.

Ο γκολκίπερ των «Βινοτίντο» αντιμετώπισε άλλες δύο πολύ επικίνδυνες στιγμές, με μεγαλύτερη εξ αυτών εκείνη του 90+5, κρατώντας και πάλι όμως το 1-0.

Έτσι, η Βενεζουέλα σημείωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Copa America δύο σερί νίκες, παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης.

Η συνέχεια των αναμετρήσεων στο Copa America 2024 συνεχίζονται σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ με δύο αναμετρήσεις του Γ' Ομίλου, με τον Παναμά να αντιμετωπίζει τις ΗΠΑ και την Ουρουγουάη τη Βολιβία.

Όλοι οι αγώνες του Copa America, μέχρι και τον τελικό στις 13 Ιουλίου, μεταδίδονται ζωντανά από το ΑΝΤ1+ και τον ΑΝΤ1.

Οι 24 αγώνες της πρώτης φάσης του Copa America θα μεταδοθούν ζωντανά από το ΑΝΤ1+, ενώ ο ΑΝΤ1 θα μεταδώσει απευθείας τα 9 από τα 24 παιχνίδια, μεταξύ των οποίων όλα τα παιχνίδια της Αργεντινής και της Βραζιλίας.

Στην περιγραφή των αγώνων θα είναι οι Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Δημοσθένης Γεωργακόπουλος, Μανώλης Μανής και Γιώργος Ανανίδας.

Παράλληλα, οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα μπορούν να παρακολουθούν live και on demand, από οποιαδήποτε συσκευή, οποιαδήποτε στιγμή τους αγώνες μέσα από το ειδικό θεματικό κανάλι «COPA AMERICA» του ΑΝΤ1+, αλλά και τα highlights όλων των αναμετρήσεων μέσα από το antenna.gr.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στην Ύδρα: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Φάληρο: Φωτιά δίπλα στα σπίτια (εικόνες)

Βολιβία - Απόπειρα πραξικοπήματος: Σύλληψη του αρχηγού ΓΕΣ (εικόνες)




Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στη Σέριφο: Μαίνεται η πυρκαγιά, εκκενώνονται οικισμοί (βίντεο)Σήμερα 22:24 | Ειδήσεις

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στο νησί της Σερίφου που ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Η πρώτη εικόνα που κατέγραψε το droneΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Το καρέ με το πρώτο πλάνο που κατέγραψε το drone της πυροσβεστικής από την φωτιά στην Πάρνηθα.

Πάρος - Ελεύθερες παραλίες: Η αυτοψία του ΑΝΤ1 έναν χρόνο μετά (βίντεο)Σήμερα 19:23 | Ειδήσεις

Έναν χρόνο μετά την "επανάσταση" των κατοίκων της Πάρου για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού και λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τις ακτές, ο Τάσος Τέλλογλου με την κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί τη φετινή τουριστική σεζόν.

Αντετοκούνμπο στον ΑΝΤ1: Πιστεύω θα τα πάμε καλά, έχουμε τρομερό προπονητή, καλή χημεία (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στον ΑΝΤ1 και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της γαλανόλευκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά – “Ζορμπάς”: “Αναβίωση” μετά από 60 χρόνια στην ίδια παραλία (εικόνες)23:59Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή – Ένας τραυματίας (βίντεο)23:49Πυροσβεστική: 54 φωτιές το τελευταίο 24ωρο23:38Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο “Lord Byron” σε απόγονο του Λόρδου Βύρωνα23:27Γερμανία: Τραυματίες αστυνομικοί σε διαδήλωση κατά του AfD23:14Euro 2024: Διακοπή στο Γερμανία - Δανία (εικόνες)22:58Σερβία: Ο δράστης που επιτέθηκε με βέλος στον φύλακα της πρεσβείας του Ισραήλ22:45Φωτιά στη Σέριφο: Μαίνεται η πυρκαγιά, εκκενώνονται οικισμοί (βίντεο)22:30Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι την Κυριακή22:16Η Βόρεια Μακεδονία ανακαλεί τον πρέσβη στην Αλβανία22:02Αντετοκούνμπο στον ΑΝΤ1: Πιστεύω θα τα πάμε καλά, έχουμε τρομερό προπονητή, καλή χημεία (βίντεο)21:48Χαμάς: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ21:34Formula 1 - Αυστρία: Ο Φερστάπεν πήρε και την pole position21:20Euro 2024: Η Ελβετία “αποκαθήλωσε” την Ιταλία (εικόνες)21:06Φωτιά στη Σέριφο - Νέο Μήνυμα του 112 20:53Πανελλαδικές 2024: Οι αριστούχοι μιλούν στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:40Φωτιά στην Πάρνηθα: Η πρώτη εικόνα που κατέγραψε το drone20:27Πάρος - Ελεύθερες παραλίες: Η αυτοψία του ΑΝΤ1 έναν χρόνο μετά (βίντεο)20:13Ίλιον: Συνελήφθη άνδρας με 12448 προϊόντα καπνού (εικόνες)19:59Ισπανία: Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων κατά του μαζικού τουρισμού σε Μάλαγα και Κάντιθ (εικόνες)19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο