LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2024 15:55

Αυξέντιος Καλαγκός: Υποψήφιος για την ηγεσία στο Βαλουκλή

Ο Δρ. Αυξέντης Καλαγκός δήλωσε ότι θέλει να προσφέρει στην Ρωμιοσύνη, επιστρέφοντας στην γενέτειρα του. Οι εκλογές είναι οι πρώτες που θα γίνουν από το 1991.

Δρ. Αυξέντιος Καλαγκος

«Θα εργαστώ για το Βαλουκλή σαν να είναι παιδί μου», δήλωσε ο Δρ. Αυξέντης Καλαγκός, ένας εκ των κορυφαίων ιατρών της καρδιοχειρουργικής ο οποίος έπειτα από πολλά χρόνια στην Ελβετία και την Ελλάδα επέστρεψε πίσω στην γενέτειρά του, την Κωνσταντινούπολη για να προσφέρει στη Ρωμιοσύνη η οποία προσπαθεί να αναγεννηθεί. Ο Αυξέντης Καλαγκός υπέβαλε την υποψηφιότητά του για το ομογενειακό ίδρυμα Βαλουκλή για το οποίο αναμένεται να γίνουν εκλογές για πρώτη φορά μετά τρεις δεκαετίες, καθότι εκλογές δεν έγιναν από το 1991, παρόλες τις προσπάθειες της ομογένειας για ανανέωση και ανασυγκρότηση. Οι διαδικασίες εκλογών στο ίδρυμα επισπεύδονται έπειτα από την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Τουρκίας στις 20 Μάϊου, σύμφωνα με την οποία έχουν παραβιαστεί νόμοι της Τουρκίας με τη μη διενέργεια εκλογών για τρεις δεκαετίες στο Βαλουκλή. Το ίδρυμα αυτό είναι εν λειτουργία ως νοσοκομείο από το 1753 και είναι το σημαντικότερο βακούφι της Ομογένειας το οποίο θα μπορούσε να παίξει μεγάλο ρολό στην βελτίωση του δημογραφικού εφόσον διαθέτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ο Αυξέντης Καλαγκός είναι ο πρώτος που υπέβαλε την υποψηφιότητά του σε μια συγκέντρωση στη Σχολή του Γαλατά, παρόλο που ακόμη δεν έχει οριστεί καν ημερομηνία εκλογών. «Προσδοκούμε να εκδοθεί ο κανονισμός για τα νοσοκομειακά ιδρύματα και να διεξαχθούν εκλογές σύντομα», δήλωσε ο καθηγητής Καλαγκός ο οποίος ανέλυσε ένα ένα τα σχέδιά του για μεταρρυθμίσεις στο Βαλουκλή. Να σημειωθεί ότι στο αντίστοιχο Αρμενικό Νοσοκομείο το οποίο έχει αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί τα τελευταία χρόνια ανακοίνωσαν ήδη την υποψηφιότητά τους δύο Καθηγητές ιατρικής.

Σχέδια για ριζικές μεταρρυθμίσεις

Μεταξύ άλλων είπε ότι οι υπηρεσίες υγείας πρέπει να βελτιωθούν, να ενισχυθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών, να γίνουν επενδύσεις στους τομείς της ακτινολογίας, της βιοχημείας και της επεμβατικής ακτινολογίας.
Το όραμά του Καθηγητή είναι όπως η ομογένεια της Πόλης επωφεληθεί δωρεάν από το νοσοκομείο Βαλουκλή και υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί γι αυτό. Ο Αυξέντης Καλαγκός δεν ξεχνά και τους ηλικιωμένους ομογενείς και σχεδιάζει να εφαρμόσει μια κόκκινη τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης, που θα διευκολύνει ειδικά τους ηλικιωμένους να έχουν πρόσβαση στα επείγοντα. Σχεδιάζει ακόμη την δημιουργία ενός ξεχωριστού ταμείου από το Ίδρυμα, ειδικά για την φροντίδα των ηλικιωμένων και την δωρεάν περίθαλψή τους, Στα σχέδιά του είναι ακόμη και η διαμόρφωση ειδικών δωματίων και χώρων διαβίωσης στο χώρο του Γηροκομείου. Ο Καθηγητής Καλαγκός υποσχέθηκε να προβεί στην εξεύρεση κονδυλίων στον τομέα της υγείας για την υλοποίηση των έργων αυτών ενώ τόνισε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου θα ανατεθεί σε επαγγελματικές επιχειρήσεις.

Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή

Όραμα για Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Το όραμά του όμως είναι ακόμη μεγαλύτερο καθότι επιθυμεί και στοχεύει να αναβαθμίσει το Βαλουκλή, μετατρέποντάς το σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Κάλεσε μάλιστα όλες τις ρωμαίικες κοινότητες να γίνουν εταίροι σε αυτό το εγχείρημα. «Η μετατροπή του σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο θα καλυτερεύσει την ποιότητα των υπηρεσιών ενώ ανέφερε ότι οι κενοί χώροι της ρωμαίικης κοινότητας θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν μέσα από αυτό το πανεπιστήμιο ίδρυμα», είπε ο Αυξέντης Καλαγκός.

Και δεν είναι μόνο αυτό, όπως υπογράμμισε, «το πανεπιστημιακό νοσοκομείο θα προσφέρει νέες ευκαιρίες απασχόλησης, ώστε η ρωμαίικη κοινότητα να μην μεταναστεύει περαιτέρω». «Έχουμε σχολεία, αλλά οι αίθουσες διδασκαλίας μας είναι άδειες. Έχουμε ανθρώπους για να τις γεμίσουμε. Θα ιδρύσουμε ένα καλό πανεπιστήμιο», ανέφερε ο υποψήφιος για το Βαλουκλή. Μάλιστα όπως είπε, το Ίδρυμα Κάλαγκος, το ίδρυμα εκπαίδευσης και υγείας που ο ίδιος ίδρυσε, είναι έτοιμο να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο εγχείρημα.

Έθιξε ωστόσο και το μεγάλο ζήτημα που απασχολεί δεκαετίες τώρα την ομογένεια: «Το Βαλουκλή είναι ένα ίδρυμα με ακίνητη περιουσία και μπορεί να επιβιώσει χάρη σε αυτήν. Δεν υπάρχει διαφάνεια σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης αυτής της ακίνητης περιουσίας και το τι έχει γίνει. Ακούω πράγματα που με κάνουν να ανατριχιάζω. Έως εδώ η πολιτική της εισόδου σε ιδρύματα για προσωπικό όφελος. Δεν θα συνεργαστώ με ανθρώπους που θέλουν να μπουν σε ιδρύματα για προσωπικό όφελος», ανέφερε. Πάντως παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει τί γίνεται με την ακίνητη περιουσία αυτή τη στιγμή. «Πριν από αυτή την παρουσίαση, θα ήθελα να είχα επισκεφτεί και να δω εκ του σύνεγγυς κάποια πράγματα, αλλά δεν βρήκα το κουράγιο. Γιατί θα μου έλεγαν: ‘Δεν είσαι στο διοικητικό συμβούλιο, τι κάνεις εδώ;’». Πάντως υποσχέθηκε ότι η λειτουργία του ιδρύματος και του νοσοκομείου θα διαφοροποιηθούν. Τα χρήματα από τα ακίνητα θα χρησιμοποιούνται για φιλανθρωπικούς σκοπούς σύμφωνα με την αποστολή του ιδρύματος.

Ο Ερντογάν θα πει το ‘ναι’;

Φυσικά το ερώτημα είναι και τί θα πει η Άγκυρα για την υποψηφιότητα του Καθηγητή. Γι αυτό και ρωτήθηκε εάν προτίθεται να επικοινωνήσει με την Άγκυρα. «Είχαμε επαφές με τον κ. Πρόεδρο (Ερντογάν) στο παρελθόν, ιδίως όσον αφορά το Ίδρυμα του Βαλουκλή. Δεν θα εκπλαγεί όταν δει το όνομά μου. Τον είχα ενημερώσει προηγουμένως για τα σχέδιά μου. Αλλά φυσικά, τον τελευταίο λόγο τον έχει το κράτος», απάντησε.

Ποιος είναι ο Αυξέντης Καλαγκός

Δρ. Αυξέντιος Καλαγκος

Ο Δρ. Αυξέντιος Καλαγκός γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1960 στον Άγιο Στέφανο της Κωνσταντινούπολης. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης Cerrahpasa το 1984 με άριστα ενώ στην συνέχεια ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην καρδιαγγειακή χειρουργική. Συνέχισε την εκπαίδευσή του στο Maghdi Yacoub στο Λονδίνο μεταξύ 1987 και 1988, στο Alain Carpentier μεταξύ 1991 και 1993 και στο Yves Lecompte στο Παρίσι μεταξύ 2000 και 2001.

Το 1993 άρχισε να εργάζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης, το 1998 διορίστηκε αντιπρόεδρος του Τμήματος Καρδιαγγειακής Χειρουργικής και το 2001 Πρόεδρος και διευθυντής του Καρδιαγγειακού Κέντρου. Πρώτα έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και το 2006 έλαβε τον τίτλο του διακεκριμένου καθηγητή. Εργάστηκε εκεί μέχρι το τέλος του 2015.

Μεταξύ 2016 και 2019 υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος Παιδιατρικής και Συγγενούς Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Αθηνών Μητέρα στην Ελλάδα.

Σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής καρδιαγγειακής χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Koc στην Κωνσταντινούπολη και Διευθυντής του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών στην Ευρωκλινική Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

“Αυγή” - Μορφονιός: πολιτική απόφαση το κλείσιμο της εφημερίδας (βίντεο)

Αλεξανδρόπουλος: “Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ αμύνθηκε, η σύντροφος του τον χτύπησε πρώτη” (βίντεο)

Φωτιά στην Ύδρα: Προφυλακίστηκαν ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στη Σέριφο: Μαίνεται η πυρκαγιά, εκκενώνονται οικισμοί (βίντεο)Σήμερα 22:24 | Ειδήσεις

Ολονύχτια αναμένεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στο νησί της Σερίφου που ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Φωτιά στην Πάρνηθα: Η πρώτη εικόνα που κατέγραψε το droneΣήμερα 20:12 | Ειδήσεις

Το καρέ με το πρώτο πλάνο που κατέγραψε το drone της πυροσβεστικής από την φωτιά στην Πάρνηθα.

Πάρος - Ελεύθερες παραλίες: Η αυτοψία του ΑΝΤ1 έναν χρόνο μετά (βίντεο)Σήμερα 19:23 | Ειδήσεις

Έναν χρόνο μετά την "επανάσταση" των κατοίκων της Πάρου για την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες του νησιού και λίγους μήνες μετά την ψήφιση του νόμου για τις ακτές, ο Τάσος Τέλλογλου με την κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει την κατάσταση που επικρατεί τη φετινή τουριστική σεζόν.

Αντετοκούνμπο στον ΑΝΤ1: Πιστεύω θα τα πάμε καλά, έχουμε τρομερό προπονητή, καλή χημεία (βίντεο)Σήμερα 19:46 | Ειδήσεις

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στον ΑΝΤ1 και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της γαλανόλευκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά – “Ζορμπάς”: “Αναβίωση” μετά από 60 χρόνια στην ίδια παραλία (εικόνες)23:59Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή – Ένας τραυματίας (βίντεο)23:49Πυροσβεστική: 54 φωτιές το τελευταίο 24ωρο23:38Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο “Lord Byron” σε απόγονο του Λόρδου Βύρωνα23:27Γερμανία: Τραυματίες αστυνομικοί σε διαδήλωση κατά του AfD23:14Euro 2024: Διακοπή στο Γερμανία - Δανία (εικόνες)22:58Σερβία: Ο δράστης που επιτέθηκε με βέλος στον φύλακα της πρεσβείας του Ισραήλ22:45Φωτιά στη Σέριφο: Μαίνεται η πυρκαγιά, εκκενώνονται οικισμοί (βίντεο)22:30Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και άνεμοι την Κυριακή22:16Η Βόρεια Μακεδονία ανακαλεί τον πρέσβη στην Αλβανία22:02Αντετοκούνμπο στον ΑΝΤ1: Πιστεύω θα τα πάμε καλά, έχουμε τρομερό προπονητή, καλή χημεία (βίντεο)21:48Χαμάς: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ21:34Formula 1 - Αυστρία: Ο Φερστάπεν πήρε και την pole position21:20Euro 2024: Η Ελβετία “αποκαθήλωσε” την Ιταλία (εικόνες)21:06Φωτιά στη Σέριφο - Νέο Μήνυμα του 112 20:53Πανελλαδικές 2024: Οι αριστούχοι μιλούν στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:40Φωτιά στην Πάρνηθα: Η πρώτη εικόνα που κατέγραψε το drone20:27Πάρος - Ελεύθερες παραλίες: Η αυτοψία του ΑΝΤ1 έναν χρόνο μετά (βίντεο)20:13Ίλιον: Συνελήφθη άνδρας με 12448 προϊόντα καπνού (εικόνες)19:59Ισπανία: Διαδηλώσεις χιλιάδων ανθρώπων κατά του μαζικού τουρισμού σε Μάλαγα και Κάντιθ (εικόνες)19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο