LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2024 06:22

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η έναρξη της δίκης, τα δύο αδέλφια και το έμβασμα

Στο εδώλιο κάθονται οι δύο κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, στην σκιά νέων αποκαλύψεων για όσους παρήγγειλαν και πλήρωσαν το "συμβόλαιο θανάτου" .

Γιώργος Καραϊβάζ

Ξεκινά, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ στις 9 Απριλίου 2021 έξω από το σπίτι του στον 'Αλιμο.

Τα δύο αδέλφια, 41 και 49 ετών, είναι αντιμέτωπα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, πράξη η οποία, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, ήταν προϊόν "συμβολαίου θανάτου" με άγνωστους μέχρι σήμερα, εκείνους που παρήγγειλαν την εκτέλεση του δημοσιογράφου, αλλά και όσους άλλους συμμετείχαν στην υλοποίηση του φονικού σχεδίου.

Η έρευνα για το κρίσιμο σκέλος της υπόθεσης συνεχίζεται και σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να υπάρχουν προς αξιοποίηση σημαντικά ευρήματα.

Δολοφονοι Καραιβάζ - ΑΝΤ1

Έμβασμα στους δράστες “αποκαλύπτει” τους ηθικούς αυτουργούς

Στοιχεία που φαίνεται πως οδηγούν στους τουλάχιστον δύο ανθρώπους που ζήτησαν να πέσει νεκρός ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ ευελπιστούν πως θα έχουν σύντομα στα χέρια τους οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του τραπεζικού απορρήτου των δύο αδελφών, ήδη προφυλακισμένων για συμμετοχή στην εκτέλεση του δημοσιογράφου, αποκαλύπτει υπέρογκες καταθέσεις στους λογαριασμούς τους που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και χαρακτηρίζονται από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ασφάλειας, ως η αμοιβή για την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ως καταθέτης φαίνεται εταιρεία με έδρα χώρα της αλλοδαπής και ήδη έχει ζητηθεί η δικαστική συνδρομή, προκειμένου να αποκαλυφθεί ποιοι κρύβονται πίσω από το έμβασμα με το εξαψήφιο νούμερο.

Δολοφονια Καραιβάζ - δολοφόνοι - ΑΝΤ1

Οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι πως δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την δολοφονία του δημοσιογράφου, θέση που διατύπωσαν αμέσως μετά την σύλληψη τους δύο χρόνια μετά τις θανατηφόρες σφαίρες που δέχθηκε ο Καραϊβάζ. Ο μικρότερος σε ηλικία φαίνεται να αρνείται εντελώς την παρουσία του στον 'Αλιμο την επίμαχη ημέρα, ο ενώ ο αδελφός του φαίνεται να ισχυρίζεται ότι βρέθηκε στην περιοχή για επαγγελματικούς λόγους . Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι για την δολοφονία τον Μάιο του 2023, γεγονός που σημαίνει ότι η δίκη πρέπει να "τρέξει" με γοργούς ρυθμούς καθώς το φθινόπωρο συμπληρώνεται για τα δύο αδέλφια το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Δολοφονοι Καραιβάζ - ΑΝΤ1

Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, οι εκτελεστές του δημοσιογράφου , χρησιμοποίησαν για την υλοποίηση του σχεδίου τους ένα σκούτερ και ένα βανάκι, μελέτησαν καλά την περιοχή και τον τρόπο διαφυγής τους μετά την πράξη, ενώ φαίνεται να είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις του θύματος, τις ώρες αναχώρησης για την εργασία του σε τηλεοπτικό σταθμό και τις ώρες επιστροφής του στο σπίτι κ.α. "Έχοντας προαποφασίσει να διαπράξουν από κοινού το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο, σκότωσαν με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον Γεώργιο Καραϊβάζ. Γνωρίζοντας τον ακριβή τόπο της κατοικίας του, το ημερήσιο πρόγραμμα της εργασίας του και τις συγκεκριμένες ώρες μετάβασης στον τόπο παροχής της (της εργασίας του) και επιστροφής στην κατοικία του, αποφάσισαν και οργάνωσαν τη δολοφονία" αναφέρεται στο βούλευμα παραπομπής των δύο αδελφών.

Όπως αναφέρεται στο υλικό της υπόθεσης, οι δράστες, «...προσέγγισαν τον Γιώργο Καραϊβάζ και πυροβόλησαν, επανειλημμένα, εναντίον του με πιστόλι, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ... Αμέσως μετά οι δύο δράστες επιβιβάσθηκαν σε μοτοσυκλέτα τύπου scooter και κινούμενοι επί της οδού Θέμη 'Αννινου, με κατεύθυνση προς την οδό Γεωργίου Παπανδρέου, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση από το σημείο της δολοφονίας..".

Στην δίκη παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας η οικογένεια του δημοσιογράφου, η οποία από την αρχή δήλωσε παράσταση για το έγκλημα.


Ειδήσεις σήμερα:

Copa America: Αργεντινή και Καναδάς συνέχισαν με νίκες (βίντεο)

Μύκονος: Λουκέτο για απόδειξη 1000 ευρώ που... δεν κόπηκε ποτέ

Τζούλιαν Ασάνζ: Επιστρέφει στην Αυστραλία ο ιδρυτής του WikiLeaks (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο