LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2024 00:23

Euro 2024: Ιστορική πρόκριση της Σλοβενίας κόντρα στην Αγγλία

Τόσο η Αγγλία, όσο και η Σλοβενία θα χρειαστεί να περιμένουν τους αγώνες του 5ου και 6ου ομίλου, για να δουν πως θα οριστικοποιηθούν τα «σταυρώματα» στη φάση των «16».

Euro 2024 - Αγγλία - Σλοβενία

Στο «λευκό» 0-0 έμειναν η Αγγλία και η Σλοβενία στο «RheinEnergieStadion» της Κολονίας στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του EURO 2024, με τους Άγγλους να δείχνουν ξανά πολύ κακή κι «αναιμική» εικόνα, αλλά να παίρνουν εντέλει μετά... κόπων και βασάνων την πρώτη θέση στον όμιλο, την ώρα που οι Σλοβένοι πανηγύρισαν μία ιστορική πρόκριση, περνώντας -ως τρίτοι, με τρεις ισοπαλίες- για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO. 

Τόσο η Αγγλία, όσο και η Σλοβενία θα χρειαστεί να περιμένουν τους αγώνες του 5ου και 6ου ομίλου, για να δουν πως θα οριστικοποιηθούν τα «σταυρώματα» στη φάση των «16».

Οι Σλοβένοι μπήκαν στο γήπεδο χωρίς φόβο απέναντι στην Αγγλία και είχαν την πρώτη τελική στο ματς όταν στο 5’ το σουτ του Σέσκο βρήκε σε ετοιμότητα τον Πίκφορντ. Στο 20’ οι Άγγλοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Τρίπιερ «σέρβιρε» προς τον Σάκα που σκόραρε, όμως το τέρμα του επιθετικού της Άρσεναλ δεν μέτρησε, διότι ο μπακ της αγγλικής ομάδας ήταν οφσάιντ πριν τη σέντρα.

Στο 31’ το φαλτσαριστό σουτ του Κέιν δεν δυσκόλεψε τον Όμπλακ που μπλόκαρε σταθερά, ενώ αντίστοιχα καλή αντίδραση είχε ο πολύπειρος γκολκίπερ και στο απευθείας φάουλ του Φόντεν στο 35’. Στο 41’ μετά από σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κέιν έκανε την προβολή, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς το τέρμα.

Euro 2024 - Αγγλία - Σλοβενία

Στο δεύτερο ημίχρονο η Αγγλία προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική, όμως κάθε προσπάθειά της σταματούσε πάνω στην άριστα οργανωμένη άμυνα των Σλοβένων, οι οποίοι έψαχναν τη δική τους... στιγμή στην αντεπίθεση, χωρίς ωστόσο να είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Ένα σουτ του Ράις που πέρασε λίγο άουτ ήταν η πιο «δυνατή» στιγμή της Αγγλίας έως το 75’, με τους Σλοβένους να κρατούν ως το τέλος το πολύτιμο 0-0 που τους έφερε για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση EURO, παρά το πλασέ του Πάλμερ στο 90’+2’ που βρήκε έτοιμο τον Όμπλακ.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως στη φάση των νοκ-άουτ, η Σλοβενία θα στερηθεί τον Γιάνζα που συμπλήρωσε κάρτες.
Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)
Κίτρινες: Τρίπιερ, Γκουέχι, Φόντεν - Γιάνζα, Μπιγιόλ

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ):
 Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Τρίπιερ (84’ Αλεξάντερ-Άρνολντ), Ράις, Γκάλαχερ (46’ Μέινο), Μπέλινγχαμ, Σακά (71’ Πάλμερ), Κέιν, Φόντεν (89’ Γκόρντον).
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίας Κεκ): Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα (90’+1’ Μπάλκοβετς), Στογιάνοβιτς, Έλσνικ, Τσέριν, Μλάκαρ (86’ Γκόρενς-Στάνκοβιτς), Σπόραρ (86’ Τσέλαρ), Σέσκο (75’ Ίλιτσιτς).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Euro 2024 - Αγγλία - Σλοβενία

Ειδήσεις σήμερα:

Καταδίκη Μπελέρη - ΥΠΕΞ: Η απόφαση επιβεβαιώνει τις ανησυχίες για το κράτος δικαίου στην Αλβανία

Βόρεια Μακεδονία - Τσίπρας: Ζοφερές συνέπειες στα Βαλκάνια, αν αθετηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

“Thessaly Evros Pass”: Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις, τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΗΠΑ - Ντιμπέιτ: Το δίλημμα για τους Δημοκρατικούς μετά την εφιαλτική μάχη με τον ΤραμπΣήμερα 19:01 | Ειδήσεις

Ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφει σήμερα στην προεκλογική εκστρατεία μετά από ένα παντελώς αποτυχημένο debate κατά του Τραμπ που έθεσε με πανικό στις τάξεις των Δημοκρατικών το ζήτημα της διατήρησης της υποψηφιότητάς του.

Τέμπη: Εντοπίστηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας (εικόνες)Σήμερα 16:51 | Ειδήσεις

Ο Εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή στην αστυνομία, να μεταφέρει με ασφάλεια το κοντέινερ, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστική αποτελεί ουσιώδες πειστήριο της ανακριτικής δικογραφίες.

Χαλκιδική - Θάνατος 13χρονης από κεραυνό: Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικόΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Ανείπωτη τραγωδία στο Ποσείδι της Χαλκιδικής όπου ένα 13χρονο κορίτσι έχασε την ζωή της όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

Πανελλαδικές 2024: Φοιτήτρια στα 52 της μια μητέρα από το ΗράκλειοΣήμερα 19:37 | Ειδήσεις

Στα 52 της χρόνια, μια γυναίκα από το Ηράκλειο κατάφερε να γίνει φοιτήτρια στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Γυμνοί ποδηλάτες ξεχύθηκαν στους δρόμους (εικόνες)23:59Earth Care: Τα νέα δεδομένα που έστειλε ο δορυφόρος από το Διάστημα23:46Αθήνα: Δεκάδες συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια (εικόνες)23:33Missing Alert: Αρπαγή 14χρονης23:19Πατήσια: Συνελήφθη Σύριος που έφτιαχνε πλαστά διαβατήρια σε εργαστήριο (εικόνες)23:06Πούτιν: Θα ξαναρχίσουμε την παραγωγή πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς22:52Αττική: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές22:39Βόρεια Μακεδονία: Σεβόμαστε τη Συμφωνία των Πρεσπών22:25Πανελλαδικές 2024: Φοιτήτρια στα 52 της μια μητέρα από το Ηράκλειο22:12Καιρός: Ηλιοφάνεια και μελτέμια το Σάββατο21:58Προπονητής ιστιοπλοΐας: Την ενοχή του για βιασμό και κατάχρηση ανηλίκου ζήτησε ο Εισαγγελέας21:45Τσίπρας: Η αγωνία των εργαζομένων στην “Αυγή” δεν μπορεί να γίνεται φτηνό εμπόρευμα21:31Καθαρισμός οικοπέδων: Παράταση στην υποβολή των δηλώσεων21:18Θεσσαλονίκη - Europride: Υπό κράτηση 34χρονος που καλούσε σε διαδήλωση διαμαρτυρίας21:04Λαγονήσι: Φωτιά σε αποθήκη20:51Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Ποια έξοδος θα κλείσει20:37Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθη Βέλγος καταζητούμενος20:24Φωτιές: 44 το τελευταίο 24ωρο - 2 συλλήψεις για πυρκαγιά 20:10Τροχαίο στη Λεωφόρο Αθηνών: Δύο τα αυτοκίνητα που παρέσυραν την 17χρονη 19:57Ολυμπιακός – Μπαρτζώκας: Ανανέωσαν τη συνεργασία τους19:43
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο